Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do vysílání se chystá úspěšný turecký seriál Ezel

17. 08. 2011 | Televizní tipy
Přestože v Česku zatím pojem „turecký seriál“ vyvolal podobnou reakci jako známý výraz „turecké hospodářství“, televize Prima LOVE připravila pro své diváky lahůdku s názvem Ezel, která vnesla naprosto nový pohled na produkci této hranice mezi Evropou a Asií.

Jakmile se v Turecku seriál Ezel odvysílal, stal se diváckým fenoménem, který vyvolal doslova lavinu fanouškovského šílenství. Fiktivní telefonní čísla, která používali herci v seriálu, si začali Turci dávat jako svoje vlastní a někteří na tato čísla neustále telefonovali.

Toto výpravné drama o lásce, přátelství, zradě a pomstě diváky určitě nebude nudit. Těšit se mohou i na výbornou kameru a špičkové herecké obsazení. Mezinárodní internetová filmová databáze hodnotí Ezel výbornými 87 %. Po odvysílání v Turecku v roce 2009 trhal seriál rekordy ve sledovanosti.

Ezel - o čem to bude 

Prima Love chystá úspěšný turecký seriál EzelOmer je mladý sympatický muž, který se právě vrátil z vojenské služby a chystá se oženit s krásnou Eysan. Jeho nejlepší kamarádi Cengiz a Ali jsou pro něj jako bratři, kterým bezvýhradně věří. Vše vypadá skvěle, Omer má před sebou báječný život. Drama začíná v momentě, kdy ho zatkne policie za vraždu a loupež v kasinu, načež ho odsoudí a zavřou. Život se mu zhroutí, přátelé i milenka zmizí a dalších deset let mu v hlavě zní jediná otázka: Proč?

Je jasné, že to na něj někdo nastražil. Mohli to být jeho nejbližší?

Omer bude ve vězení prohlášen za mrtvého, ale je to jen zástěrka, za niž chce skrýt plánovanou pomstu. Po plastické operaci se vrací do života jako Ezel. Má jediný cíl – najít vysvětlení a vzít všechno lidem, kteří mu zničili život. Ale nejdřív v sobě musí potlačit stále žhavou lásku k Eysan.

Střípky příběhu do sebe začnou pomalu zapadat a odhalovat strhující drama. Eysanin otec přesvědčil Omerovy kamarády Cengize a Aliho, aby vyloupili kasino. Přístup zajistil Cengiz, který v kasinu získal práci. Ali zabil strážného a Eysan zmanipulovala vyšetřovatele. Falešnými důkazy hodili vinu na Omera. Ten skončil ve vězení den poté, co požádal Eysan o ruku. Měl tam těžký život, protože z něj chtěli dostat, kam schoval peníze z loupeže. Naštěstí se ho ujal „strýček Ramiz“, bývalý mafián, který ho přijal za syna a pomohl mu přežít.

Když Omer zfalšuje svou smrt a podrobí se plastické operaci, změní si jméno na Ezel Bayraktar. Eysan a Cengiz se mezitím vzali a mají syna, Ali je vedoucím ostrahy v Cengizově hotelu. Dříve obyčejný mladík Omer se stává špičkovým hráčem, dokáže odhadovat lidi a naučí se bojová umění. Jeho hnacím motorem se stává pomsta.
 
Seriál Ezel vznikl v Turecku v letech 2009 – 2010. První série má 33 epizod a první z nich uvede Prima LOVE v sobotu 20. srpna.

Zajímavosti z natáčení seriálu Ezel
Prima LOVE chystá úspěšný turecký seriál EzelDěj se odehrává v Istanbulu, ale natáčelo se i na Kypru a v chorvatském Dubrovníku.

Hotel, kde se točily první čtyři epizody, je Kaya Artemis na Kypru.

Centrum istanbulského umění ve čtvrti Balat představuje v epizodách Ezelův domov.

Istrikal Avenue, kde se Ezel a Eysan líbali, je nejslavnější ulicí Istanbulu, kterou během  jediného víkendového dne navštíví skoro tři miliony lidí.

I když jsou mobilní čísla hlavních postav seriálu vymyšlená, Turci na ně pořád volají, případně si některá chtějí nechat jako svoje.

Verše, které strýček Ramiz v seriálu recituje, jsou od slavných filozofů ömera Hayyama, Rumiho a básníků Oscara Wildea, Shakespeara, Nazıma Hikmeta, Edipa Cansevera a Birhana Keskina.

Sportovní auto, které se objevilo v první epizodě, je Shelby Cobra z roku 1965.

Ezel měl v Turecku nevídaný úspěch. Když měl v říjnu 2009 premiéru, sledovalo ho více než třináct milionů diváků a své publikum si udržel.

Postavy a herci ze seriálu Ezel

Omer Ucar (Kenan İmirzalıoğlu)
Omerovi je jednadvacet, pracuje v autoopravně a je oddaný své rodině, hlavně mladšímu bratrovi Mertovi. Jeho nejlepšími kamarády jsou Cengiz a Ali. Zamiloval se do Eysan, kterou si chce vzít, až dokončí vojenskou službu.

Ezel Bayraktar - Omer, který se vrátil po plastické operaci (Kenan İmirzalıoğlu)
Po operaci se z Omera stal jiný muž s novým obličejem a identitou. Říká si Ezel a je hezký a tajemný. Před dvanácti lety ho přítelkyně a nejlepší kamarádi podrazili a skončil ve vězení. Tam to neměl lehké, zážitek ho ale zocelil. Nikomu nedůvěřuje a žene ho touha pomstít se těm, kteří ho zradili.

Prima LOVE chystá úspěšný turecký seriál EzelEysan Atay - Omerova bývalá snoubenka, nyní žena Cengize (Cansu Dere)
Eysan je duší celého příběhu, Omerova jediná láska. Vdala se za Cengize a má s ním syna Cana. Trpí výčitkami svědomí, ale nikdy neukáže svou pravou povahu. Nedá se jí věřit. I po dvanácti letech v sobě chová starou lásku.

Cengiz Atay - bývalý nejlepší kamarád Omera (Yiğit özşener)
Vyrůstal s Omerem a byli jako bratři. Cengiz se snažil získat Eysaninu pozornost od samého začátku. Když Omer zmizel ve vězení, konečně uspěl a vzal si ji. Jeho láska hraničí až s posedlostí. V životě ho ovládá jediná touha – vždy musí získat, co chce. Vše je pro něj hra.

Ali Kirgiz - druhý nejlepší kamarád Omera (Barış Falay)
Další bývalý Omerův kamarád, který s ním provozoval autoopravnu. Je zamilovaný do Eysaniny mladší sestry Bahar. Stane se šéfem bezpečnosti v Cengizově hotelu. Je věčně naštvaný na nespravedlnost života a velmi nebezpečný.

Bahar Tezcan (Sedef Avcı)
Bahar je pětadvacet a je mladší sestrou Eysan. Trpí leukémií, se kterou se roky léčí. Eysan se ji snaží zachránit. Bahar si myslí, že v Ezelovi našla pravou lásku. Je to nejslabší a zároveň nejsilnější postava příběhu.

Ramiz Karaeski – strýček Ramiz (Tuncel Kurtiz)
Ramizovi je sedmdesát a s Ezelem se potkal ve vězení, kde se stal jeho mentorem. Jako hlava mafie zažil ledacos – bohatství, chudobu, lásku i zradu. Z Omera udělal nového člověka. Naučil ho nezapomínat a vnímat život podezřívavýma očima. Chce mu pomoci s odplatou.

Serdar Tezcan
Otec Eysan a Bahar je sobecký, zkorumpovaný a pro peníze a moc by udělal cokoli. Už od útlého věku učil Eysan podvádět a využívat krásu k nekalým účelům.

První díl seriálu Ezel uvede Prima LOVE už v sobotu 20. srpna!


Zdroj: Prima

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !