Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o inspirativní knižní novinky od nakladatelství Rosier a CNC

31.10. - 6.11. 2022 | Aktuální soutěže
Cesta k jednoduchosti
























Cesta k jednoduchosti – Milena Jesenská

Nadčasové úvahy inspirativní rebelky

Cesta k jednoduchosti je souborem textů Mileny Jesenské, který poprvé vyšel již roku 1926, a přesto dokáže i dnes, téměř o století později, oslovit a inspirovat. Autorka uvažuje o lásce, manželství, věrnosti, přátelství, módě a emancipaci, ale i o kráse, radosti ze života a vůbec o ženách a jejich pohledu na svět. Kniha tak nabízí spojení otázek módních, etických i politických v době „po všem válečném a poválečném víru, v jakémsi zdánlivém klidu a v klamné stabilitě“, jak sama Jesenská trefně hodnotila čas vzniku předkládaných fejetonů. Texty mnoha legendami opředené publicistky se pyšní peprnými bonmoty i pasážemi plnými hluboké lidské empatie. Nadčasově svěží Jesenské styl a univerzální tematika poodhalují, jak se v autorce prala dobová perspektiva i rebelie, tvrdá kritika i porozumění. Ona totiž „jednoduchost není vůbec jednoduchá“. Dr. Máma


Dr. Máma – Klára Sekyrová

Jak přežít mateřství z pohledu pediatričky

Když se žena stane mámou, svět se jí změní k nepoznání. A vlastně nejen svět – i ona se s mateřstvím stává novou verzí sebe sama. Přicházejí totiž situace, pocity i stavy, které si do té doby neuměla ani představit. Klára Sekyrová mateřství nahlíží optikou nejisté prvorodičky, která je zároveň dětskou lékařkou, což přináší spoustu pozoruhodných i vtipných paradoxů. Kniha Dr. Máma je deníkem, zpovědí a rekapitulací všech představ, emotivních prožitků a strachů, kterými si v těhotenství prošla. Své upřímné líčení každodenních radostí i strastí autorka doplňuje cennými radami obohacenými o vlastní zkušenosti s lékařským prostředím, které mohou být pro nás ostatní velice nápomocné, inspirující a především značně uklidňující. Kniha totiž přináší ujištění, že když budeme důvěřovat svým pocitům a řídit se v náročných situacích srdcem, vše nakonec zafunguje tak, jak má…

Mňam, Česko



Mňam, Česko – Petra Mejsnar Slušňáková


Jedinečný ilustrovaný průvodce 14 kraji České republiky. Inspirujte se 196 rodinnými výlety za poznáním, tradicemi, řemesly a českým folklorem.
A jelikož na každém výletě vyhládne, najdete v MŇAM ČESKO! také návody na 28 krajových receptů. Polovina z nich je doplněna odkazem na videopostup.
Říká vám něco rozcuchaná nevěsta, mrkvance, pučálka?
Ochutnejte a objevujte Česko!




Hovory o světě – Honza Čermák

Hovory o světě – Honza Čermák


Čím si cestovatel a spisovatel Ladislav Zibura vysvětluje svůj úspěch? Mezi jakými světy se pohybuje moderátorka Lucie Výborná? Proč herec Martin Písařík vyrazil na motorce do Iráku a Afriky? Stovky otázek a upřímných odpovědí v jedenadvaceti rozhovorech šéfredaktora časopisu Lidé a Země skládají pestrý pohled na svět kolem nás – očima náruživých cestovatelů, kapitána největšího dopravního letadla, uznávané fotografky, architekta, zoologa, lingvisty, stříbrného olympionika, dobrodružného lékaře či strojaře, který dobyl svět rozhýbáním soch na Velikonočním ostrově.


Pravidla soutěže:
Soutěž o inspirativní knižní novinky od nakladatelství Rosier a CNC probíhá od pondělí 31. října do 6. listopadu. Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.

4 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získají jednu z knižních novinek od nakladatelství Rosier a CNC.


Vyhodnocení soutěže proběhne dne 7. listopadu 2022 a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 30. listopadu 2022 na adresu uvedenou u nás v registraci.


Nápovědu najdete na stránkách nakladatelství Rosier
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !