Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Margit Slimáková: Osobní receptář pro zdraví a pohodu

9. 12. 2021 | Knižní tipy
Název: Margit Slimáková:
Osobní receptář pro zdraví a pohodu
Autor: Margit Slimáková
Nakladatelství: BIZBOOKS
Rok vydání: 18.11.2021
Rozměry:  190 x 250 mm
Vazba: brožovaná, šitá nitmi
Počet stran: 352
Cena: 499 Kč

Chcete být ve skvělé formě, cítit se dobře a udržet si doma pohodu? Dosáhnout toho není žádná věda. Stačí mít chuť a informace nezatížené zájmy výrobců a prodejců. Přináším vám je ve své druhé knize, která je opět velmi osobní. A co všechno se v ní dozvíte? Třeba kdy a co jíst, jak předcházet nemocem nebo jak odolávat diktátu módy a zůstat sám sebou. Za každým doporučením je moje vlastní zkušenost. Využijte ji pro své zdraví, pohodu a spokojenost!


Margit Slimáková: Osobní receptář pro zdraví a pohoduKniha volně navazuje na předchozí titul Velmi osobní kniha o zdraví, zabývá se tématy zdraví, výživy, udržitelnosti, krásy a celkové životní rovnováhy. Osobní linku knihy tvoří doporučení Margit a také její oblíbené recepty. Forma knihy by měla vybízet k tomu, aby ji čtenáři vnímali jako tematický zápisník, do něhož si budou moct zaznamenávat i vlastní postřehy a poznámky. Prvního titulu autorky se prodalo více než 50 000 ks. Autorka je zakladatelkou a koordinátorkou Globopolu, což je první think-tank (výzkumná nebo zájmová skupina) projekt, který se věnuje otázkám zdravé výživy a zdravotní prevence


Recenze knihy Margit Slimáková:

Osobní receptář pro zdraví a pohodu:


„Až dočtete tuto výjimečnou knihu, uleví se vám. Už nikdy vás nenapadne držet dietu. Zjistíte totiž, že žít zdravě je mnohem přirozenější, logičtější a jednodušší, než jste si mysleli.”
– Hanka Zemanová, autorka bestsellerů Nová Biokuchařka a BioAbecedář


O autorce knihy: Margit Slimáková:

Osobní receptář pro zdraví a pohodu


Specialistka na zdravotní prevenci a výživu. Věnuje se poradenství, osvětě, publikační i přednáškové činnosti a ve své práci využívá osvědčené poznatky ze všech oblastí medicíny. Prosazuje zdravou výživu do škol a je autorkou tzv. Zdravého talíře, který nahrazuje zastaralou výživovou pyramidu. Margit také založila a koordinuje Globopol, první český think-tank zaměřený na otázky výživy a zdravotní prevence. Ve své Velmi osobní knize o zdraví, které už se prodalo přes 50 000 výtisků, nabízí řadu doporučení a nápadů, jak o sebe v tomto hektickém světě pečovat.

Ukázka z knihy Margit Slimáková:

Osobní receptář pro zdraví a pohodu:


Zvlhčovače upravují ideální vlhkost v bytě na požadovanou hodnotu různými způsoby – ultrazvukem nebo teplou či studenou párou. Příliš vlhko a plísně Příliš vlhké klima znamená relativní vlhkost vzduchu nad 60 % a přináší vyšší riziko  tvorby plísní. Plísně se nejčastěji tvoří v koupelnách a kuchyních, kde je obvykle vlhkost ještě vyšší a zároveň nedostačuje odvětrávání. Mohou nám ale například narůst i na zemině pokojových rostlin, pokud je dlouhodobě přeléváme. Plísně vytvářejí během růstu těkavé organické látky, které mohou poškozovat sliznice dýchacích cest, dráždit oči, být příčinou bolestí hlavy a dráždit pokožku. Spory plísní mohou vyvolá-
vat i alergické reakce.

Nejjednodušším a zároveň velmi účinným prostředkem na snížení vysoké vlhkosti vzduchu je větrání. Optimální je nejméně dvakrát denně provětrat celý byt intenzivním průvanem. Důležité je samozřejmě také dostatečné vytápění, používání digestoře při vaření a sušení prádla mimo obytný prostor. Dalším řešením jsou ventilátory a vysoušeče vzduchu, případně čističky vzduchu, které likvidují i nebezpečné plísně.

Jak zajistit správnou vlhkost

Při  nevysvětlitelných  chronických  zdravotních  potížích  popřemýšlejte  také  o  zdravosti/nezdravosti prostředí, v němž trávíte nejvíce času (tedy na pracovišti a doma).  Dlouhodobě nízká nebo vysoká vlhkost vzduchu může být jednou z příčin potíží nebo problémem, který stav zhoršuje. Stav vlhkosti sledujte pomocí vlhkoměru. Při nadměrné vlhkosti častěji větrejte a topte, používejte digestoř. Při  nízké  vlhkosti  investujte  do  květin,  odpařovacích  nádob  s  vodou  nebo  do zvlhčovače.

Jak domovu prospívá pes

Pes je podle některých odborníků to nejlepší mikrobní zpestření domova. A mikrobiální pestrost potřebujeme pro trénování našeho imunitního systému, tedy pro zdraví.  Pes ale přináší mnohem více než jen prospěšné mikroby. Proč doporučuji psa skoro  do každého domu?

Pro koho je pes vhodný

Ze zdravotního hlediska prospěje pes snad úplně všem, tedy kromě lidí, kteří mají  na psy alergii. Samozřejmě chápu, že pes (vlastně jakékoli zvíře) je i obrovská zodpovědnost, a proto ho doporučuji jen tomu, kdo ho opravdu chce a může si finanční i časovou péči o pejska dovolit. Pes totiž potřebuje mnohem více než jen misku s jídlem. Je to živý tvor a bude vyžadovat péči a lásku, kterou vám ale také mnohonásobně vynahradí! Pes se na první pohled nejvíce hodí do domu se zahradou, ale nemusí to tak být vždy. Pokud máte psa v bytě, dostatečně se mu věnujete a chodíte s ním hodně ven, může být dokonce spokojenější než pes, který zahradu či dvůr nikdy neopustí a kromě podávání misky s granulemi se mu nikdo nevěnuje. Pes patří k lidem, kteří si mohou zorganizovat čas tak, aby si udělali prostor i na něj. Psa velmi doporučuji, ale jen po pečlivém promyšlení, zda péči o něj zvládnete.


Tuto knihu Margit Slimáková: Osobní receptář pro zdraví a pohodu zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Margit Slimáková: Osobní receptář pro zdraví a pohodu:

Margit Slimáková: Osobní receptář pro zdraví a pohodu
Margit Slimáková: Osobní receptář pro zdraví a pohodu
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !