Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rok v zahradě – praktický rádce pro každý měsíc

2. 11. 2007 | Knižní tipy

Autor: Marcela Novotná a Radka Procházková
Nakladatelství: MOTTO
Rok vydání: 2007
Počet stran: 448 str.
Cena: 299 Kč
Formát: vázaná, ilustrace


Praktický a přehledný rádce pro každý měsíc v roce a další nápady a triky nejen do zahrady.

Užitečné rady a fígle pro snazší údržbu zahrady a okolí během jednotlivých měsíců v roce, určené těm, kteří mají na zahradu málo času, i naprostým laikům. Kniha Rok v zahradě vám poradí, jak si rozvrhnout práce na zahradě, jak pečovat o dřeviny a trávník, jak nejlépe zpracovat a uskladnit sklizené ovoce, jak na správnou výsadbu růží, co by nemělo chybět na skalce a plno jiných doporučení pro efektivní údržbu vašeho zeleného království.

O AUTORKÁCH knihy Rok v zahradě:

Marcela Novotná
Narodila se v roce 1972 v Domažlicích a pochází z malé vesnice Všepadly. V roce 1997 absolvovala v Praze stavební fakultu na ČVUT. Po škole pracovala ve stavební firmě v Blovicích na Plzeňsku. V roce 2000 se přestěhovala do Poděbrad a pracovala jako redaktorka přílohy Dům a byt deníku MF Dnes. O tři roky později nastoupila do časopisu Svět počítačů. Psala články například do časopisu Living. V současné době žije v Křečkově u Poděbrad a je na mateřské dovolené.

Rok v zahradě Radka Procházková (Ladýřová)
Narodila se v roce 1971 v Nymburce a trvale žije v Poděbradech. Po absolvování České zemědělské univerzity v Praze pokračovala v postgraduálním studiu na Provozně ekonomické fakultě a získala doktorský titul na katedře statistiky, kde působí dodnes. Mezi její největší záliby vždy patřila příroda, zahradní architektura a kynologie. Již během svých studií externě spolupracovala s řadou českých i zahraničních periodik a rovněž působila jako odborná redaktorka v České televizi.

S Marcelou Novotnou ji pojí nejen dlouholeté přátelství, ale i několikaletá novinářská spolupráce. K napsání knihy je přivedly dotazy laiků a časté ohlasy čtenářů, které se budou snažit společnou knihou přesvědčit o tom, že zahrada vůbec nemusí být dřina, ale zábava a radost, kterou si mohou dopřát i jinak pracovně vytížené ženy či muži.
Aneb jak pravil Walter Hagen: „Žádný spěch, žádný strach. Jsi tu jen na krátké návštěvě, tak se nezapomeň zastavit a přivonět ke květinám.“

Ukázka z knihy:

Duben - Dobré rady nejen do zahrady
Narychlené prvosenky nevyhazujte!
Milovníci krásných květin v zimě a časně zjara těžko odolají a k chvějivé kráse narcisů a vonných hyacintů na okno přikoupí nádhernou primulku. Po odkvětu však obvykle končí v popelnici v lepším případě na kompostu. Tento druh prvosenek ale můžete vysadit na zahradě na stinné, chladné místo. Na zimu je řídce přikryjte chvojím a lehce zahrňte listím. V příštím roce sice již nebudou tak bohatě kvést, ale jejich jasně barevné květy třeba zpestří zákoutí pod lískou, vilínem nebo rododendronem.

Jaro – doba výsadby všech růží
Rozhodnete-li se pro pěstování nových růží, můžete tak učinit právě nyní. Vybírejte statnější odrůdy, které jsou odolné vůči chorobám a škůdcům. Stanoviště by mělo být pokud možno slunné a vzdušné, aby se vlhký vzduch nedržel příliš vysoko nad zemí, a neumožnil tak usídlení houbových chorob. Růže v prvním roce přihnojujte jen opatrně.

Recept na krásné a zdravé růže:
- mnoho slunce,
- kyprá a živná půda,
- přiměřená zálivka,
- přihnojení v potřebnou dobu,
- chemická ochrana proti chorobám a škůdcům,
- účinná ochrana doprovodnými rostlinami,
- správný a včasný řez,
- důkladné zazimování.

Více informací o tomto praktickém rádci - Rok v zahradě, se dozvíte také na stránkách nakladatelství MOTTO.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !