Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ano šéfe - Restaurace Restaurace u Dubu v Třebíči

3. 11. 2016 | Televizní tipy
Obávaný šéf Zdeněk Pohlreich se v repríze oblíbeného pořadu vrací a s razancí sobě vlastní vtrhne do dalších restauračních zařízení, která se potýkají s různými problémy, aby tu zjednal pořádek a pomohl jim k prosperitě. To vše k plné spokojenosti nejen jejich majitelů, ale také hostů...

Ano, šéfe – 3.11. 2016:


Majitel restaurace U Dubu Travellers hostel, Ing. Petr Jelínek, je původní profesí specialista na zakládání staveb, od r. 1991 pak zakladatel a majitel firmy, která restauraci a hostel provozuje. Hostel a hotel a Restaurant U Dubu otevřel v červnu 2006. V současné době buduje pan Jelínek další provozovnu – horskou boudu na hřebenech Krkonoš.

Ano šéfe - Restaurace Restaurace u Dubu v TřebíčiProvoz v Třebíči měl zpočátku mnoho ambicí a tváří. Na baru hrál střední proud, prodávaly se koktejly a do toho se dělaly akce, a to na jednu stranu rockového až undergroundového charakteru, na druhou seriózní židovské slavnosti včetně košer čištění kuchyně pro servírování židovských jídel.

Židovskou kuchyni (ne košer) i párkrát zopakovali.Loňskou letní sezonu  management ale nezvládl. V létě se vyplýtvala spousta peněz na personál a další neopodstatněné výdaje. Došlo k přelévání peněz tam, kde to nejvíc hořelo, a vznikl dluh. Od září sem nastoupili bratr Petra Jelínka Jiří a jeho přítelkyně Katarína, aby vše dali do kupy.

De facto tak převzali vedení hotelu a restaurace. Majitelé tvrdí, že se snaží nahradit produkty od dodavatelů vlastní výrobou (vlastní pesto, bylinková zahrádka, vývary), ale přesto jejich kuchaři používají prefabrikované suroviny, ať už z důvodu vlastní lenosti, či jen proto, že neumějí vařit.

Mají i další plány: pořádat více akcí na základě českých tradic, zatím dělali Svatováclavské hody a vynášení Morany… Při těchto příležitostech by rádi použili i nějaké staré receptury. Hlavně by chtěli docílit stability v menu, ale nevědí jak. Při rozjezdu restaurace zde byl kuchař, který strávil léta ve Francii a chtěl jim vytvořit suprové menu.

Když to ovšem nefungovalo, odešel ke konkurenci, kde se pokoušel o to samé – se stejným výsledkem. Dopad je takový, že na malém místě je mnoho restaurací, které se potýkají se stejným problémem: jaké mít menu.

Něco od tohoto mistra si nechali, něco předělali – a výsledkem je paskvil, ze kterého si člověk není vůbec jistý, v jaké restauraci sedí. Restaurant U Dubu jak svým názvem, tak i prostředím vybízí ke stylovosti, ale menu tomu zatím neodpovídá. Je to kombinace italských, českých, rybích a „kapsovitých“ jídel.

Jedinou výjimkou jsou polední menu, která se každý týden mění. Stálý jídelní lístek je ovšem problém. Jaké rady zdejším poskytl šéf Zdeněk Pohlreich, to uvidíte v dnešní repríze oblíbeného kulinářského pořadu na Primě.

Nenechte si 3.11. 2016 ujít reprízu dalšího dílu oblíbené gastronomické show Ano, šéfe! od 22:30 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !