Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Gogol Na stojáka aneb Ženitba

28. 10. 2010 | Kultura
Skupina autorů a herců známých z populární zábavné TV show Na stojáka, vysílané televizí HBO, se rozhodla nastudovat a nacvičit některou světoznámou divadelní hru a vtisknout jí něco ze „stojákovského“ kouzla. Ne náhodou padl los na ruskou klasiku, hru N. V. Gogola Ženitba. S respektem k předloze všichni „stojákové" spojili své samostatné vypointované scénky do celku, který zázračně funguje, má spád, je vtipný a současný. Řečeno v rodné řeči autora - Nastojaščij Gogol, neboli Gogol skutečný, opravdový a dnešní.

„Gogolovu Ženitbu si vybrali sami protagonisté „stojáka“ a byla to dobrá volba, protože ta hra se hemží vyhraněnými charaktery. Herci tak mohli promítnout své osvědčené „stojákovské“ charaktery do postav Gogolovy hry a to nejenom interpretačně, ale hlavně autorsky. Z Gogola jsme ponechali v podstatě jenom schéma a téma. Texty si herci psali zenitbasami na základě dlouhých společných sezení. Myslím si, že je to jedna z největších deviz představení, vznikl totiž úplně nový Gogol, plný bohatých a do jisté míry současných charakterů,“ doplňuje režisér představení Peter Serge Butko. Na jevišti účinkují: Lenka Vychodilová, Ester Kočičková, Jana Tučková, Lumír Tuček, Lukáš Pavlásek, Richard Nedvěd, Daniel Čech, Petr Vydra. Producentem hry je filmová a televizní společnost Total HelpArt T.H.A., zastupující, mimo vlastní filmové projekty (aktuálně jde do kin nový film Ondřeje Trojana Občanský průkaz), také Divadlo Sklep, s nímž mnozí účinkující stojákové úzce spolupracují.

Poprvé bude představení Gogol Na stojáka aneb Ženitba veřejně uvedeno 2. listopadu v Paláci Casa Gelmi. Oficiální premiéra je stanovena na 4. listopadu v Divadle Dobeška. Tamtéž se bude hrát také 8. a 23. listopadu, 1. a 13. prosince.

Zdroj: Tha.cz

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to mi pripomína maturitnú temu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles