Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Osvoboďte se od alkoholu, najděte štěstí a od základu změňte svůj život

12. 03. 2024 | Knižní tipy
Název: Svobodná mysl
Podtitul: Alkohol pod kontrolou:
Jak získat svobodu, najít štěstí
a od základu změnit svůj život
Autorka: Annie Grace
Překlad: Vít Stefanovič
Nakladatelství: Mystery Press
Datum vydání:  5. 2. 2024
Formát: 145 x 205 mm
Vazba: brožovaná s klopami
Počet stran: 288
Cena: 379 Kč

Co kdybyste mohli zvrátit léta nevědomého podmiňování a opět získat mysl člověka, který nepije? Ne vyléčeného alkoholika, ale člověka se stejnou touhou, potřebou a chutí na alkohol jako má ten, kdo nikdy nevzal lahev do ruky – jako někdo, kdo skutečně nepije.

Američanka Annie Grace vyvrací kulturní mýtus, že alkohol je nezbytnou součástí našich životů. Shrnuje odborné studie z různých oborů, abyste si mohli udělat vlastní závěry a poznat, co je ve skutečnosti tlak okolí, co vyslovená lež a co relevantní fakta.

Kniha Svobodná myslAž dočtete fenomenální knihu Annie Grace, budete moci sami zvážit klady a zápory pití a určit si, jakou roli bude alkohol ve vašem životě mít, a to bez emocionálních a nelogických nutkání. Konec pokusům, zmatkům a trápení. Svobodná mysl změní váš život k lepšímu.

Mnoho lidí má pocit, že se alkohol stal příliš velkou součástí jejich denní rutiny, ale neví, jak z toho ven. Obávají se, že abstinence se bude rovnat odříkání a obtížím v osobním i společenském životě.
Svobodná mysl je plná překvapivých poznatků o důvodech, proč vlastně pijeme, a vyvrací kulturní mýtus, který pití doprovází. Annie Grace brilantně proplétá psychologické, neurologické, kulturní i sociální faktory podporující závislost na alkoholu s upřímným obrazem vlastních zkušeností.
Výsledkem je mimořádně čtivá kombinace vědeckého výzkumu a strhujícího vyprávění, která vám otevře oči. 

V knize se dozvíte:

• jak skutečně vzniká závislost na alkoholu a proč proti ní nikdo není imunní
• jak nás naše podvědomí vede k tomu, že toužíme po alkoholu
• jak alkohol působí na naše tělo, mozek, srdce, játra či imunitní systém
• jak se zbavit touhy po pití, aniž bychom měli pocit, že o něco přicházíme
• jak nepít ve společnosti, a přesto se dobře bavit
Osvoboďte se od alkoholu jednou provždy!

Ukázka z knihy Svobodná mysl:


„Změn se bát nesmíme. V rybníku, ve kterém se nacházíte, se můžete cítit opravdu v bezpečí, ale pokud se z něj neodvážíte vystoupit, nikdy se nedozvíte, že existuje něco jako moře či oceán.“

– C. JoyBell C.

Co kdybyste mohli zvrátit léta nevědomého podmiňování a opět získat vnímání člověka, který nepije? Nemyslím tím vyléčeného (abstinujícího) alkoholika, ale člověka se stejnou touhou, potřebou a chutí na alkohol jako má ten, kdo nikdy nevzal láhev do ruky – jako někdo, kdo skutečně nepije. Je to možné. Až dočtete tuto knihu, budete moci sami svobodně zvážit klady a zápory pití a určit si, jakou roli bude alkohol ve vašem životě mít, a to bez emocionálních a nelogických nutkání. Můžete být se svou volbou navždy spokojeni, protože bude pouze vaše a rozhodnete se svobodně, nikoli z povinnosti nebo donucení. Vaše touha pít bude pryč, takže bez ohledu na to, jak se rozhodnete, nebudete mít pocit, že o něco přicházíte. Nebudete toužit po pití ani se vyhýbat společenským akcím kvůli pokušení. 

Bez touhy žádné pokušení neexistuje. Důležité je, že se nebudete muset označovat za nemocné nebo bezmocné. Tato kniha změní vaše vnímání tím, že vám ukáže, proč pijete, a to z psychologického i neurologického hlediska. Možná se domníváte, že už přece víte, proč pijete – abyste se zbavili stresu, byli společenští anebo si zpříjemnili večírek. Takhle si pití zdůvodňujete, ale ve skutečnosti pijete z hůře uchopitelných a více podvědomých důvodů. Skrze pochopení těchto důvodů se vám vrátí sebekontrola. Skončí zmatek a trápení. Nejprve však musíme odpárat léta, dokonce desetiletí, nevědomého podmiňování ohledně alkoholu.

A nevyčítejte si nic, s čím jste v minulosti bojovali (včetně neúspěšných pokusů přestat). Je to kontraproduktivní. Existuje mocná mylná představa, že lidé, kteří nedokážou ovládnout své pití, mají slabou vůli. Podle mých zkušeností jsou to často ti nejsilnější, nejchytřejší a nejúspěšnější lidé, kteří pijí více, než by měli. Pití ani touha pít z vás nedělají slabocha. Možná vám to připadá neuvěřitelné, ale neschopnost ovládnout, jak moc pijete, není známkou slabosti. Přestaňte tedy hned teď s jakýmkoli sebepohrdáním.

Možná se vám zdá nemožné, že méně pít nebude zahrnovat deprivaci. Představa, že budete pít méně, vás stejně jako dříve mě naplňuje hrůzou. Obáváte se, že večírky a společenské události budou nudné a bude únavné na nich být. Pokud pijete, abyste se zbavili stresu, může vás děsit představa, že přijdete o dodatečnou podporu, kterou věříte, že vám alkohol poskytuje. Ale je to pravda. S tímto postupem můžete bez námahy pít méně a cítit se při tom šťastní. Jak skvělá ta zkušenost bude, jak vám změní život! Budete nadšeni, že si můžete vyjít s přáteli, dokonce i do barů a hospod, s vědomím, že vám přes rty nepřejde ani kapka alkoholu.

Znamená to, že budete pít méně, také to, že nebudete pít vůbec? Musíte přestat pít navždy? To záleží na vás. Své rozhodnutí učiníte sami na základě informací, které vám dají moc a vrátí vládu, místo aby vám vnucovaly pravidla. Prozkoumáme všechny aspekty cyklu pití. Nedělejte si teď starosti s rozhodováním o tom, kolik a jak často budete v budoucnu pít. Důležité v tuto chvíli je, že máte naději. Potřebujete vědět, že tento postup může fungovat a bude fungovat – že se osvobodíte ze spárů alkoholu. Možná si myslíte, že nechápu vaši situaci, že nechápu, jak moc jste na alkoholu závislí. Možná že těžce pijete už mnoho let a tato tvrzení vám připadají absurdní. To je v pořádku. Skepse výsledek neovlivní.

Ať už jste tuto knihu vzali do ruky z jakéhokoli důvodu, najdete v ní jen samé skvělé zprávy. Pokud si přečtete, kriticky zvážíte a vstřebáte informace na těchto stránkách, budete podníceni ukončit nebo omezit svůj vztah k alkoholu, aniž byste se cítili ochuzeni. Ve skutečnosti budete mít ze svého rozhodnutí radost, možná až euforickou. Budete mít pocit, že máte vše pod kontrolou a že máte moc činit vědomá, logická a na faktech založená rozhodnutí o tom, jakou roli bude alkohol hrát ve vašem životě. Doporučuji vám, abyste četli jednu až dvě kapitoly denně a postupovali plynule, ale přitom si ponechali dostatek času na vstřebání obsahu.

Svůj každodenní režim neměňte, ani pokud zahrnuje pití. Slyšeli jste správně: klidně pijte i během toho období, kdy čtete tuto knihu. Může se to zdát neintuitivní, ale uvidíte, že je to pro tento proces důležité. Samozřejmě, pokud jste už pít přestali, není důvod s tím začínat a rozhodně vás k tomu nenabádám. Důležité je, abyste pokračovali ve svých pravidelných činnostech a nevyvolávali si stres a nepěstovali v sobě pocit deprivace, zatímco se snažíte vstřebat tyto informace. Budete se muset soustředit a kriticky se zamyslet nad tím, co vám Svobodná mysl předkládá. Je však důležité, abyste knihu četli pokud možno střízliví, abyste její obsah plně pochopili. A nepřeskakujte dopředu. Jednotlivé koncepty a myšlenky na sebe navazují. Tato kniha pro vás bude výzvou, proto buďte ochotni otevřít svou mysl a zpochybnit hluboce zakořeněná přesvědčení.

O autorce knihy Svobodná mysl:


Annie Grace

Vyrostla ve srubu bez elektřiny a tekoucí vody kousek za Aspenem v Coloradu. Během dospívání našla zálibu v marketingu, který následně vystudovala a začala se mu profesně věnovat.
Ve svých šestadvaceti letech se stala nejmladší viceprezidentkou jedné mezinárodní společnosti… a tehdy také začala mít problémy s alkoholem. Její kariéra sice dál vzkvétala, ale o pár let později už Annie neusnula, aniž by předtím vypila dvě lahve vína. Naštěstí si svůj návyk uvědomila a rozhodla se najít způsob, jak se ho zbavit.

Dnes už Annie několik let nepije a nikdy nebyla šťastnější. Unikátní metodu, s jejíž pomocí můžete převzít kontrolu nad svými impulsy i vy, popsala v knize Svobodná mysl. Volný čas ráda tráví na lyžích, cestováním a ve společnosti svého muže a tří dětí.


Tuto knihu Svobodná mysl zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Mystery Press.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Osvoboďte se od alkoholu, najděte štěstí a od základu změňte svůj život:

Osvoboďte se od alkoholu, najděte štěstí a od základu změňte svůj život
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !