Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čeští řidiči a zimní pneumatiky

2. 11. 2007 | Finance
Na přelomu září a října se v České republice uskutečnil průzkum vědomostí českých řidičů o zimních pneumatikách. Výsledky ukázaly, že v několika případech projevují naši řidiči základní neznalost, a to i v otázkách týkajících se zákonných předpisů.

Co vlastně Češi o zimních pneumatikách vědí?

Při průzkumu oslovil Goodyear výběrový soubor 530 respondentů – řidičů starších 18 let, z nich 54,2 % byli muži a 45,8 % ženy. Respondenti byli vybráni ze tří oblastí − metropole a větší města nad 50 tis. obyvatel (50,2 % respondentů), menší města a obce (29,6 %) a horské oblasti (20,2 %). Zároveň byli rozděleni do tří věkových skupin: 18–30 let, 31–55 let a 56 a více let.

zimní pneumatiky Základní otázka zněla, zdali daný řidič používá zimní pneumatiky, či nikoliv. Průzkum ukázal, že se zimními pneumatikami jezdí 70,9 % řidičů, přičemž podle očekávání nejvíce řidičů mění letní pneumatiky za zimní v horských oblastech, oproti metropoli a větším městům, kde zimní pneumatiky využívá mnohem menší počet řidičů.

„Je znát, že obyvatelé horských oblastí a starší občané projevují větší dávku odpovědnosti, co se týče bezpečnosti silničního provozu v zimním období. Bohužel je smutné, že jak městští, tak mladší řidiči otázku vybavení automobilu na zhoršené povětrnostní podmínky neberou příliš vážně,“ komentuje tyto výsledky specialista na pneumatiky.

Důvody, proč řidiči nepoužívají zimní pneumatiky, jsou následující:
- v zimě nejezdí
- obhajují se tím, že jezdí jen ve městě
- tvrdí, že zimní pneumatiky jsou příliš drahé
- domnívají se, že jezdí opatrně

zimní pneumatiky zimní pneumatiky














V oblasti vědomostí o zimních pneumatikách projevují čeští řidiči většinou neznalost. Málokdo z nich ví, že by se měly zimní pneumatiky používat jakmile teploty pravidelně klesají pod 7° C, kdy ztrácí letní pneu přilnavost.

A jaký je rozdíl mezi letními a zimními pneu? – zimní pneumatika je z měkčí směsi než letní, a to z toho důvodu, aby poskytovala vyšší přilnavost i za velmi nízkých teplot, kdy laicky řečeno dohází k tuhnutí letní běhounové směsi.

V ČR nejsou zimní pneumatiky povinné, na rozdíl od jiných evropských států.

Zdroj: www.goodyearpneu.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Věřím, že přezouvání bude povinné. Nářky řidičů, že gumy jsou drahé je zcestné. Pokud mají na auto, pojistku, pohonné hmoty, tak gumy v tom už tak velkou položkou nejsou.
Obrázek uživatelky
profil
Zdenka 58.Píšete,že otec jezdil na letních.Ale to já taky.Škoda 120+letní Barum OR34.Bez chyby!!Projela všude!!Dnes mám Felicii 1.6(těžký motor a náhon na předek).Neměl by být problém?!Je!!Ta koza(mé auto) se s letňákama uhrabala na rovině!!(napadl nečekaně sníh).Od té doby přezouvám včasSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Naši ridiči jsou dost nezodpovědní, jezdí na letních gumách, zbytečně hazardují se životy svými a bohužel i těch nevinných. Žihi v kraji, kde ývá tuhá zima a moc dobře vím, co zbytečných havárií zaviní nezodpovědní hazardéři. Jistě je to otázka peněz, ale pokud mají na auto, tak mají mít i na pořádné vybavení vozidla. Můj otec býval taky takový řidič, který jezdil pouze na jedněch gumách, byl dobrý řidič a měl štěstí, že se nikdy nic nestalo. Zimní pneumatiky začal používat teprve tehdy,kdy začala jezdit autem moje dcera, vnučku již tomuto hazardu neučil. Dcera jezdí dobře a nikdy neporušuje předpisy, jenže i ten slušný řidič musí neustále počítat s tím, co udělá ten druhý a často doplácí na furiantství ti druzí.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkhmmm...co dodat?oni si to uvědomí až když se něco stane.....
Obrázek uživatelky
profil
někteří blázni jezdí na letních gumách ještě teď
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles