Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nepříliš šťastná rodina

21. 06. 2022 | Knižní tipy
Název: Nepříliš šťastná rodina
Autor: Shari Lapena
Nakladatelství: Kalibr
Datum vydání: 5 / 2022
Formát: 156 × 234 mm, 474 g
Vazba: Pevná
Počet stran: 312
Cena: 319 Kč

Nejnovější příběh mistryně psychothrilleru – opět dokonale drásavý a neodložitelný. Brecken Hill je drahá adresa. Musíte mít hodně peněz, abyste tu mohli bydlet. Tak jako Fred a Sheila Mertonovi. Žádné bohatství vás však neochrání, když vám u dveří zazvoní vrah.

Manželé Mertonovi byli brutálně zabiti pár hodin poté, co přivítali na velikonoční nedělní večeři své tři dospělé děti. Ty jejich smrt pochopitelně těžce nesou. Nebo ne? Na každého z nich čeká pohádkové dědictví. Svého náladového otce nesnášeli a netečná matka se jich nikdy nezastala. Na jednoho z nich to bylo možná už příliš. Ale na koho? Je-li váš sourozenec vrah, chtěli byste to nejspíš vědět...

Nepříliš šťastná rodinaUkázka z knihy Nepříliš šťastná rodina:


ROSE CUTTEROVÁ PROVEDLA HLOUPOST. A teď musí pořád myslet na to, co udělala a co z toho vyplývá. Myslí na to pozdě v noci, kdy by měla spát. Myslí na to v práci, když by měla pracovat. Mylíí na to, když se snaží otupit mozek u televize.

Že by měla přečkat velikonoční večeři s matkou a tetou Barbarou a předstírat, že je všechno v pořádku, jí připadá jako takřka nadlidský výkon. Máma si všimne, že se něco děje.
Věčně si všeho všímá. Už takhle každou chvíli poznamená, že Rose vypadá v poslední době unaveně, že je pohublá. Rose nad jejími obavami vždycky mávne rukou a snaží se převést hovor jinam, jenže je to čím dál obtížnější. Dokonce začala matku méně navštěvovat, nicméně velikonoční večeři vynechat nemůže.

Dívá se na svůj odraz v zrcadle. Je pravda, že na ní džiny, které bývaly obepnuté, poněkud plandají. Rozhodne se to vyvážit tím, že si přes košili oblékne velký červený svetr. To bude muset stačit. Učeše si dlouhé hnědé vlasy, nanese rtěnku, aby rozzářila pobledlý obličej, a pokusí se o úsměv. Zdá se nucený, ale ona lepší nezvládne.
Když dorazí k matce, hned to vypukne, mateřské obavy, dotazování. Máma jí ale pomoct nemůže. A pravdu se nikdy nesmí dozvědět. Do té bryndy se Rose dostala vlastním přičiněním.
A z ní se bude muset dostat taky sama...

Ohlasy na knihu Nepříliš šťastná rodina ze zahraničního tisku:


•    „Lapena je mistryně manipulace. Touto knihou dokazuje, že se nachází stále ve vrcholné formě.“
USA TODAY

•    „Shari přináší další příběh, který promění v otazník všechno, co si myslíte, že víte o svých nejbližších.“
BOOK RIOT

O autorce knihy Nepříliš šťastná rodina:


Shari LAPENA (* 1960) je bývalá právnička a učitelka angličtiny s láskou k literatuře, v současné době je ale úspěšnou spisovatelkou na plný úvazek.  S rodinou žije v Torontu. Prózy publikuje od roku 2008, celosvětově se prosadila svým prvním psychothrillerem Manželé odvedle (2016), který zaujal dramatickou rodinnou zápletkou a především nečekanými zvraty, a to až do poslední stránky.

Svůj talent pro tento žánr stvrzuje Shari od té doby rok co rok, a to tituly: Někdo cizí v domě (2017), Nevítaný host, (2018), Jeden z nás (2019), Její konec (2020) a nyní i novinkou Nepříliš šťastná rodina. Romány Shari Lapeny vycházejí ve 37 zemích, celosvětově bylo prodáno již více než sedm milionů výtisků jejích knih.


Tuto knihu Nepříliš šťastná rodina koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu nebo na eshopu Luxor.cz.



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nepříliš šťastná rodina:

Nepříliš šťastná rodina
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !