8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádková Arabela navštíví svět lidí v Brně

12. 02. 2009 | Kultura
V historickém Letohrádku Mitrovských se na více než dva měsíce zabydlí půvabná princezna Arabela s celou královskou rodinou, černokněžníkem Vigem, zlým Rumburakem, mocným Fantomasem a mnoha dalšími postavami z Říše pohádek.

Kouzelný prsten promění Letohrádek v improvizované televizní studio, královský palác či domácnost Majerových a cestovní plášť nás tak zanese i do 70. let 20. století. Výstavu kostýmů a rekvizit z kultovního seriálu České televize připravila správa tohoto nedávno zpřístupněného památkového objektu.

Místo konání: Letohrádek Mitrovských na Starém Brně
Termín: 14. 2. – 26. 4. 2009

ArabelaPremiéra v brněnském Letohrádku Mitrovských odstartuje putování ojedinělé kolekce pohádkových kostýmů a rekvizit z televizního seriálu Arabela, jenž se již téměř tři desetiletí těší obrovské popularitě. Navštivte Říši pohádek pro děti i dospělé, které se v Letohrádku daří snad lépe než na televizních obrazovkách. Ocitnete se přímo mezi nejslavnějšími kostýmy královské rodiny a čarodějů I. i II. kategorie, vyzkoušíte si cestovní plášť a pomůžete Arabele nalézt kouzelný prsten. Ani o vyhlášené dobroty z perníkové chaloupky nebude nouze. Těší se na vás i hlasatel televizních pohádek na dobrou noc pan Karel Majer proměněný v jezevčíka! Výstava se také dotkne estetického fenoménu 70. let, který je nerozlučně spjat s tehdejším ideálem „moderní“ civilizace tolik obdivovaným rozmařilou princeznou Xenií. Pouť výstavy po dalších moravských památkách ukončí ke konci roku 2009 pražská expozice.

Seriál ARABELA byl poprvé vysílán Českou televizí v roce 1980 a od té doby se dočkal čtrnácti repríz.  O popularitě pořadu svědčí i vydání DVD sady ARABELA 1 - 3 a v současné době jeho obnovené vysílání na ČT1.

ČT1 bude seriál vysílat každou neděli až do 28. června 2009, tedy po celou dobu putování výstavy (vyjma prázdninových měsíců).

Kde Letohrádek najdete:
Letohrádek Mitrovských na Starém Brně, Veletržní 19, Brno

Otevřeno: 14. 2. – 26. 4. 2009 ve dnech so., ne., po., út., st. /10-16/, po., út., st. /9-10/: interaktivní lektorské programy pro objednané skupiny nad 25 osob (s příplatkem ke vstupnému); čt. a pá. otevřeno pouze pro objednané organizované skupiny nad 25 osob (s příplatkem ke vstupnému).

Více se dozvíte také na oficiálních webových stránkách Letohrádku a výstavy.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !