8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

DUEL: Hovory nejen o medicíně a showbyznysu

4. 10. 2022 | Knižní tipy
Název: DUEL: Hovory
nejen o medicíně a showbyznysu

Autor: Zapletal Miloš, Měšťák Jan
Ilustrace: Svatopluk Zapletal Datum vydání:  9/2022
Nakladatelství: Esence
Formát: 123 × 208 mm, 372 g
Počet stran: 200
Vazba: Pevná
Cena: 259 Kč

Duel dvou velkých kamarádů Jana Měšťáka a Miloše Zapletala je především zajímavým dialogem o nejrůznějších životních tématech. Patří k nim mimo jiné dětství, práce, láska, zdraví i stáří. Nevyhýbají se ani delikátním tématům, jako je nevěra, manželské rozchody či sex. Často zastávají odlišné názory a mnohdy mezi nimi dochází k opravdovému duelu, přičemž na sebe vytahují i ty nejtěžší kalibry. Jejich občasné hádky jsou vážné i komické.


DUEL: Hovory nejen o medicíně a showbyznysuMiloš Zapletal vzpomíná na svůj pracovní i neméně dramatický osobní život, jemuž nechyběly rozchody se ženami, včetně tří manželek, předčasná úmrtí nejbližších, zákaz činnosti v médiích, obžalování a málem i vězení za pobuřování.

Jan Měšťák zase prozrazuje příhody ze své profese plastického chirurga včetně veřejností rozporuplně vnímaných operací ženských prsů, vysvětluje rovněž náročnost operací pacientů po úrazech či rakovině. Dlouhé roky působil jako odborný porotce v Zapletalově Miss, kde se často střetávali v názorech na ženskou krásu. Text je doprovázen ilustracemi Svatopluka Zapletala.


Ukázka z knihy DUEL: Hovory nejen o medicíně a showbyznysu:


MILOŠ: To nemyslíš, Honzo, vážně! Vždyť ta holka patří k favoritkám finále! Je krásná, je to osobnost, má úžasnou postavu.
HONZA: Ale to já přece vím, ale také vidím, že má mírně zborcenou páteř a nehezký nos. Pro mě to není favoritka. Nechci ti to připomínat, ale jsem plastický chirurg!
MILOŠ: Takže by jí měli páteř narovnat a nos předělat, aby se mohla do té soutěže přihlásit?
HONZA: To už asi nejde, ale musíme vidět její nedostatky a říct si o nich. Jde přece o to, aby vítězky Miss měly úspěch i ve světě. A tahle úspěch rozhodně mít nebude!
MILOŠ: Víš co, Honzo, vyřadíme ji tedy ze soutěže, pošleme ji do tvojí kliniky, tam ji předělej a za rok nám ji vrať. Určitě pak vyhraje!

(z první kapitoly Takhle to u nich obvykle vypadá…)


O autorech knihy DUEL: Hovory nejen o medicíně a showbyznysu:


Miloš Zapletal (*1942) ve svém životě vyzkoušel řadu povolání, která jej ve vyšším věku přivedla až k psaní knížek. Nejprve byl projektantem, poté učitelem, rozhlasovým redaktorem, manažerem, dramaturgem, scenáristou, producentem, prezidentem Miss České republiky, ředitelem umělecké agentury a farmářem. Kromě této knihy napsa ještě titulyl: Jak se stát Miss, Bolek Polívka v Manéži i mimo (spoluautor), Říkali mi prezidente, Nesmrtelní, Báchorky blanického rytíře a Za zády slavných.

Jan Mešták (*1944) je uznávaný plastický chirurg. Je absolventem Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze a dvacet let pracoval na Klinice plastické chirurgie 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Absolvoval radu stáží v zahraničí a po privatizaci byl členem představenstva Ústavu lékařské kosmetiky v Praze a zakladatelem a vedoucím lékařem kliniky Esthé. Rovněž je emeritním přednostou Kliniky plastické chirurgie 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy – Nemocnice Na Bulovce.
Kromě této knihy je také autorem řady odborných publikací, například: Úvod do plastické chirurgie, Estetické operace nosu v klinické praxi, Prsa očima plastického chirurga, Estetická medicína a krása člověka (spoluautor), Metamorfózy a Rub a líc estetické chirurgie (spoluautor).

Svatopluk Zapletal (*1946) spolu s bratrem Milošem prožil krásné dětství pod Blaníkem. Po maturitě na strojnické průmyslovce v Teplicích pracoval v cirkuse Praha, odkud odešel v srpnu 1968 domu doslova pešky, když byl cirkus po okupaci Československa internován v NDR. O rok později emigroval do západního Německa, kde vystudoval v Hamburku Akademii výtvarných umění jako grafik a malíř. V Německu si postupně získal jméno u lidí, kteří mají zájem o bibliofilie. Dodnes má tiskárnu, v níž tiskne umělecké knihy, většinou poezii a prózu německých autorů, doprovázené vlastními grafikami.
V Německu, ale později i v Česku, měl řadu výstav svých obrazů, grafik a knih.
Z českých autoru vydal v německém překladu knihu Václava Havla Rodinný večírek (Familienabend), také tři povídky Bohumila Hrabala pod titulem Schizophrenes Evangelium. Pro české krajany, žijící na Západě, vytvořil několik knih v češtině. Například poezii Jana Skácela Oříšky pro černého papouška.  V roce 1994 se vrátil do Československa; žije střídavě v Hamburku a v Česku.


Tuto knihu DUEL: Hovory nejen o medicíně a showbyznysu zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku DUEL: Hovory nejen o medicíně a showbyznysu:

DUEL: Hovory nejen o medicíně a showbyznysu
DUEL: Hovory nejen o medicíně a showbyznysu
DUEL: Hovory nejen o medicíně a showbyznysu
DUEL: Hovory nejen o medicíně a showbyznysu
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !