MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Richie Kotzen vystoupí v březnu v Retro Music Hall

10. 03. 2008 | Kultura
Jeden z nejlepších světových rockových kytaristů Richie Kotzen navštíví Prahu. Stane se tak v úterý 18. března v Retro Music Hall (Francouzská 4, Praha 2). Koncertní večer zahájí rockový kytarista Petr Henych se svým instrumentálním rockovým triem G-bod. Akce začíná ve 20:00 hodin.

Petr Henych&G-bod
Retro Music Hall
18. března 2008



Richie Kotzen

Richie Kotzen, propagovaný jako jeden z nejlepších kytaristů na světě, a hlas, který se vyrovná nejlepším zpěvákům rocku či soulu a výborným textařům, měl ve světě hudby neuvěřitelnou cestu. Všechno to začalo, když Richiemu bylo sedm let a když se doma v Readingu v Pensylvánii naučil hrát a elektrickou kytaru. V osmnácti letech se vydal směrem na západ do San Francisca a nahrál své první album u firmy Sharpnel Records. Toho roku se Kotzen objevil na obálkách mnoha časopisů včetně Guitar World, jehož čtenáři ho zvolili za jednoho ze tří nejlepších nových kytaristů.

Richie Kotzen Po nahrání tří desek pro firmu Shrapnel Records se mladý Kotzen přestěhoval do Los Angeles a stal se členem glam metalové skupiny POISON, která již měla několik platinových desek. Se skupinou nahrál CD „Native Tongue“ a vydal se s ním na světové turné. Jeho píseň „Stand“ dosáhla 4. příčky v tabulce nejžádanějších skladeb na MTV a byla jednou z nejlepších dvaceti časopisu Billboard. Album brzy dosáhlo platiny.

Po odchodu z POISON pokračoval s nahráváním desek pro různé společnosti včetně GEFFEN, SHRAPNEL a JVC až do roku 1999, kdy ho jazzová legenda Stanley Clarke pozvala k sestavení skupiny VERTÚ. Nahráli album stejného jména pro Sony a léto strávili v Evropě hraním na festivalu MONTREUX JAZZ FESTIVAL a na jiných festivalech. Richie říká: „Být v bandu s Clarkem a ostatními byla čest a obrovská zkušenost.“.

Kotzen pak vystřídal Paula Gilberta v populární rockové kapele MR. BIG, kterou proslavila jejich skladba „To Be With You“, která byla opět na vrcholu hitparád. V roce 1999 hrála skupina v dómu v japonské Osace se skupinou AEROSMITH k přivítání nového milenia. Nejslavnějším skladatelským vkladem do MR.BIG v tomto období byla bezesporu píseň Shine.

Richie Kotzen Richie Kotzen ale produkuje i nadále skvělé vlastní nahrávky a jezdí na turné po celém světě, hraje na velkých stadionech, festivalech a v klubech. Hrál i s jinými známými muzikanty jako Gene Simmons ze skupiny KISS a Kean Reeves se skupinou DOGSTAR. Richieho vždy naleznete v knížkách, časopisech a webech jako jednoho z nejlepších světových kytaristů. Je jedním z mála umělců, kteří byli odměněni ne jedním, ale dvěma vlastními modely kytar. Jedna z nich, kytara „Kotzen Telecaster“, byla opakovaně nejlépe prodávaným modelem kytary pro značku FENDER JAPAN. Richie Kotzen vydal více než 22 alb.

V roce 2006 Richie Kotzen jako sólový umělec otevíral koncerty legendární skupiny ROLLING STONES na jejich turné po Japonsku. Jeho poslední album s názvem „Return Of The Mother Head´s Family Reunion“ vyšlo v roce 2007 u vydavatelství Frontiers records.

Současná hudba Richieho Kotzena je směsí rocku, blues, soulu, plná procítěných melodických motivů. Je to vynikající a všestranný kytarista a snad ještě lepší zpěvák. Rozhodně stojí za to vidět a slyšet jeho show.

Zajímavé odkazy:

www.retropraha.cz
www.richiekotzen.com
www.henych.com

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !