MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Český žurnál: Děti státu

21. 11. 2017 | Televizní tipy
Toto road movie Český žurnál: Děti státu se snaží proniknout do zákulisí významu a způsobu fungování systému ochrany dětí v Norsku tzv. Barnavernetu a jeho dopady i u nás. Na konci si klade zásadní, ale rozpornou otázku, čí jsou naše děti? Režie pořadu Český žurnál: Děti státu I. Pauerová.

Barnavernet je norský úřad na ochranu dětí, založený v roce 1992. Poskytuje pomoc dětem a rodinám v různých situacích od finanční pomoci, až po odebírání dětí. Stát skrz Barnavernet dohlíží na kvalitní dětství všech dětí. V posledních letech se však něco stalo a norský systém na ochranu dětí začal mít odpůrce po celém světě, včetně České republiky.

Film Český žurnál: Děti státu zkoumá, proč i u nás Barnavernet vzbuzuje až takový zájem. Proč jsou Norové dobrovolně víc regulovaní státem a institucemi, než my v Česku.

Český žurnál: Děti státuV Norsku lidé říkají, že stát je nejlepší kamarád. Jsou za omezení rádi a jsou spokojení, že stát rozhodne za ně. I proto jsou Norové dle výzkumu veřejného mínění skoro každoročně vyhlašováni za nejšťastnější národ na světě.

Proč bychom my točili o Norsku, když je u nás tolik problémů? Máme největší počet dětí v kojeneckých ústavech v Evropě, odebíráme většinu dětí kvůli finanční situaci v rodinách.

Ale pak na druhou stranu to, co se děje v Norsku, je problém každého vyspělého státu a týká se to všech nás v Evropské unii, protože nám to klade otázku o tom nejzásadnějším: Má být stát složený z rodin anebo má být stát jedna rodina?

Český žurnál: Děti státu lze sledovat 21. 11. 2017 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Český žurnál: Děti státu:

Český žurnál: Děti státu
Český žurnál: Děti státu
Český žurnál: Děti státu
Český žurnál: Děti státu
Český žurnál: Děti státu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ovšem zřejmě nikdy nebudu moci Barnevernu "odpustit" to zoufalství, které "vyrábí". A bezmoc !!!
"Má být stát složený z rodin anebo má být stát jedna rodina?" na tuto otázku je snadná odpověď - stát NENÍ a nikdy nemůže být "jedna rodina". Rodina = máma, táta, sourozenci. A také širší rodinné okolí, dědečkové, babičky, tety, strejdové, sestřenky, bratranci. A to JE základ státu ! Společenství rodin a přátel.
Ten norský systém je zrůdný! Stát ty děti porodil ??? To je arogance moci, co Norsko preferuje !

» Evropa » Hank von Helvete - Hans-Erik Husby k Herlandu Zpráva: Illiberal vývoj v Norsku - http://jdem.cz/dmkjs5

Matka uniká z Norska do Polska. Její příběh je šokující.- https://www.facebook.com/BarnevernetStealsChildren/posts/815918425246417

Úcta k lidským právům, včetně práv dětí v Norsku, se za posledních osm let znepokojivě zhoršila.- https://www.facebook.com/BarnevernetStealsChildren/posts/788960841275509

Norská politika zabavování dětí je katastrofální, nespravedlivá

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles