Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - 26.2. 2018

26. 02. 2018 | Televizní tipy
Málokdo dostal od života „naloženo“ tak, jako mladá Andrea z Prahy. Narodila se matce-narkomance užívající pervitin a heroin i v době těhotenství, což na dceři zanechalo následky. Dívka se narodila předčasně, vážila jen něco málo přes kilogram a moc šancí na přežití neměla. Navíc se u ní rovnou projevily abstinenční příznaky způsobené drogami. Její matka ji v porodnici nechala, aniž by podepsala papíry k adopci, čímž start do života své dcerky ještě ztížila. Sledujte další pohnutý osud v premiérovém díle nové série Jak se staví sen v pondělí 26. února ve 21.30 na Primě.

Jak se staví sen – 26.2. 2018:


Andrea Rybáková (14) z Prahy by chtěla být alespoň trochu samostatná. I přes nelehký životní začátek se na ni usmálo štěstí v podobě její současné maminky Jitky. Ta si ji vzala, když byl Andree rok, i přesto, že u ní lékaři diagnostikovali mozkovou obrnu. Obavy odborníků o tělesné i mentální postižení se potvrdily z poloviny. Dívka je postižená „jen“ tělesně, bez opory nemůže chodit, pohybuje se proto většinou na invalidním vozíku či pomocí tříbodových holí. V bytě jí ale pohyb ztěžují bariéry, které by Andrea ráda odstranila, aby mohla být více samostatná a ulehčila trochu mamince Jitce, pro kterou je nevlastní dcera čím dál tím těžší.   

Jak se staví sen - 26.2. 2018Andrea kvůli svému postižení navštěvuje Jedličkův ústav. Jinak je to ale dívka jako všechny ostatní. Ráda čte, plave, maluje a učí se anglicky – miluje Velkou Británii. Chtěla by se stát překladatelkou, a knížky tak čte v angličtině. Kromě toho je jejím snem podívat se na koncert její oblíbené kapely One Direction.

Navzdory špatným prognózám se Andree daří dobře. Na její vývoj měla vliv zejména obětavá péče její náhradní maminky Jitky, která jí obětovala doslova vše. Dokonce i svůj osobní život. Z ústavu si holčičku brala ještě jako vdaná paní, manžel ale situaci s nemocným dítětem nezvládl a Jitka s Andreou zůstaly samy. Žijí v bytě, který Jitce odkázala její maminka. I přesto, že prostor je to velkorysý, holky jej nevyužívají naplno. Pro Andreu není možné dostat se třeba k jídelnímu stolu, a ani u plotny to nemá její maminka jednoduché. Designéři tak budou stát před úkolem vyřešit byt tak, aby plnil svou funkci a co nejvíce ulehčil pohyb postižené dívce.

Andrea s maminkou nemají peněz nazbyt, a nemohou si tak dovolit časté výlety nebo dovolené. Navíc nemají auto, a tak i když jedou do lázní, s dopravou jim musí někdo pomoct. Proměna bytu bude pro obě velkým darem. A překvapení je čeká i v podobě pobytu v bezbariérovém welness hotelu v Harrachově, kde si obě mohou dosyta užít.

Sledujte premiérový díl pořadu Jak se staví sen, v pondělí 26.2. 2018 ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen - 26.2. 2018:

Jak se staví sen - 26.2. 2018
Jak se staví sen - 26.2. 2018
Jak se staví sen - 26.2. 2018
Jak se staví sen - 26.2. 2018
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !