Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jitky Landové

6. 06. 2023 | Televizní tipy
Bývalá česká biatlonistka Jitka Landová čelila chronickému únavovému syndromu a autoimunitnímu onemocnění. Po skončení sportovní kariéry se začala věnovat pedagogické práci, kde využívá své zkušenosti z vrcholového sportu. Jejím příběhem provází Zuzana Burešová. Režie M. Oddfish Nešlehová
(Premiéra)

Jitka Landová, bývalá česká biatlonistka, se účastnila světového poháru, mistrovství světa a olympijských her v Soči v roce 2014. Tam získala dodatečně bronzovou medaili v ženské štafetě po diskvalifikaci ruského týmu. Během reprezentační kariéry se jí dařilo zejména ve štafetových závodech.

13. komnata Jitky LandovéNejúspěšnější sezónou Jitky Landové byla 2014/2015, kdy spolu s dalšími českými biatlonistkami vybojovala tři zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili ve štafetových závodech. Od poloviny sezóny 2015/2016 se Jitka Landová již neobjevovala v závodech světového poháru.

Další sezónu už vynechala celou kvůli chronickému únavovému syndromu. Její tělo už nedokázalo zvládnout tréninkovou zátěž. Při krevních testech se navíc zjistilo, že její tělo bojuje s autoimunitními protilátkami. Lékaři jí naordinovali léčbu.

Cítila, že i kdyby léčbu tělo zvládlo, hlava ji už do závodů nepustí. Psychicky se připravovala na ukončení své reprezentační kariéry. Navštívila psycholožku, nemohla sledovat biatlonové závody v televizi ani se projet na lyžích. Musela ale plnit své studijní povinnosti.

Dokončila studia na vysoké škole a od roku 2017 začala učit na základní škole Arbesova v Jablonci nad Nisou tělesnou výchovu a o dva roky později angličtinu. Právě to ji vrátilo znovu ke sportu. Práce s dětmi ji velmi naplňuje a má jim co předat. Je oblíbenou kantorkou ve stejné škole, kam kdysi chodila se svou kamarádkou biatlonistkou Gabrielou Soukalovou.


Pořad 13. komnata Jitky Landové můžete sledovat

6.6. 2023 od 21:05 na ČT1!!

A opakování 10.6.!


Zdroj, foto: Česká Televize

Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jitky Landové:

13. komnata Jitky Landové
13. komnata Jitky Landové
13. komnata Jitky Landové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !