MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se bránit šikaně?

19. 07. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Jak se bránit šikaně
Podtitul: Praktický rádce pro děti, rodiče a učitele
Autor: Evelyn M. Fieldová
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Universum
Rok vydání: 2009
Rozměry: 132 x 207 mm
Počet stran: 312 str.
Cena: 244 Kč


Publikace pomáhá dětem, rodičům i učitelům vypořádat se s agresory všech druhů a v nejrůznějších převlecích. Jde o svépomocnou příručku plnou praktických doporučení, které vycházejí z mnohaletých autorčiných zkušeností.  Kromě základních informací o tom, co je to šikana, jak funguje, jak eskaluje či jaká jsou varovná znamení, obsahuje především konkrétní rady a cvičení, které mohou rodiče dělat s dětmi, aby jim pomohli šikaně čelit.


jak-se-branit-sikaneAutorka nabízí způsoby, jak změnit chování a přístup, získat větší sebevědomí a  reagovat tak, aby šikana skončila co nejrychleji nebo se vůbec nerozvinula. Předmluvu k českému vydání napsal přední český odborník na šikanu dr. Michal Kolář.
"Kniha vyplňuje mezeru v literatuře pro rodiče... a je inspirativní i pro pedagogy a další odborníky pracující s dětmi."
Dr. Michal Kolář, specialista na problematiku školního násilí a šikanování.

Ukázka z knihy Jak se bránit šikaně:

O šikaně
Rok co rok mnoho rodičů předává svým dětem jednoduché, rozumné sdělení: "Když se k lidem budeš chovat hezky, budou se oni chovat hezky k tobě." Ale některé děti to chápou špatně. Neumějí se chovat "hezky" přijatelným způsobem - jsou milé, ale zranitelné, nebo sice vystupují zdvořile, ale tolik se soutředí na to jak se cítí nebo vypadají ony samy, že neprojevují o ostatní upřímný zájem. Ostatní děti někdy tento nezájem přirozeně vycítí a na oplátku je začnou šikanovat.
Vrstevníci respektují děti, které jsou přátelské a nic nepředstírají, říkají, co si myslí a co cítí, dokážou se bránit. Ale i když je dítě přátelské a otevřené, může se setkat se šikanou. V důsledku toho chodí mnohé děti do školy den co den vyděšené, nervózní a bezmocné. A šikana může zanechat dlouhodobé následky i na agresorech. Šikana ve školách existovala vždycky a mnozí ji považují za přirozenou součást  života. Ale fakt, že šikanování už vedlo k mnoha sebevraždám, násilným útokům a vraždám, by měla naše společnost brát jako výstražný signál. Šikana je příznak dysfunkčního školského systému.


Tuto knihu Jak se bránit šikaně koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !