Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Martin Gregora, Miloš Velemínský ml. - Nová kniha o těhotenství a mateřství

14. 12. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Nová kniha o těhotenství a mateřství
Autoři: Martin Gregora, Miloš Velemínský ml.
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2011
Brožovaná vazba
Počet stran: 240 str.
Cena: 469 Kč

Ojedinělá celobarevná publikace českých autorů Nová kniha o těhotenství a mateřství popisuje zásady plánovaného rodičovství, způsoby přirozeného i umělého otěhotnění, první známky těhotenství. Příslušné kapitoly krok za krokem, měsíc po měsíci vysvětlují změny v těle budoucí maminky a vývoj zárodku a plodu.

Nová kniha o těhostenství a mateřstvíKniha se dále věnuje předporodní péči, porodu a moderním postupům tišení porodních bolestí. Podrobně jsou zpracovány kapitoly o technikách kojení a problémech, které mohou při kojení nastat. Kniha rodiče dokonale připraví na příchod dítěte do rodiny, radí, jak o dítě pečovat od prvního dne narození až do předškolního věku.

Věnuje se aktuálnímu očkování, dětským nemocem a první pomoci. Autoři neopomíjejí ani aktuální trendy, jako je nošení dětí, biopotraviny v dětské výživě a masáže kojenců. Některé kapitoly mají interaktivní podobu na www.babyweb.cz. Tato v pravém slova smyslu "nová" a vyčerpávající kniha je nepostradatelnou moderní příručkou pro všechny rodiče malých dětí.

Ukázka z knihy:

Těhotenství

Úvaha na úvod
Těhotenství je životní etapa, kterou lze považovat za naplnění smyslu biologické podstaty ženy. Dochází zde k zázraku početí a daru života. Přivedení nového jedince na svět je pak zlomovou situací v životě každé rodiny. Samozřejmě že se na tomto procesu musí podílet oba rodiče. Na ženě spočívá úkol nového tvorečka donosit a porodit, na muži pak především těhotnou ženu a rodinu zabezpečit, a to nikoli jen materiálně.

Těhotenství a nitroděložní vývoj zárodku začíná splynutím ženské a mužské pohlavní buňky – vajíčka a spermie. Od této chvíle dochází v organismu ženy k mnoha změnám, které mají za cíl jediné – zajistit vývoj a příchod nového
člověka na svět. Filozofi ckou otázkou zůstává, kdy vlastně začíná život. Dnes je všeobecně přijímán názor, že počátkem nového života je splynutí obou pohlavních buněk rodičů.První známkou těhotenství bývá zpravidla vynechání
měsíčků, které byly až do té doby pravidelné.

Protože však tato skutečnost může být způsobena také mnoha jinými příčinami, považujeme dnes za bezpečný průkaz těhotenství vyšetření takzvaného „těhotenského hormonu“ (β-hCG) v moči, spolehlivěji pak v krvi. Ten bývá průkazný zhruba od 9. dne po oplození. Úplnou jistotu pak obvykle přinese ultrazvukové vyšetření vaginální sondou, které může správně v děloze uložené těhotenství prokázat zhruba od 5. týdne těhotenství, tedy pět týdnů od prvního dne posledních měsíčků.

Knihu Martin Gregora, Miloš Velemínský ml. - Nová kniha o těhotenství a mateřství koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Grada.


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !