Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Farma v jeskyni přichází s premiérou nového projektu

30. 01. 2010 | Kultura

Na ose Praha – severní Brazílie vznikal v posledních dvou letech nejnovější projekt DIVADLO / The Theater souboru Farma v jeskyni. Tento mezinárodní ansámbl s věhlasem, který dávno překročil hranice České republiky, i v nové scénické kompozici vychází ze zkušenosti s projevy jiné kultury. V tomto ohledu bylo DIVADLO / The Theater vystavěno na podobném půdorysu jako předchozí, úspěšné a i v zahraničí oceňované projekty SCLAVI / Emigrantova píseň nebo Čekárna.


Farma v jeskyni se v Brazílii zaměřila na rytmy a taneční kroky, které se zachovaly z dob otroctví. Sami umělci hovoří o vitalitě a energii forem afrobrazilské kultury ze severní Brazílie jako Maracatu-Rural, Maracatu-Nacao, Cavalo Marinho nebo indiánských popěvků – toád. Nekopírují je, ale destilují do současného a dynamického divadelního jazyka. Tanec z ulic Brazílie není akademickou technikou, ale duševním stavem. Novou skutečností, kterou si tančící vytváří. Premiéra projetu DIVADLO / The Theater se uskuteční 10. února 2010 od 20 hodin v Prostoru Preslova 9 na pražském Smíchově. Reprízy proběhnou tamtéž 11. a 12. února.


farma-v-jeskyniInscenace mluví o neschopnosti unést realitu světa, který žijeme. Světa, rozděleného na herce a diváky,“ prozrazuje režisér a ředitel Farmy Viliam Dočolomanský, jenž při přípravách DIVADLA / The Theater vedl herce, zpěváky a tanečníky Romana Horáka, Cécilii da Costa, Annu Kršiakovou, Zuzanu Pavukovou, Jun Wan Kima, Patricii Porákovou, Hanu Varadzinovou a Róberta Nižníka a perkusionisty Víta Halaška, Adriana Ševečka, Kateřinu Evu Klimešovou a Davida Jánského. Studio Farma v jeskyni založil roku 2001 při přípravách projektu Lorca v Praze Viliam Dočolomanský a pro název svého souboru použil doslovný překlad arabského slova daimuz, kterým byl pojmenován právě statek Federica Garcíi Lorcy. Tento mladý režisér úspěšně reprezentuje české divadlo ve světě a se svými kolegy získává jedno profesní ocenění za druhým.  


Důkazem je dlouhý seznam renomovaných scén a zavedených festivalů, kam byla Farma v jeskyni pozvána, ale především ocenění, jež toto divadelní studio během posledních několika pár let posbíralo. Můžeme mezi nimi najít hlavní Cenu Alfréda Radoka stejně jako ocenění z divadelního festivalu Edinburgh Fringe 2006, Total Theatre Award - cena předního britského časopisu Total Theatre Magazine, A Fringe First Award - cena skotského deníku The Scotsman a Fringe Society nebo cena britského deníku The Herald - A Herald Angel Award, Cena týdeníku Respekt pro inscenaci Čekárna za nejsilnější taneční dílo.


Zdroj: Infarma.info


Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
výborné tance
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles