MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Festival Přeštěnice 2012 čeká rekordní počet účinkujících

15. 07. 2012 | Kultura
12. ročník akce s názvem Festival Přeštěnice 2012 odhaluje kompletní program, který je pro návštěvníky festivalu přichystán od 19. do 22.7. 2012. Během čtyř dnů se představí téměř 70 hudebních skupin a DJs, proběhne několik divadelních a tanečních představení.

Letošní Festival Přeštěnice 2012 přináší řadu novinek. Poprvé se uskuteční na třech místech. V milevském parku Bažantnice v těsném sousedství Premonstrátského kláštera se ve čtvrtek 19. července odehraje úvodní festivalový den s názvem Jonášův plácek zaměřený na alternativní a undergroundovou hudební a divadelní scénu. Vystoupí například Znouzectnost nebo Please The Trees. Součástí programu bude dobročinná sbírka na Domov pro osoby se zdravotním postižením ve Zběšičkách.

Festival Přeštěnice 2012Hlavní program festivalu Přeštěnice 2012 proběhne v Přeštěnici na tradičním místě. Připraveny jsou tři scény – Rockstage, Help Music Stage a Muzikus & SAI Stage.  Kromě tradičních festivalových skupin jako je například Vypsaná fixa, UDG, Prague Conspiracy, Jaksi Taksi, Pub Animals nebo Tleskač, přináší program další zajímavé hosty ze zahraničí.

V pátek vystoupí na festivalu Přeštěnice 2012 slovenská zpěvačka a herečka v jedné osobě Dorota Nvotová v doprovodu nejlepší nepálské rockové skupiny The Edge, v sobotu dorazí německý reggae zpěvák Jahcoustix nebo francouzská hardrocková skupina Bloody Mary. Dramaturgie letošního festivalu sází také na nová jména, která se na akci nominovala z různých soutěží. Vítězové soutěže Expedice Přeštěnice, Šance Muzikus, Skutečné ligy nebo Startér XT3 se představí na Muzikus & SAI Stage.

Svou scénu bude na festivalu Přeštěnice 2012 mít také projekt HelpMusic, který nabídne nabitý lineup složený z klubových kapel jako jsou například Airfare, Goodfellas, O5 a Radeček, Matahari, Totální nasazení nebo populární Doga.  „Chceme být pestrým festivalem, který sází především na klubovou hudbu,“ okomentoval cíle dramaturgie Josef Kašpar.    

Účastníci akce Festival Přeštěnice 2012 se také mohou těšit na řadu doprovodných akcí. Novinkou v programu festivalu Přeštěnice 2012 je Open Air Dirt Jam v BMX a MTB Freestyle, kvůli kterému vznikla přímo v areálu jezdecká dráha. Do Přeštěnice budou zajištěny autobusové spoje, v blízkosti areálu je možné stanovat a parkovat. Majitelé vstupenek mohou za zvýhodněné vstupné (25 Kč) využít nové milevské koupaliště.     

Festival Přeštěnice 2012l bude zakončen v neděli 22. července v amfiteatru Domu kultury v Milevsku. Během večera se představí výborná plzeňská kapela BAM se zpěvákem Milošem Novotným, který uspěl v nedávné televizní soutěži Hlas Česko Slovenska. Pak již bude následovat závěrečná afterparty.

Open Air Musicfest, který je součástí Milevského hudebního léta, bude opět usilovat o certifikát Čistý festival. Svým rozsahem se jedná o jednu z největších hudebních událostí v jižních Čechách. 

Vstupenky na festival Přeštěnice 2012 jsou k dispozici v síti Ticketstream. Cena vstupenky na celý festival je 550 Kč, samostatná vstupenka na pátek nebo sobotu stojí 300 Kč.  

V rámci spolupráce mezi Open Air Musicfest Přeštěnice a festivalem Okolo Třeboně lze od pondělí 25. 6. zakoupit společnou vstupenku na obě akce za 600 Kč v limitované sérii. Pokud chcete zažít atmosféru dvou pohodových jihočeských festivalů, neváhejte a navštivte předprodejní místa v Milevsku (DK a Infocentrum) nebo Papírnictví na nám. TGM. v Třeboni.

Na třeboňském festivalu vystoupí například Václav Neckář se skupinou Bacily nebo Sto zvířat. V Třeboni tato akce platí na hlavní koncerty 29 a 30.6. (Upozornění součástí poukazu není představení Divadla Járy Cimrmana a nedělní koncert v Schwarzenberské hrobce).

Zdroj, foto: Přeštěnice.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !