8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Školky a školy se pokusí o nejdelší vánoční řetěz pro Prahu

3. 12. 2009 | Novinky

Vánoce bez dětí by neměly to pravé kouzlo. Právě s nimi, s jejich rodiči a učiteli, se proto Magistrát hlavního města Prahy letos rozhodl pokusit o sváteční zápis do Guinessovy knihy rekordů. Jak dlouhý nakonec bude nejdelší vánoční řetěz? A povede se vytvořit ten opravdu nejdelší?

Pomoci Praze do nového svátečního kabátu mohou všechny pražské školy a školky. Vánoce budou letos hlavnímu městu slušet! A plnit se samozřejmě budou i dětská přání, protože o těch je přeci Štědrý večer především.
Lepené papírové řetězy zdobí každoročně tisíce stromečků v Čechách. Při jejich výrobě se už tradičně baví děti i dospělí. Proč by tedy nemohla takovou pěknou ozdobu získat i Praha? Magistrát hlavního města Prahy zve všechny školy a školky, aby mu pomohly se strojením ne jednoho, ale hned několika „stromečků“. Všechny kousky lepeného papírového řetězu, které děti vytvoří s učiteli nebo doma s rodiči, stačí spojit dohromady a donést na Magistrát hlavního města Prahy (Praha 1, Mariánské nám. 98) k vánočnímu stánku.

plakatV pracovních dnech mezi 7. 12. 2009 a 18. 12. 2009 od 13:00 do 19:00 zde zástupci Prahy změří nové díly a zaregistrují školy a školky, které je vyrobily. V podvečer adventní neděle 20. 12. 2009 pak budeme moci všichni společně řetězem slavnostně ozdobit park Stromovka. Nad touto romantickou akcí převzal osobně záštitu Pavel Bém. A protože přání by se měla plnit (nejen) o Vánocích, rozhodl se pražský primátor Ježíškovi trochu pomoci. Ke každému dílu řetězu je možné přinést i dětská přání se jménem a názvem školy nebo školky. Ta vylosovaná splní přímo Pavel Bém, ostatní poputují přímou linkou k Ježíškovi.

Zapojte se s námi do zdobení i vy. Vánoce jsou přeci nejkrásnější, když si je můžeme užívat s ostatními. A Praha je pro vánoční atmosféru jako stvořená!


Zdroj: Pražský Vánoční řetěz.cz

Simbelmine

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
potěší a co potěší děti, potěší i nás Smajlík))
Obrázek uživatelky
profil
Je to taková akce pro akci, na nic.E
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles