Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Anatomie zrady 2. díl

3. 05. 2020 | Televizní tipy
Televizní premiéra výpravného historického filmu Anatomie zrady 2. díl s Mariánem Labudou ml. v hlavní roli. Dvoudílný příběh o vzestupu a pádu ambiciózního politika Emanuela Moravce podle skutečných událostí.

Ve filmu Anatomie zrady 2. díl dále hrají: D. Droppová, O. Vetchý, O. Malý, J. Vyorálek, V. Polívka, D. Bothe, F. Březina, O. Hes a další. Scénář L. a J. Konášovi. Kamera K. Fairaisl. Režie Biser A. Arichtev (Premiéra)

Dvoudílný historický film Anatomie zrady se věnuje nejdramatičtějšímu období ze života Emanuela Moravce – vlastence, který se stal symbolem české kolaborace s nacisty.

Plukovník Emanuel Moravec (1893–1945) je jednou z nejrozporuplnějších osobností moderních domácích dějin. Pozornost si získal jako přední český politik a voják z povolání, teoretik válečnictví, vlastenec-legionář a ceněný publicista. Druhá část vyprávění zastihuje Moravce po krachu jeho životního konceptu, poté, co přijal nabídku spolupráce s německými okupanty. Bývalý Anatomie zradyhorlivý vlastenec se nyní přimyká k novým ideálům. Stává se jedním z nejhorlivějších představitelů české kolaborace s nacistickým okupačním režimem. Hitlerovu politiku a ideologii fašismu propaguje tvořivě a oddaně. Teprve postupně si ve své zaslepenosti uvědomuje, kam ho jeho ambice a touha po moci přivedly.

Dvoudílný televizní film Anatomie zrady vznikl podle námětu a scénáře zkušené autorské dvojice Lucie a Josefa Konášových, režisérem je Biser A. Arichtev. Projekt vznikl v koprodukci České televize (TPS Aleny Müllerové) a společnosti Rolling Media. Producentem je Vítězslav Jandák ml. – syn populárního herce Vítězslava Jandáka, který si ve snímku zahrál menší roli. V hlavní roli se objeví slovenský herec Marián Labuda ml., který i fyzicky odpovídá svému historickému předobrazu – Emanuelovi Moravcovi. V náročné roli Moravcovy životní partnerky Jolany exceluje talentovaná Dana Droppová. Role Moravcova neúnavného kritika, českého fašistického novináře a politika Rysa-Rozsévače, se ujal Jiří Vyorálek. Part hrdinova žáka z vojenské akademie Gretzkého, který bývalému učiteli otevře cestu do nejvyšších nacistických kruhů, ztvárnil Vladimír Polívka.

Film Anatomie zrady 2. díl můžete sledovat 3. 5. 2020 od 20,10 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Anatomie zrady 2. díl:

Anatomie zrady 2. díl
Anatomie zrady 2. díl
Anatomie zrady 2. díl
Anatomie zrady 2. díl
Anatomie zrady 2. díl
Anatomie zrady 2. díl
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !