Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brilantní komedie Vyvolení

16. 02. 2009 | Kultura
V jakémsi prostoru ne nepodobném teráriu se setká mladá žena a mladý muž. Ona je krotitelka v cirkuse, on vědec, který v laboratoři kosmetické firmy provádí pokusy na zvířatech. Od začátku jsou navzájem krajně podezíraví, jsou si silně nesympatičtí a zdá se, že neexistuje nic, co by je mohlo spojit. Pomůže jim nečekané poznání drsné reality, ve které se ocitli a vědomí společného osudu k otevření nejskrytějších komnat jejich duší a k nalezení vzájemného vztahu?

Autor: Bernard Werber
Překlad a režie: Julek Neumann
Hrají: Lenka Vlasáková a Michal Dlouhý

Brilantní černá komedie francouzského autora především detektivního a sci-fi žánru řeší lidské vztahy a problém překonání sobecké perspektivy v moderním světě. Kromě skvělé zábavy nabízí divákovi jednak pohled do sebe sama, jednak pohled na lidstvo tak nějak shora.

komedie VyvoleníAutor komedie Vyvolení

Francouzský spisovatel BERNARD WERBER (* 1961) patří k autorům, jejichž díla se vzpírají zavedeným žánrovým škatulkám. Zábavnou a čtenářsky přístupnou formou využívá ve svých knihách poznatky z  kulturní historie a entomologie, fyziky a antropologie, šamanismu a astronomie či medicíny a religionistiky. V osmdesátých letech začal psát svůj fenomenální román Mravenci (Knižní klub 2005), označovaný jako realistická sci-fi; k příběhu nakonec připojil dvě pokračování – Den mravenců (Knižní klub 2006) a Revoluci mravenců (Knižní klub 2007), a navrch přidal naučné dílo – Tajnou knihu mravenců. Knihy Bernarda Werbera byly přeloženy do více než třiceti jazyků a staly se světovými bestsellery. Titulu Mravenci se v České republice prodalo přes deset tisíc výtisků.

Knižní klub vydává v květnu Werberův vědeckofantastický román Tanatonauti (Les Thanatonautes), moderní epopej pronikající k tajemství smrti.

Divadlo Kalich uvádí v pátek 27. února 2009 premiéru inscenace Bernarda Werbera Vyvolení v režii Julka Neumanna, hrají Lenka Vlasáková a Michal Dlouhý.

Autogramiáda Bernarda Werbera
se koná ve čtvrtek 26. února 2009 od 16 hodin v Paláci knih Luxor, Václavské nám. 41, Praha 1.

Více informací o představení Vyvolení a termíny se dozvíte na oficiálních webových stránkách Divadla Kalich v Praze.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na komediu sa pojdeme pobaviť
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles