Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyhrajte přirodní vitamin D3 od BIOMINU

23.11. - 29.11. 2020 | Aktuální soutěže
Podle posledních studií je klíčovým faktorem pro odolnost proti infekcím dostatek vitaminu D. Dostatečný přísun vitaminu D pomáhá posilovat bariéry, které chrání tělo před napadením viry, bakteriemi a toxiny. Pokud máte silnou imunitu, nemusíte ani tušit, že ve vašem těle probíhá lítý boj. Jedná-li se o vir nebo bakterii, kterou organismus zná z minulosti, ví, jak se bránit. Při útoku zcela nového a neznámého viru to neví, proto je nezbytné tělo podpořit dostatečným přísunem některých vitaminů.

Déčko pomáhá aktivovat bílé krvinky, konkrétně zabijácké NK-buňky, (z angl. natural killers), jejichž hlavní náplní je obrana proti virovým, parazitárním a bakteriálním infekcím. „Nedostatek vitaminu D je od zimy problémem i zdravých lidí. Zjistilo se, že téměř 60 % populace všech věkových skupin trpí deficitem, z toho polovina je na extrémně nízké úrovni,“ varuje doc. RNDr. Eva Račanská, CSc. z Farmaceutické fakulty UK v Bratislavě. Dodává, že při imunologických vyšetřeních se zjistilo, že pacienti s nízkou hladinou vitaminu D v krvi mají menší počet buněk imunitního systému a jsou častěji nemocní a unavení. Podávání déčka je velice příznivé pro zdraví lidí trpících nemocemi spojenými s poruchou imunity.
 

Vitamín D3Déčko ze slunce nyní nezískáte

Zdroj déčka je z 90 % UVB záření ze slunce. Toto záření k nám dopadá od konce dubna do začátku září zhruba od 10 do 14 hodin. Po zbytek roku je záření UVB vzhledem k velmi nízkému úhlu slunce nad obzorem pohlceno ozónovou vrstvou a na zem nedopadá. UVA záření je naopak k dispozici celý rok. Nedostatečný pobyt na slunci, přemíra ochranných krému zapříčiňují, že si organismus nevytvoří dostatečné zásoby na zbytek roku. Ty bývají u populace už od zimy tak mizivé, že se jejich organismus stává snadným cílem.

Od podzimu pomáhájí doplňky stravy

Dlouhodobějším dodáváním vitaminu D ve formě doplňků stravy posílíte výrazně imunitu a snížíte pravděpodobnost, že vůbec onemocníte. Na trhu je nepřeberné množství, pro vyšší účinek je vhodnější volit přírodní verze. Jsou pro tělo přirozenější a oproti syntetickým mají vyšší vstřebatelnost a méně dalších přidaných chemických látek, které nemusí organismus dobře snášet. V potravinách najdeme jen málo vitaminu D a reálně jsme schopni stravou pokrýt jenom 10 % denní dávky.

Bojovník na všech frontách Biomin Junior

Funkce vitaminu D jsou značně rozsáhlé. Spolu s vitaminem K2 podílí na správném vstřebávání a ukládání vápníku do kostí a zubů. Bez káčka může dojít k jeho nechtěnému ukládání do cévních stěn a měkkých tkání. Déčko má velice výrazný vliv i na zdraví kardiovaskulárního systému a regulaci krevného oběhu. Podporuje růst buněk a také je mu lékaři přisuzovaná schopnost chránit před infekcemi i před prochladnutím a chřipkou. Dostatečná zásoba déčka v těle je prevencí úzkostných a depresivních stavů, které nejsou na jaře neobvyklé. Ne nadarmo se říká, že slunce je nejlepší lékař.


Pravidla soutěže:
Soutěž o přirodní vitamin D3 od BIOMINU probíhá od pondělí 23. listopadu do 29. listopadu 2020.  
Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.

3 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získají 1 balení vitaminu D3 na 30 týdnů pro dospělé a 1 balení minerálního a vitaminového doplňku stravy IMUNOPROTECT JUNIOR+ proděti od 7 let s kombinací vitaminu C, D3 a zinkem.


Vyhodnocení soutěže proběhne dne 30. listopadu 2020 a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 20. prosince 2020 na adresu uvedenou u nás v registraci.


Nápovědu najdete na stránkách Jsemstalakost.cz
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !