8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Muzikál Touha Mirjam a Daniela Landových

9. 05. 2008 | Kultura
Muzikál Touha Mirjam a Daniela Landových volně vychází z filmového hitu stejné autorské dvojice Kvaska.

Příběh z muzikálového zákulisí prošel cestou z filmového plátna na divadelní jeviště řadou významných změn, v divadle také zazní mnohem více muziky než v kině. Navíc velký prostor tentokrát dostane tanec. „Chci, aby Touha byla do značné míry taneční představení. Představuji si
i scény ryze taneční, hodlám zapojovat step. Proto také spolupracuji s choreografem Pavlem Strouhalem, který patří k absolutní špičce,“
říká autorka námětu, libreta a režisérka muzikálu Touha Mirjam Landa.

Mirjam Landa a Daniel Landa

T O U H A

„…nic není dost velkej cíl, aby ses nepokusil…“



muzikál TouhaTvůrčí tým muzikálu Touha

Vedle autora hudby i písňových textů Daniela Landy a choreografa Pavla Strouhala  (jenž spolupracoval např. na Cats, Miluji Tě, ale…, Hledá se muž, zn. Bohatý!, Chicagu, Jacku Rozparovači a jenž je spoluautorem repertoáru taneční skupiny Wings)  režisérka do svého týmu přizvala scénografa Davida Baziku, kostýmní výtvarnici Marii Markovou  a výtvarníka světel Pavla Dautovského.


David Bazika
má za sebou práci pro film, televizi a celou řadu divadelních inscenací na pražských i mimopražských scénách (nejčastěji realizuje výpravy pro Národní divadlo Moravskoslezské a Divadlo Na Fidlovačce). Marie Marková je dlouholetou spolupracovnicí Jiřího Korna, která od roku 1980 působí především v Německu. Pavel Dautovský se podílel na řadě muzikálových, operních či tanečních představení u nás i ve světě, např. v Divadle Kalich na původní a americké verzi Hamleta, Galileovi a Jacku Rozparovači.


Herecký tým muzikálu Touha

První zveřejněná jména z hereckého obsazení muzikálu Touha patří stálici naší hudební scény Jiřímu Kornovi a výrazné osobnosti mladé herecké generace Lucii Vondráčkové. Oba dva hráli už v Kvasce. „Nedržíme se ale záměrně obsazení filmu. Stáli jsme o Lucku s Jirkou, protože jsou přesně tím, co hrají i v našem příběhu – muzikálovými hvězdami, za něž jsou považováni zcela právem. Jsou tu prostě nejlepší a já jsem moc ráda, že do toho s námi jdou. Stejně jako několik dalších herců, které vždycky ráda přizvu ke spolupráci, protože si navzájem vyhovujeme a protože to jsou herci všestranní,“ vysvětluje režisérka.  "Všechny tři disciplíny suverénně zvládají,“ doplňuje Mirjam Landa.


Příběh Touhy není jen fikce, stane se realitou

muzikál TouhaZjednodušeně řečeno, muzikál Touha vypráví příběh mladého kluka, který v sobě najde dost odvahy a síly, aby si splnil sen, jenž se zpočátku jevil jako nesplnitelný -  zahraje si v muzikálu a dokonce získá hlavní roli. Producent spolu s autorkou inscenace se rozhodli proměnit osud z libreta v realitu.  A tak na konkurzech budou vybírat též  představitele  hlavní role mladíka Mickyho. Je přitom velmi pravděpodobné, že nový objev bude mít otevřené dveře i do příštích muzikálových projektů Divadla Kalich.


Touha a Divadlo Kalich

Muzikál Touha má premiéru 15. září 2008. Se zkouškami choreografie se začne ještě na jaře, intenzivně se pak bude zkoušet přes letní prázdniny.
Vstupenky na muzikál Touha jsou již v prodeji na září až listopad 2008, jejich cenové rozpětí je stejné jako u ostatních muzikálových projektů Divadla Kalich. Vedle obvyklých předprodejů mají diváci možnost nakupovat vstupenky také přes stránky www.divadlokalich.cz  s přímým výběrem konkrétních míst v hledišti.

Příchod muzikálu Touha neznamená změnu nového dramaturgického plánu,s nímž Divadlo Kalich přišlo od ledna letošního roku. Touha se bude na repertoáru střídat s ostatními muzikály, činohrami či koncerty, nicméně oproti starším muzikálovým titulům dostane v programu více prostoru.


Čtěte také: Muzikál TOUHA - příběh o nekonečném snění

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
CD už mám v mp3Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkmiša
Obrázek uživatelky
profil
film Kvaska mě nadchl líbil se i mojí rodině povedl se Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Můj Oblíený seryal je Ordinace v ružovce
Obrázek uživatelky
profil
Film Kvaska se mi velice líbil a hudbu z filmu jsem si oblíbila ještě víc. Doufám, že nový muzikál uvidím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles