Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o bezlepkové velikonoční pečivo od tradiční české značky Labeta

27.02. - 5.03. 2023 | Aktuální soutěže
Beránek bez lepku od Labety





















Veselé Velikonoce s Labetou


Užijte si tradiční Velikonoce s dobrotami jako od babičky, i když se vyhýbáte lepku, nebo chcete jen odlehčit svému trávení. Rychlým a snadným řešením můžou být směsi na přípravu bezlepkového velikonočního pečiva od tradiční české značky Labeta, která je již téměř 30 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě a také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Vyzkoušejte třeba směs na Beránka bez lepku, který je k nerozeznání od toho klasického, nebo na tradiční mazanec. Do směsi na mazanec přidáte už jen mléko, máslo a žloutky a povede se vám v troubě i v domácí pekárně. Mazanec je navíc univerzální – z perfektně namíchané směsi upečete třeba i velikonoční jidáše nebo pletený věnec. Nebo zkuste letos trochu experimentovat a upečte z něj mini mazance naplněné čokoládovou náplní. Nádherně ozdobí váš sváteční stůl a můžete je nadělit i koledníkům.

Mini-mazance plněné čokoládouBezlepkové mini mazance


Potřebujete:
Směs na Mazanec bez lepku Labeta, 350 ml vlažné vody (nebo mléka), 2 žloutky, 80 g másla, 10 g Sušeného droždí Labeta, asi 50 g kvalitní hořké čokolády, vejce a rum a med na dokončení

Postup: K obsahu sáčku Mazance bez lepku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí a 80 g másla. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout. Z vykynutého těsta tvarujeme bochánky, do kterých vmáčkneme kostičku dobré čokolády a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě 30 minut kynout a poté mini-mazance potřeme jedním rozšlehaným vejcem s trochou rumu. Pečeme na 160 °C asi 20-25 minut. Po upečení potřeme ještě teplé bochánky 1 lžící medu rozšlehaným s 1 lžící vody.


A co s přebytkem vykoledovaných velikonočních vajíček? Udělejte si k snídani výbornou vajíčkovou tlačenku:Vajíčková tlačenka od Labety

Vajíčková tlačenka


Potřebujete: 5 větších vajec uvařených natvrdo, 250 g zeleniny (kyselé okurky, červená paprika, mrkev, čerstvý nebo mražený hrášek, sterilovaná nebo mražená kukuřice), 100 g šunky, 100-150 g majonézy (2-3 lžíce), 150 ml horké vody + 150 ml nálevu z okurek, 1 balíček Želatiny na vaječnou tlačenku Labeta, sůl a pepř

Postup: Zeleninu nakrájejte na stejnoměrné maličké kousky. Doporučuji si připravit takto vlastní směs zeleniny než použít sterilovanou směs, chuťově je pak tlačenka mnohem lepší. Mrkev a hrášek můžete na dvě minutky povařit a zchladit studenou vodou, by si zachovala barvu. Šunku a vajíčka také nakrájejte na drobné kousky. Balíček želatiny na vaječnou tlačenku (případně klasické čiré želatiny) důkladně rozmíchejte v horké vodě, přidejte sůl a posléze i nálev z okurek. K nakrájené zelenině, šunce a vajíčkům přidejte majonézu, lehce opepřete, případně ještě dosolte a důkladně promíchejte. Nakonec vlijte rozpuštěnou želatinu a hotovou směs nalijte do připravené formy. Vložte zatuhnout do lednice min. na 2-3 hodiny, ideálně ale přes noc. Před vyklápěním z formy, ponořte formu na pár vteřin do teplé vody a nožem opatrně projeďte po obvodu. K vaječné tlačence je nejlepší čerstvé pečivo.

Vše zakoupíte a více inspirativních receptů najdete na www.labeta.cz


Pravidla soutěže:
Soutěž o bezlepkové velikonoční pečivo od  značky Labeta probíhá od pondělí 27. února do neděle 5. března 2023.  Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.

5 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získá balíček bezlepkového velikonočního pečiva od tradiční české značky Labeta.


Vyhodnocení soutěže proběhne dne 6. března 2023 a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 30. března 2023 na adresu uvedenou u nás v registraci. 


Nápovědu najdete na stránkách značky Labeta
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !