Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Spřízněnci čarodějů

10. 11. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Spřízněnci čarodějů
Autor: Adam Jay Epstein a Andrew Jacobson
Nakladatelství: Mladá fronta
Rozměry: 130x200 mm
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320 str.
Cena: 299 Kč

Svět kouzel, magie a akce je tu zas! Pouliční kocour Aldwyn se jednoho dne náhodnou ukryje v podivném krámku se zvířaty nejrůznějšího druhu a než se vzpamatuje, odnáší si ho čarodějnický učeň Jack. Později se dozvídá, že si všichni čarodějové v mládí vybírají svého zvířecího spřízněnce, který jim pak všemožnými čarovnými schopnostmi pomáhá v kouzelnickém řemesle.

spřízněnci čarodějůU Jacka se Aldwyn seznámí s dalšími dvěma žáky a jejich spřízněnci – s žabákem Gilbertem a sojkou Sylvií. Jack a Aldwyn k sobě brzy přilnou, avšak jedné noci jsou všichni tři mladí čarodějové uneseni a jejich spřízněnci mají tři dny na to, aby je našli a zachránili…

Ukázka z knihy:


Úlovek dne
Všechno to začalo tím, že se Aldwynovi roze¬chvěly vousky — což se stalo pokaždé, když dostal hlad. Posledních pár měsíců se jídlo shánělo čím dál obtížněji. V zapadlých uličkách se už nepovalovaly rybí vnitřnosti a kuřecí žaludky jako dřív, takže se toulavé kočky musely víc snažit, aby si vůbec alespoň jednou denně opatřily něco k snědku.

Aldwynovi se vousky rozkmitaly brzy ráno, když se usadil na šindelové střeše a v klidu se kochal výhledem. Jeho rozcuchaný černobílý kožíšek vypadal, jako by nikdy nepodstoupil mytí, což byla více méně pravda. Chybějící kousek levého ucha Aldwynovi připomínal léta, kdy byl ještě kotětem, a dávnou potyčku s rozzlobeným pitbulem.

Aldwyn ze své pozorovatelny přehlédl celý Věžový Mostec. Podél úzkých dlážděných ulic stály dlouhé řady dvoupatrových kamenných domů. Městští údržbáři pospíchali, aby stihli dokončit své ranní povinnosti: jeden dusil zvo¬novitým zhášedlem knoty po pás vysokých lamp veřejného osvětlení, které lemovaly temnější uličky, další rozhazoval po hlavní ulici slámu, aby kola vozů a kopyta mezků tolik nerachotila a neklapala, až se za okamžik rozhrkají ulicemi.

Aldwyn se zahleděl na strážní věž z hlazeného bílého mramoru, která se tyčila vysoko nad obzo¬rem. Strážnice byla opuštěná už přes půl století, od té doby, co statečná a ušlechtilá královna Lora¬nela pomohla potlačit Povstání Mrtvé armády. Na samém vrcholu věže se třepotala vlajka se znakem Věžového Mostce: s dvouhlavým orlem, který v jednom spáru svíral luk a šíp a v druhém kouzelnickou hůlku.

Aldwyn dohlédl i za bílé městské hradby: na západě omývala vnější hradbu řeka Éba a na východě začínaly Aridifianské pláně a krá¬lovské lesy. On však z Mostce v životě nevytáhl paty a ani se o to nikdy nepokusil — v důvěrně známých ulicích města se cítil dobře.

S prvním paprskem slunce se rozhlaholily ranní zvony a vytrhly Aldwyna ze snění. Obrátil pozornost k zadnímu vchodu obchůdku s rybami a drůbeží a trpělivě čekal, až se objeví obchod¬ník s úlovkem. Aldwyn si nejraději plnil žalu¬dek pomocí drobných krádeží, ale využíval i jiné metody. Předešlého večera si dokonce vyzkou-šel herectví — vrkal jako holub, aby ze slepé paní, která v parku krmila ptáky, vyloudil kousek sýra.

Vtom se přesně podle plánu objevil obchodník s rybami a nesl do krámu těžký pytel, ze kterého teklo. Aldwyn do pytle sice neviděl, ale cítil jeho obsah: říční platýs! Když za sebou starý muž zavřel dveře obchodu, začal Aldwyn odpočítávat drápky na tlapce.
Raz… dva… tři… čtyři.

Více informací nejen o této knize Spřízněnci čarodějů se dozvíte také na stránkách nakladatelství Mladá fronta.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !