Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bazar u puntíkaté zebry

13. 08. 2022 | Knižní tipy
Název: Bazar u puntíkaté zebry
Autor: Giordano Raphaëllee
Edice: 7lásky
Překlad: Petra Bernatová
Datum vydání: 2022/06
Nakladatelství: Metafora
Formát: 124 x 200 mm
Počet stran: 304
Vazba: Brožovaná vazba s klopami
Cena: 297 Kč

Basil Vega, geniální vynálezce, se vrací do rodného městečka Mont-Venus a otevře si tu netypický obchod nazvaný Bazar u puntíkaté zebry. Nabízí vtipné mechanické hračky pro každého bez rozdílu věku, které mají potěšit a rozvíjet myšlení i osobnost. Výtvory plné humoru a poezie, skutečné spouštěče emocí, pocitů a úvah. Jeho obchod je místem pro život a snění. Dost na to, aby rozvířil vody malého konvenčního městečka.

Jedním z jeho prvních zákazníků je Arthur – patnáctiletý frustrovaný výrostek, který na maloměstě nezapadá a své tvůrčí vyjádření i hněv na systém, do něhož nepasuje, nachází k velkému zoufalství své matky Giulie ve sprejerství. Giulia je talentovaná parfumérka, samoživitelka, dva roky po odchodu manžela stále neschopná pohnout se v životě dál. Navíc je demotivovaná ze své stereotypní práce ve firmě na výrobu deodorantů. Basil se s Arthurem a později i s jeho matkou Giulií zcela nepravděpodobně spřátelí.

Bazar u puntíkaté zebryJejich vztah se utuží, poté co další protagonistka příběhu Louisa nachytá Arthura při činu – se šablonou a sprejem v ruce – a poštve na něj policii. Basil Arthurovi pomůže problém s policií (a soudem) vyřešit a nabídne mu u sebe v obchodě brigádu. Louisa (vážená občanka, šéfredaktorka místního plátku a úzkoprsá kritička všeho, co vybočuje z normy) vzápětí rozpoutá na Basila a jeho obchod hon, Bazar zařadí na černou listinu jako místo, které jménem místních novin a svého sdružení Civilismus nedoporučuje k návštěvě. A tím její intriky nekončí…

Jak z téhle šlamastyky vyjít v dobrém? Překvapivě a ve stylu filmu Čokoláda se všichni hrdinové v různém načasování dotknou svých niterných stránek, skrytých frustrací, slabostí a bolestí, nakonec si je dokážou přiznat a tím sami sebe osvobodit. A konečně uvidí shovívavěji i druhé a mohou začít nanovo. Kdyby snad někdo potřeboval opravdu užitečný a jasný návod, jak proměnit svůj život k lepšímu, stačí zalistovat Basilovým deníkem na konci knihy…


Recenzce knihy Bazar u puntíkaté zebry:


Kniha Bazar u puntíkaté zebry od francouzské autorky Raphaëlle Giordano je 23. kniha v edici 7lásky a pokud hledáte motivaci do práce, chcete se nad věcmi pořádně zamyslet, nebo usmát nad báječnou a milou „love story“ mezi dvěma z hlavních hrdinů, kterou tento příběh obsahuje, je pro Vás zkrátka ideální!

Basil Vega se po dlouhé době vrací do svého rodného města Mont-Venus a otevírá zde obchod s věcmi, které mají za účel „potrápit“ mozek – zamyslet se nad životem, jeho děním a obecně si více všímat věcí okolo nás. Pojmenuje ho Bazar u puntíkaté zebry a stavba bije už na první pohled do očí – zvenku je krásně moderní a výloha poukazuje na krásné, ale hlavně naprosto geniální předměty. Když ale poté člověk vejde dovnitř, atmosféra obchodu ho úplně pohltí.

Přesně to se stane studentovi Arthurovi, který se také stane prvním zákazníkem obchodu. Postupem času se Arthur spřátelí s Basilem a začne u něho dočasně pracovat – pro něho, jako puberťáka s rozházeným životem a bez otce, je tohle skvělý první krok ke změně k lepšímu. Jeho matku, která má sice ze začátku pochybnosti ohledně obchodu, Basil též namotivuje a ona tak opustí svoji dosavadní práci a pustí se do něčeho nového a ještě neprozkoumaného. Bude stát tenhle risk za to? A vůbec, co na Bazar řeknou občané?

Autorka skvěle popsala a vystihla všechna důležitá témata, která v knize jsou – prvky osobního rozvoje, nejistota, poznamenání ztráty jednoho z rodičů, nízké sebevědomí, překonání sebe sama a mnoho dalších… Já osobně mohu knihu jen doporučit, postavy mi byly sympatické a je skvělé, že každou kapitolu čtu z pohledu někoho jiného. Zkrátka další super kniha z edice 7lásky!

Přeji příjemné čtení, Lenka



Tuto knihu Bazar u puntíkaté zebry zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.



Shelly
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bazar u puntíkaté zebry:

Bazar u puntíkaté zebry
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka