Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - 17. 2. 2020

17. 02. 2020 | Televizní tipy
Proměna bytu, kde se zastavil čas, pro sestřenici a její dceru. Paní Věra neměla moc veselý život. Před svatbou se rozešla s otcem dcery Adély, protože ji málem uškrtil. Dceru vychovávala sama, s pomocí svých rodičů. Když pak onemocněli, přestěhovala se k nim i s dcerou. Oba rodiče však před časem umřeli. Věra zdědila byt, ve kterém je všechno tak, jako když tam žili její rodiče. Dcera Adéla se za to, jak bydlí, stydí a maminka by si pro ni přála dětský pokoj. Mamince Věře by zase proměna pomohla překonat nedávnou smrt rodičů. Na designové i životní proměny je tu pořad Jak se staví sen.

Jak se staví sen – 17. 2. 2020:


Věra neměla štěstí na muže. Toužila však po dítěti, a tak si ho pořídila. Za partnera – otce dítěte – se chtěla dokonce provdat, ale ze svatby nakonec sešlo. Z partnera se totiž vyklubal hrubián. Při jedné návštěvě byl partner sprostý na Věrčiny rodiče a ji samotnou pak doma škrtil. Nešťastná se svěřila tatínkovi a svatbu zrušili. Když se jí pak narodila dcera, partnera ani nezapsala do rodného listu. Věra pracovala v bance, ale kvůli nemocným rodičům začala pracovat na finančním úřadě, kde jí vyšli vstříc s pracovní dobou.

Jak se staví sen - 17. 2. 2020Nedávno zemřeli oba rodiče, rok po sobě. Věra teď vychovává Adélu sama. Dřív bydlely Věrka s Adélkou v pronajatém bytě. Až když rodiče potřebovali pomoc, tak se nastěhovaly obě k nim. Věra nemá jako matka samoživitelka peněz nazbyt. Má co dělat, aby všechno zaplatila, a nemůže Adéle dát všechno, co by si přála. Veškerý volný čas se snaží trávit s ní. Když ušetří nějaké peníze, jdou třeba do aquaparku. Adélka se dobře učí a ráda sportuje, má ráda matematiku (zřejmě geny po pradědečkovi, významném českém matematikovi), ale nebaví ji čeština. Adéla sice ví, kdo je její tatínek, ale nestýkají se. Věra a Adélka nikoho nemají. Jen Věrčinu sestřenici. Ta bere Věru jako sestru a pomáhá jim, proto je také do pořadu přihlásila.

V bytě bydlela Věrka už jako dítě. Nedávno jí zemřeli oba rodiče a byt stále vypadá tak, jak se tam oni asi před 40 lety nastěhovali. Jsou tam ještě staré tapety, umakartové jádro, stará kuchyň̌ i nábytek jsou původní. Věra je sama s malou dcerou a nezvládne finančně̌ zrekonstruovat celý byt, který potřebuje velkou rekonstrukci. Hlavně nový dětský pokoj. Adéla se stydí za to, jaký mají byt. Adélce je už 11 let a potřebovala by pokoj, kde by se mohla v klidu připravovat na školu. Také by si přáli novou koupelnu. Věra spí s dcerou na jedné rozkládací posteli, na které spala ještě ona sama, když byla malá.

Postel v druhém pokoji koupila pro nemocnou maminku, která krátce nato zemřela. V obýváku je staré křeslo, na kterém vždycky sedával tatínek Věry. Celý byt je prostě jedno velké retro. Byt nikdy neprošel rekonstrukcí, a to ani během života rodičů. Jsou skromné a na ničem netrvají. Nejvíce by ale potřebovaly dětský pokoj a koupelnu s WC, které jsou v dezolátním stavu. Radost by jim udělaly kvalitní postel, stůl, nějaký úložný prostor na oblečení. Nemají žádnou zvláštní představu, jenom pro Adélku hezký holčičí pokoj. Určitě by to chtělo novou vanu, umyvadlo a záchodovou mísu. Tak jak se s retro bytem poperou naši designéři?

A jak se na proměnu dívají sami designéři Andrea Hylmarová a Marek Povolný?


Hodnocení designérů: „Proměna patří k těm nejnáročnějším, do kterých jsme se pustili. Od začátku nám bylo jasné, že tady je jediným řešením radikální řez, tedy začít kompletně znovu a jít do kompletní rekonstrukce. Spíš jsme hledali způsob, jak to uskutečnit během pouhých pěti dnů. Byt byl ve zcela původním stavu, nikdy v něm žádná rekonstrukce vlastně neproběhla. Tedy trpěl všemi neduhy panelových domů – od staré elektroinstalace až po umakartové jádro. Dokonce i nábytek byl zcela původní, což na druhou stranu mělo své kouzlo.

Největší výzvou se nakonec stali nepřející sousedé. Takto rozsáhlá rekonstrukce s sebou nese samozřejmě spoustu hluku a prachu, na druhou stranu míra nepřejícnosti a obstrukcí ze strany některých obyvatel domu byla pro nás naprosto nevídaná. Brala nám radost z práce a připravovala nás o cenné hodiny, což nakonec vyústilo až v prodloužení doby proměny o jeden celý den.

O stylu jsme měli od počátku jasno. Chtěli jsme vytvořit moderní interiér s prvky retra. Velmi se nám líbila původní dýhovaná TV stěna, kterou jsme nakonec využili jako jeden ze stěžejních prvků. Ve stejném dekoru přírodního dubu jsme vybrali dveře a zbytek interiéru nechali v jednoduché, převážně černobílé kombinaci. V dětském pokoji je zajímavým prvkem i tapeta s výrazným geometrickým vzorem. A pro oživení jsme nakonec vybrali jemnou pudrově růžovou barvu na textilních dekoracích. Dispozičně jsme měnili pouze prostor mezi kuchyní a chodbou. Původní dveře jsme zastavěli a využili jako úložný prostor pro pračku se sušičkou, čímž se nám uvolnil kýžený prostor v koupelně.“

Těšte se na unikátní proměnu nové série – bude zábavná, dojemná a plná praktických rad.
Jak se staví sen – tipy a triky – v tomto dílu vás čeká věčné téma koupelny a WC. Jaké jsou trendy v koupelnách, kam všude se dá v rámci bytu přesunout sociální zařízení? Specifika barev a další zajímavé podněty pro místnost, kam chodí i císař pán sám. V dalším dílu se těšte, jak se designéři poperou s rozestavěným domem.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 17.2. 2020 ve 21.35 na Primě a Jak se staví sen – tipy a triky ve 22.50 na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen - 17. 2. 2020:

Jak se staví sen - 17. 2. 2020
Jak se staví sen - 17. 2. 2020
Jak se staví sen - 17. 2. 2020
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !