Královna českých omáček, aneb rodinné stříbro české gastronomie. Osmá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Ke vzniku receptu na tuto smetanovou omáčku se váží různé příběhy a těžko říct, který z nich je ten pravý. Stejně tak těžko posoudíme, který recept na svíčkovou je nejlepší. Platí totiž co kuchařka či kuchař, to trošku jiná podoba populárního receptu.

Zdaleka přitom nezůstane jen u tradiční hovězí pečeně. Stejně dobrá je totiž svíčková se zvěřinou, anebo z jehněčí kýty. A samozřejmě – nezapomeneme na brusinky!
Magazín Co naše babičky uměly a na co
my jsme zapomněli - Svíčková na smetaně můžete
sledovat 18. 5. 2025 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 21. 5. a 24. 5.!
Zdroj, foto: Česká Televize
Shelly
Chytrá Žena