Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti

13. 08. 2021 | Knižní tipy
Název: Deníček moderního fotra
aneb Proč by muži neměli mít děti

Autor: Dominik Landsman
Nakladatelství: Ikar
Série: 1. díl ze 2
Datum vydání: 7 / 2021
Formát: 135 × 207 mm, 302 g
Vazba: Pevná
Počet stran: 208
Cena: 239 Kč

Když se měl Dominik Landsman stát poprvé otcem, rozhodl se, že si založí blog, na němž by pravdivě – a toto slovo zdůrazněme! – popisoval strasti a slasti „obyčejného“ chlápka odvedle, jemuž se právě narodil syn. Zprvu nezúčastněný fotr, který miminko zažívá tak trochu zdálky, se brzy stává „otcem na mateřské dovolené“ a tím také začíná boj o přežití obou a zachování rodinného blaha.

Nutno říct, že synek Čeněk je dítě velmi činorodé, ale také destruktivní a každý potomkův pokrok většinou odnese vyčerpaný tatínek jizvami na duši i na těle. Hlavní je, že dítě prospívá, ať už to stojí, co to stojí. Z blogu se následně stala kniha, která se dočkala několika volných pokračování – a v roce 2021 je do kin uveden i film režiséra Jana Haluzy s Terezou Rambou a Jiřím Mádlem v hlavních rolích.

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít dětiO autorovi knihy

Deníček moderního fotra aneb
Proč by muži neměli mít děti:


Dominik Landsman (* 14. října 1985) je český spisovatel.

Autor vystudoval na Vysokém učení technickém v Brně obor Finance podniku, následně pracoval jako realitní makléř. V době, kdy dostal v zaměstnání výpověď, hledal novou práci, ale když konečně nastoupil, po čtrnácti dnech sám odešel. Rozhodl se tedy zůstat místo manželky na mateřské dovolené, které se syn narodil zhruba měsíc před výpovědí.

O zážitky z mateřské dovolené se rozhodl podělit s ostatními, a jelikož v dětství zkoušel psát pohádky a povídky, rozhodl se napsat knihu. Nejdříve založit vlastní blog, kde humorně, s nadhledem a cynismem popisoval dny prožité se svým maličkým synem.
Po ohromném úspěchu na blogu vydal své příspěvky knižně, a to se stejně velkým úspěchem: Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti, Deníček moderního fotra 2 – aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech.

Dominik Landsman aktuálně zveřejňuje své příspěvky v časopisech a na internetu, pracuje na knihách jiného zaměření a věnuje se svému koníčku – rybaření.

Ukázka z knihy Deníček moderního fotra
aneb Proč by muži neměli mít děti:


„Bylo to, jak když do bytu vtrhne velká voda. Tempo domácnosti se naprosto změnilo. Nataša se zhroutila do postele a začala brečet. Já jsem zmateně pobíhal kolem dítěte a snažil se ho utišit.
Střídavě jsem ho choval, hrkal před ním chrastítkem a studoval v příručkách, jak se mám zachovat. Čeněk po pár hodinách únavou usnul. Nataša se vzchopila a odešla brečet na záchod.
Odnesl jsem Čeňka slavnostně do postýlky, vybalil věci z porodnice a přemýšlel, že to tady zabalím a začnu nový život někde jinde na lepším místě.

Z mých slastných představ o úniku mě po několika minutách vyrušil dětský pláč. Čeněk usoudil, že spánku bylo dost a je potřeba fotra trochu popohnat, aby si moc nevyskakoval. V tu chvíli naštěstí u Nataši zvítězil mateřský pud a šla Čeňka nakojit. Očividně měl velký hlad, jelikož Natašu takřka vysál a blaženě usnul. Jaká to krása. Spokojené a hlavně spící dítě se dostalo do mých top pěti nejoblíbenějších věcí.

Malé mimino se musí každé tři hodiny krmit. To je fakt, přes který vlak nejede. Takže i když spí, musí se vzbudit. Když po dvou hodinách a padesáti minutách neustálého řevu konečně usne, musíte ho za deset minut vzbudit, aby se napapal a mohl pokračovat ve řvaní...“


Tuto knihu Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu nebo na eshopu Luxor.cz.



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti:

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !