MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

SUPER 12 – Výzva: Když jeden hrdina nestačí!

3. 03. 2013 | Knižní tipy
Název knihy: SUPER 12 – Výzva
Autor: Michael Grant
Nakladatelství: Fragment
Pořadí v edici: 1
Vázaná vazba
Formát: 125x195
Datum vydání: 6.3.2013
Počet stran: 176
Cena: 152 Kč
Věk: 11+

Když jeden hrdina nestačí!


Dvanáctiletý Mack MacAvoy trpí průměrností. Vypadá průměrně, průměrně se učí a jeho průměrní rodiče si ho sotva všimnou. Najednou Mackův život obrátí naruby tři tisíce let starý muž Grimluk, který se z ničeho nic objeví ve škole. Zpráva o existenci Super 12 Macka zaskočí.
Ještě víc ho překvapí fakt, že je jedním z jejich neuvěřitelně nadaných členů. Čas však běží a zlé síly se proubouzejí. Je jen na Mackovi, aby našel zbývajících jedenáct členů. Jen Super 12 může zlou moc porazit.
Macka čekají daleké cesty a nebezpečné boje – to zní děsivě a on nechce být hrdinou.

SUPER 12 - VýzvaUkázka z knihy

SUPER 12 – Výzva

Nejhorší ze všech jeho fobií, hrůza všech hrůz, byla klaustrofobie, strach z uzavřených prostor. Kdybychom ji
měli popsat co nejnepříjemnějším způsobem, je to strach být pohřben zaživa. Prostě to byl dvanáctiletý chlapec, od něhož byste neočekávali,
že se stane jedním z největších hrdinů v lidské historii tím, že se pokusí zachránit svět před největším zlem, jakému kdy lidé čelili.
O tom však pojednává náš příběh. Uvědomte si, že většina hrdinů zemře, a pokud nezemřou oni sami, pak velmi často zemřou lidé z jejich okolí.
Mack vypadal jako normální dítě: Měl bujnou kštici kudrnatých vlasů, byl průměrně vysoký a i jeho postava byla průměrná. Mohl posloužit jako příklad průměrnosti.
Měl hnědé oči, což je nejběžnější barva očí na světě.
Vyznačovaly se však určitou zvláštností – všímaly si věcí. Mackovi skoro nic neuniklo. Všímal si, jak se lidé dívají na něho, na sebe navzájem, na různé věci, a dokonce i na potištěný list papíru.
Všímal si detailně, jak jsou lidé oblečení, jak se pohybují, jak mluví, jak si zastřihují nehty a jak drží aktovku s knihami. Všímal si hodně věcí.
Tento zvyk byl Mackovi velmi užitečný a stal se je ho koníčkem, což dráždilo všechny agresivní spolužáky, a proto se jim vyhýbal.
Právě před pěti dny, než se Mack dozvěděl, že bude muset zachránit svět, se nejprve snažil zachránit sám sebe. Mack chodil do školy Richarda Gera v Sedoně v Arizoně.
Tuto školu kvůli mnoha věcem vychvalovali, a zároveň kvůli jiným zatracovali. Proslula množstvím skvělých učitelů. Měli tam kurzy jógy pro pokročilé a nezávodní forma bowlingu byla volitelným předmětem.
Také však měla více šikanujících žáků, než je obvyklé, což znamená, že se agresoři museli vzájemně domlouvat a měli rozdělené oblasti působení.
Jeden spolužák týral atlety, jiný skejťáky, jiný zase vymóděnce. Ten, který šikanoval závisláky, ale často vypadával ze své úlohy, a tak podával v terorizování spolužáků poněkud slabší výkon. Také křupani měli svého trýznitele a ťulpasové také, a dokonce i příznivci gotického hnutí měli svého šikanujícího, ale ten měl zrovna mononukleózu, tak za něho zaskakoval kolega vyznávající emo.
Byl zde však žák, který je všechny vedl, šikanoval, koho se mu zachtělo, kohokoli odvlekl a tajně zbil – jmenoval se Stefan Marr.
Stefan Marr byl stejně jako Mack v sedmé třídě, ale na rozdíl od Macka mu bylo už patnáct. Měl modré oči, byl velký, blonďatý a hezký. A hrozný.
Stefan nebyl studijní typ. Řekněme to takto, protože jiný způsob, jak to říci, by mohl být nezdvořilý. Ničeho se nebál. Zatímco Mack měl na kontě dvacet jedna odhalených fobií, Stefan netrpěl žádnou. Ve skutečnosti by se dalo říci, že počet jeho fobií byl záporný, protože Stefan vyhledával děsivé věci, jimž se i naprosto normální lidé vyhýbali.
Kdyby Stefan uviděl nápis „Pozor, zlý pes“, vysvětlil by si jej jako „Prosím vstupte“. Toho dne (bylo to jednu říjnovou středu) měl Mack se Stefanem spor, který změnil životy obou.


Tuto knihu SUPER 12 – Výzva koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Fragment

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !