Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Německo – Frísko – Dunami a vlnami

9. 03. 2018 | Televizní tipy
Cesta po severní výspě Německa, kde vládne divoký vítr a rozbouřené moře, na hřbitov lodních vraků, za kouzlem starobylých majáků a chutí čerstvých krevet (2003). Pořad Cestománie: Německo – Frísko – Dunami a vlnami připravil J. Mančuška.

Severoněmecké pobřeží zvlněné dunami budí dojem, že rozbouřené moře pokračuje i na pevnině. Při našem putování německou částí Fríských ostrovů jsme navštívili ten nejsevernější – Sylt.

Je to vyhlášené přímořské letovisko. Pro milovníky vodních sportů, třeba windsurfingu, je Frísko rájem. Zdejší pláže se často podobají dálnicím – plážové plachetnice na nich dosahují rychlosti až 130 kilometrů v hodině.

Cestománie: Německo – Frísko – Dunami a vlnamiKaždý, kdo chce uniknout civilizačním vymoženostem a přelidněnosti, může se ve Frísku odreagovat a poddat se zdejším čajovým dýchánkům, hledání jantarů či pozorování hravých tuleňů.

Anebo se vydat na romantický ostrůvek Helgoland ztracený hluboko v Severním moři, který je dnes především baštou ornitologů a nikoliv již nacistického vojska, které jej přetvořilo ve velkolepou pevnost s obrovským podzemním městem. Po válce chybělo málo k tomu, aby ostrov opěvovaný básníky po mohutné explozi navždy pohltilo moře.


Cestománie: Německo – Frísko – Dunami a vlnami je k vidění 9. 3. 2018 od 15,10 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Německo – Frísko – Dunami a vlnami:

Cestománie: Německo – Frísko – Dunami a vlnami
Cestománie: Německo – Frísko – Dunami a vlnami
Cestománie: Německo – Frísko – Dunami a vlnami
Cestománie: Německo – Frísko – Dunami a vlnami
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !