Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velká 14denní soutěž o chlebník na pečivo, díky kterému zůstane déle čerstvé

11.07. - 24.07. 2022 | Aktuální soutěže

Pečivo je základ

nejen prázdninového jídelníčku


Klasické bílé stejně jako celozrnné pečivo patří do každého jídelníčku! Díky nepřebernému množství druhů si vybere každý – žena, muž i dítě. Je vhodné pro ty, kteří sportují, pro gurmány i pro ty, kteří si hlídají postavu. Pečivo patří mezi sacharidové potraviny, které by v našem jídelníčku měly tvořit přibližně polovinu z celkového příjmu energie. Dodá nám dostatek energie pro všechny potřebné činnosti a lepší soustředění. Pochybnosti o pečivu nejsou oprávněné, strašit nás může jen nevhodný jídelníček, který rozhodně není daný přítomností či nepřítomností pečiva.  

Tip na svačinu nebo večeři: Farmářský chléb s lososem


Farmářský chléb s lososem3 tenčí krajíčky tmavého farmářského chleba, 30–50 g salátové okurky, 2 lžíce zakysané smetany, kopr, sůl, mletý pepř, 2 listy hlávkového salátu, 2 plátky uzeného nebo čerstvého lososa, citrón

Salátovou okurku nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se zakysanou smetanou a sekaným koprem, dochutíme solí a pepřem. Směs dáme na první krajíček chleba a přiklopíme druhým. Na druhý krajíček chleba poklademe listy hlávkového salátu a plátky lososa důkladně pokapané citrónovou šťávou, drobně posypeme strouhanou citrónovou kůrou a přiklopíme posledním krajíčkem chleba.


A jak uchovat pečivo co nejdéle dobré?


Naše babičky zabalily pečivo do utěrky a daly ho do uzavřené nádoby. Dnes na to máme dřevěné chlebníky, které plní stejnou funkci – omezí přístup vzduchu a vysušování pečiva, přitom dovolí vlhkosti pomalu procházet ven. Pečivo, ať už je to kaiserka, kornbageta, ciabatta nebo chléb, tak bude stále čerstvé a vydrží i několik dní měkké (ne křupavé).  

chlebovky od pekárny La LorrainePravidla soutěže:
14denní soutěž o praktické chlebníky na pečivo od pekárny La Lorraine probíhá od pondělí 11. července do neděle 24. července 2022.  
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli všech 14 soutěžnch otázek a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.

10 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získá praktický chlebník na pečivo od pekárny La Lorraine, díky kterému zůstane déle čerstvé.



Vyhodnocení soutěže proběhne dne 25. července a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 20. srpna 2022 na adresu uvedenou u nás v registraci. Každý den 1 nová soutěžní otázka. Výherci vzejdou pouze ze čtenářek/čtenářů, kteří odpověděli správně na všechny soutěžní otázky. Odpovídat můžete až na 4 otázky zpětně (tzn. v pátek můžete odpovídat na otázku z pondělí).  Poslední den, kdy můžete odpovídat na tyto 4 otázky zpětně, je dnem, kdy soutěž končí, tedy neděle 24. července 2022.


Nápovědu najdete na stránkách pekárny La Lorraine
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !