Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Indie – Západní Bengálsko – Pod ochranou bohyní

5. 04. 2018 | Televizní tipy
Putování z podhůří Himálaje do delty Gangy po duchovní stezce tantry, za vůní nejdražšího čaje a odlesky britského kolonialismu (2003). Scénář a režie pořadu Cestománie: Indie – Západní Bengálsko – Pod ochranou bohyní V. Poltikovič.

Západní Bengálsko se jako jediný indický stát rozprostírá od himálajských vrcholů až k rovinám v rozsáhlém ústí posvátné řeky Gangy. Naši cestu jsme začali na severu v proslulém městě Dárdžiling. Dříve to bylo mimořádně oblíbené horské letovisko zámožných Britů a jejich vliv je tu stále patrný – v architektuře i tradicích.

Cestománie: Indie – Západní Bengálsko – Pod ochranou bohyníI dodnes platí za oblíbené prázdninové místo, kam se dá uniknout od vlhkého tropického horka indických nížin, v zahraničí je ovšem spojováno především s pěstováním čaje, za nějž se doslova platí zlatem. V podhorské oblasti se projevuje i vliv tibetského etnika, které zde po anexi jejich domoviny Čínou nalezlo svůj azyl, což se projevuje především řadou buddhistických chrámů a klášterů.

Střední Bengálsko je naopak proslavené terakotovými stavbami s nádhernou reliéfní výzdobou. Po návštěvě megapole Kalkaty, plné sociálních kontrastů, se s Indií rozloučíme v deltě Gangy, která měří úctyhodných 2500 čtverečních kilometrů. Tvoří ji bezpočet ostrovů a ostrůvků, mezi nimiž se pohybují lidožraví bengálští tygři, krokodýli, žraloci nebo delfíni.

Cestománie: Indie – Západní Bengálsko – Pod ochranou bohyní je k vidění 5. 4. 2018 od 16,45 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Indie – Západní Bengálsko – Pod ochranou bohyní:

Cestománie: Indie – Západní Bengálsko – Pod ochranou bohyní
Cestománie: Indie – Západní Bengálsko – Pod ochranou bohyní
Cestománie: Indie – Západní Bengálsko – Pod ochranou bohyní
Cestománie: Indie – Západní Bengálsko – Pod ochranou bohyní
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je to zaujímavé, ale asi sa tam nepozriem! Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles