8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mental power přilákal filmy i ze zahraničí

4. 06. 2009 | Kultura
Třetí ročník mezinárodního filmového festivalu  Mental Power Prague Film Festival, který je festivalem (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením letos přilákal i filmy ze zahraničí. Ve dnech 4. až 6. června budou prostory pražského Divadla Palace po roce opět vyhrazeny účastníkům tohoto unikátního filmového projektu, který je jediný svého druhu nejen u nás, ale na celém světě.

Čtvrtek je prvním festivalovým dnem, ve kterém se setkají tvůrci soutěžních filmů s porotci, aby jim své snímky představili na veřejné projekci. „Letos máme přihlášených celkem 17 soutěžních filmů, z toho je jeden z Francie a jeden je koprodukční polsko-slovensko-český“ bilancuje Patrik Henel, který je jedním ze zakladatelů Mental Poweru. Druhý ze zakladatelů David Sychra k tomu dodává „Letos je o účast na festivalu ze strany soutěžících rekordní zájem. A již nyní máme ze zahraničí několik přihlášek na příští rok“.

Mental power přilákal filmy i ze zahraničíProjekce filmů budou pokračovat také v pátek. Oba tyto dny jsou zakončeny koncertem. Ve čtvrtek to bude hudební skupina Nightwork, v pátek potom Děda Mládek Illegal Band. Vrcholem festivalu je sobotní galavečer, na kterém herec Tomáš Hanák vyhlásí výsledky jednotlivých kategorií.

V porotě Mental Power Prague Film Festivalu, jehož patronkou je herečka Tatiana Vilhelmová, pravidelně usedají uznávané autority české kultury a české filmové tvorby, ale také odborníci z oblasti tohoto specifického zdravotního handicapu, který ve filmu rozhodně přestává být handicapem. Filmy budou vedle Vilhelmové dále hodnotit například režisérka Věra Chytilová, herečka Eva Holubová, textař Michal Horáček, režisér Petr Vachler nebo předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása.

Mental Power prochází svým nejúspěšnějším rokem. V únoru získal tento festival cenu Mosty 2008, kterou každoročně udílí počinům, které dlouhodobě, cíleně a systémově podporují osoby se zdravotním postižením v ČR. Svůj prostor získali představitelé festivalu také na prestižním karlovarském filmovém festivalu, kde bude promítnut letošní vítězný film Mental Poweru. Za veliký úspěch považují hlavní protagonisté festivalu také to, že zahájili spolupráci s nadací Taťány Kuchařové Krása pomoci, jejíž festivalová cena bude poprvé udělena právě na letošním ročníku Mental Poweru.

Čtěte také:
Mental Power Prague Film Festival

Zdroj: Mental power.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !