8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě

18. 07. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě
Autoři: Daniela Krolupperová, Miloš Kratochvíl a Eliška Hašková Coolidge
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2009
Rozměry:
24x17 cm
Formát: vázaná vazba
Počet stran: 104 str.
Cena: 249,- Kč

Nakladatelství Mladá fronta přichází na trh s knihou „Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě“. Jejími autory jsou Daniela Krolupperová a Miloš Kratochvíl, inspiraci a odborné konzultace poskytla paní Eliška Hašková Coolidge. Kniha vysvětluje dětem pomocí pohádek a veršů základní pravidla slušného chování a zároveň poskytuje rodičům inspiraci, jak dětem již odmalička tato pravidla vštěpovat.


Slušnému chování je potřeba se učit již od útlého věku. Aby ale děti neodradily suché poučky či odtažité kárání, rozhodli se autoři učit je etiketu prostřednictvím příběhů. Je v nich ukryto poselství o tom, že má člověk vždy slušně zdravit, prosit i děkovat, že si musí po sobě uklízet, neničit věci, Draka je lepší pozdravit aneb o etiketědělit se s ostatními, že nemá být lhostejný ke svému okolí. Ke každému příběhu je připojen rádce pro rodiče, jak mají ratolesti dobrému chování učit, i tipy na to, jak vlastně takové dobré chování vypadá (například u stolu). A nakonec, aby se to všechno dobře pamatovalo, nechybí pěkná básnička.

Daniela Krolupperová

Studovala nordistiku a finštinu na Filozofické fakultě UK, na lidové vysoké škole v Norsku potom žurnalistiku, dále studovala na univerzitách v Helsinkách a Oslo. Krátce byla zaměstnána jako redaktorka zahraniční redakce v tiskové agentuře ČTA. Od ukončení studia pracuje jako překladatelka a tlumočnice ve svobodném povolání. Přeložila meditativní detektivku norského spisovatele Oysteina Lonna, která vyšla pod českým názvem „Když má soudce strach“ a dále několik dětských knížek ze švédštiny. Je šťastnou maminkou tří dětí.

Miloš Kratochvíl  

Po studiích na průmyslové škole a Fakultě žurnalistiky UK se živil psaním textů písniček, poté pracoval jako sportovní redaktor, od r. 1980 je scénáristou a spisovatelem z povolání. Od svých sedmnácti let publikoval verše, povídky a fejetony, psal písňové texty. Dosud napsal více než šedesát televizních scénářů pro děti i dospělé. Je ženatý, žije a tvoří v Černošicích u Prahy.

Eliška Hašková Coolidge

Narodila se v Praze v rodině významného českého bankéře Josefa Haška. Často pobývala na Šumavě u babičky a první třídu navštěvovala ve Štěpanicích. V roce 1949 emigrovala s matkou a tříletým bratrem do Německa a následně do Francie. Otec byl po převzetí moci komunisty přinucen zůstat v Americe. Eliška za ním odjela v roce 1950 po rozvodu rodičů.

Vystudovala s vyznamenáním Georgetown University School of Foreign Service (1963). Kariéru začala v Bílém domě, kde pracovala jako zvláštní asistentka pěti amerických prezidentů. Založila a řídila Kancelář prezidentských zpráv, jejímž úkolem je zajišťovat styk s veřejností.

Zdroj: Nakladatelství Mladá fronta.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
prima kniha,ale bude dostupná?
Obrázek uživatelky
profil
než jakákoli kniha je lepší když dítě vyrůstá v harmonické rodině a to jak se v ní lidé k sobě chovají, jak se stoluje, že je normální pozdravit sousedy, že muž pomáhá ženě do kabátu apod. od malička vidí kolem sebe a považuje to za samozřejmost... Těžko nahradíte mravoučnou básničkou něco, co v praxi vypadá jinak Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles