8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobrodružství dřevěného panáčka Pinocchia

15. 01. 2009 | Knižní tipy
Název knihy:
Pinocchiova dobrodružství
Autor: Carlo collodi
Ilustrace: Jan Janák
Nakladatelství: XYZ s.r.o.
Rok vydání: 2008
Počet stran: 260 str.
Rozměry: 235 x 165 mm
Cena: 269 Kč

Starý pan Geppetto se jednoho dne rozhodl, že si pro zábavu a obživu vyřeže dřevěnou loutku, která bude umět „tancovat a šermovat“. Ale co se nestalo?

Panáček, jemuž sám od sebe vyrostl dlouhý nos, zázračně ožil a stalo se z něho zlobivé a sobecké dítě, které tatínkovi i víle Modrovlásce působilo jen trápení. Při svém neuvěřitelném putování, dobrodružstvích a lumpárnách, kterých vždycky pozdě litoval, se Pinocchio dostal mezi loupežníky a podvodníky, do žraločího žaludku, stal se oslem v cirkuse, byl podveden, okraden, zbit, a dokonce oběšen. Při každé lži mu dlouhý nos ještě o kousek povyrostl…


V dramatických peripetiích se však postupně přesvědčil, že za chyby, lži, nesplněné sliby, lenost a další nepravosti se platí. Když konečně lehkomyslný dřevěný nezbeda zmoudřel, stal se z něho obyčejný živý kluk, který Geppettovi i ostatním dělal radost.


Dobrodruzstvi-dreveneho-panacka-PinocchiaItalskou pohádku o Pinocchiovi, dřevěném panáčkovi s dlouhým nosem, lze řadit mezi nejproslulejší světové knihy pro děti, jako jsou například Medvídek Pú, Pipi dlouhá punčocha, Alenka v říši divů a další. Carlo Collodi je pseudonym italského spisovatele a novináře Carla Lorenziniho (1826– 1890). Pseudonym si vybral podle vesnice Collodi, odkud pocházela jeho matka. Svého burattina, dřevěného nezbedu, vytvořil původně pro italské noviny, kam napsal jeho příhody v patnácti pokračováních. Příběhy měly u čtenářů takový úspěch, že přiměly autora, aby se k panáčkovi, který se dostal na šikmou plochu, znovu vrátil a přivedl ho k dospělosti a ke zmoudření.

Příběh o Pinocchiovi byl později také úspěšně zfilmován.

 

Tuto knihu Pinocchiova dobrodružství si můžete zakoupit na internetových stránkách nakladatelství XYZ.

 

PetraC

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !