8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 otázky pro moderátory show ZÁZRAKY PŘÍRODY

14. 02. 2009 | Televizní tipy

Nová poučně zábavná show ZÁZRAKY PŘÍRODY se vrhá na diváky televizních obrazovek prvním dílem již tuto sobotu 14. února 2009. Co si o této show myslí její moderátoři? Jak překvapila matka příroda moderátory Maroše Kramára? A jak se cítil Vladimír Kořen v aerodynamickém tunelu? Čtěte a dozvíte se více…

4 otázky pro moderátora Maroše Kramára

Jaká byla vaše cesta k Zázrakům přírody?

Dostal jsem nabídku. Nejdříve jsem viděl na DVD, jak se tenhle formát dělá v Německu. Hned mi přišel zajímavý, protože nabízí spoustu informací o tom, co příroda ukrývá a nabízí. Samozřejmě mám trošku obavy, protože nevím, jestli se cítím být moderátorem v pravém smyslu slova. Spíše mě baví hrát na divadle nebo ve filmu. Zázraky přírody beru jako svou malou osobní výzvu.

4 otázky pro moderátory show ZÁZRAKY PŘÍRODYBudete moderovat v češtině nebo slovenštině?

Budu moderovat v češtině a bude to trošku náročné. Tenhle pořad bude hodně o improvizaci. V češtině si musím nejdříve vždycky uvědomit, co chci říct. Pak si ještě musím dávat pozor, abych to řekl správně česky. Doufám, že když něco spletu, tak mi to český divák odpustí a bude se smát.

Proč by si diváci neměli nechat ujít Zázraky přírody?

Diváci se mohou dozvědět, co vše nám příroda nabízí, zatímco my lidé jí hlavně ubližujeme. Ona si to nezaslouží. Obohacuje nás úžasným způsobem. My ji zase úžasným způsobem likvidujeme. Lidé, kteří o těchto věcech nepřemýšlejí, si to třeba díky Zázrakům přírody uvědomí a začnou se k přírodě chovat ohleduplněji.

Kdy vás příroda naposledy překvapila?

Když se mi narodilo třetí dítě – syn Marko. Vždycky žasnu, když vidím, jak ten malý živočich začíná chápat, rozumět a vnímat svět kolem sebe.

4 otázky pro moderátora Vladimíra Kořena

Máte za sebou natáčení prvního experimentu na vlastním těle. Jak se ve své roli cítíte?

Experiment to byl hodně zajímavý. V aerodynamickém tunelu se zkoušelo, při jak velké rychlosti větru vzlétnu do vzduchu. Byl to pokus, který měl v sobě trochu nebezpečí a hodně adrenalinu. Musím se přiznat, že trochu jsem se bál. Mé pocity byly posléze povznášející. Jestli to takhle s natáčením půjde dál, tak se opravdu nejen já, ale i diváci mají na co těšit. Pokusů na mém těle v rámci tohoto pořadu bude do budoucna totiž více.

4 otázky pro moderátory show ZÁZRAKY PŘÍRODYMáte rád adrenalin?

Jsem člověk, který má kořeny ve zpravodajství České televize. Když člověk dělá editora zpráv, musí mít adrenalin rád, protože se velmi často rozhoduje na poslední chvíli.

Proč by se diváci měli dívat na Zázraky přírody?

Protože příroda je plná kouzel. Já sám mám hodně blízko k vědě a taky k přírodě, což je vidět také na práci, kterou jsem pro Českou televizi odvedl. Lidé si možná ještě vzpomenou na České hlavy nebo Živé srdce Evropy, kde ukazujeme české přírodní unikáty. Zázraky přírody je propojení toho nejlepšího, co česká i světová věda nabízí, ale zároveň i toho, co nabízí příroda. Kdo si zapne v sobotu večer televizi, bude se rozhodně divit.

Kdy vás příroda naposledy překvapila?

Překvapila mě letos na Vánoce, kdy jsem mohl z naší zahrádky utrhnout růži na vánoční stůl. To byla trošku neobvyklá záležitost. Naštěstí potom přituhlo a zima nabrala ten správný přirozený směr. Už jsem se trochu bál, že letošní zima poslouží jako důkaz klimatických změn. Když se člověk podívá na přírodu, může v detailu i celcích vidět zázračné věci každý den. Takže já se divím v podstatě neustále.

Čtěte také: ZÁZRAKY PŘÍRODY - nová poučně zábavná show ČT


Zdroj: ZÁZRAKY PŘÍRODY

Foto: Jana Vargová

Notburga

ChytráŽena.cz 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !