Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kriminálka Anděl - rozhovory s herci

25. 01. 2012 | Televizní tipy
Ivana Chýlková - podplukovnice Dagmar Kopecká. Do seriálu Kriminálka Anděl nastupujete jako nová šéfová mužského týmu. Bylo těžké zapadnout na place mezi mužské kolegy? Nebylo, poněvadž jako herečka jsem samozřejmě zvyklá hrát i s muži. A krom toho, v tomto seriálovém kriminalistickém týmu je i žena, kterou hraje od začátku Helena Dvořáková, takže já dorazila jako další.

Dokážete si v reálném životě představit šéfování týmu mužů? A ještě k tomu kriminálních vyšetřovatelů?
Představit si dovedu ledacos. Ale už představa, že někomu šéfuju, bez ohledu na pohlaví a povolání, mně nepřijde nijak lákavá. V tomto směru jsem zcela bez ambicí.

ChýlkováPodstoupila jste před začátkem natáčení seriálu Kriminálka Anděl nějaké speciální školení? Například základy policejní práce?
Ne, protože moje místo bylo víceméně v kanceláři. Jako nadřízená jsem do tzv. terénu, kromě snad dvou případů, skoro nevycházela. Čili typický papaláš. Oddřeli to tzv. podřízeni. Já točila nejvíc v ateliéru.

Při natáčení
seriálu Kriminálka Anděl bylo na place určitě živo. Jak se vám točilo s Martinem Stropnickým?
Martina Stropnického jsem neustále obtěžovala, ať si se mnou opakuje text. Jednalo se o odborné výrazy a rekapitulace jednotlivých případů, což se mi špatně učilo a pamatovalo, protože text neměl emotivní náboj a já mám paměť emocionální. Všechno ostatní je pro mě věc neustálého drilu. A Martin raději každou volnou chvilku věnoval cigaretě, ale za to náruživě a s láskou.

Martin Stropnický - major Ivan Tomeček


Kriminálka Anděl vstupuje do třetí řady. V čem bylo natáčení této série jiné?

Byli jsme zas o něco starší…

A jinak?
Ze tří režisérů se přešlo na dva (Jiří Chlumský a Ivan Pokorný) a především: dostali jsme novou šéfovou. V poměrně výlučně pánském prostředí policistů představuje ženský element vždycky dost ostrou munici. A navíc v pozici vedoucí…

V seriálu Kriminálka Anděl hrajete ostříleného kriminalistu. Postava Ivana Tomečka je rozhodná i přemýšlivá. Máte s touto postavou nějaké společné vlastnosti?
No a vidíte, já jsem nerozhodný a přihlouplý. Jsem ale dobrý herec. Proto mě přeci obsadili. A tak jsem všechny přesvědčil, že jsem rozhodný a přemýšlivý. A teď vážně: S postavou Ivana Tomečka mám určitě společné minimálně to, že netoužím být za každou cenu s každým kamarád.

Dokážete si představit, že byste v reálném životě vyměnil divadlo za policejní vyšetřovnu?

Klidně! Pokud bych v ní tedy neseděl jako vyšetřovaný, ale jako policista. Čistit české chlívy je něco, co má smysl. Jen by mě asi nebavilo, kdyby mě z různých případů systematicky na vyšší zásah odvolávali…

StropnickýVe třetí řadě seriálu Kriminálka Anděl se objeví také herečka Ivana Chýlková coby nová ředitelka. Jak se vám s ní točilo?
Ivana je bezvadná kolegyně, profesionálka, a ještě k tomu má šarm. Vůbec nejpůvabnější je ve chvílích, kdy zcela výjimečně nemá pravdu. Má snad jedinou vadu – měří skoro na chlup stejně jako já. Na to tedy u žen nejsem zvyklý. Malinko mě to rozhazuje.

Ivan Tomeček (53) – Ostřílený kriminalista, který už v životě leccos zažil. Charismatický, rozhodný, přemýšlivý. Lehký despota, když se dostane pod tlak. To pak rozdá úkoly, a když je někdo nesplní, tak se naštve. Jinak je ale kliďas. V krizi dokáže být dynamický – umí dobře běhat, střílet, rychle se rozhodovat. Někdy se už cítí unavený, ale baví ho řídit malý tým, za který je schopen nést zodpovědnost a který jej bez mrknutí oka respektuje, ho baví. Když mu osud nabízel šanci dělat šéfa oddělení, rozhodl se raději pro praktickou práci v terénu. Teď se ale musí vyrovnat s tím, že nová šéfová má na všechno svůj názor.

Tomáš Benkovský (33) – Má postřeh i cílevědomost, jen je vždycky neumí dát najevo tak, aby si toho ostatní všimli, a zároveň to nepůsobilo příliš ambiciózně. Protože ambice, ty on rozhodně má a dokáže být rovnocenným partnerem jak pro praktika Olivera, tak pro šéfa Ivana. Pro diváka i aktéry jednotlivých příběhů je to postava lehce záhadná. A takoví muži, pochopitelně, spolehlivě přitahují ženy i dívky, což bývá občas Tomášův problém. Chtějí se s ním seznámit i ty, bez nichž by se rozhodně raději obešel.

Oliver Hajn (38) – Dvakrát rozvedený rejpal s dobře proříznutými ústy. Mimochodem scenáristé ho milují, protože je jim jeho humor blízký a takhle výrazná postava se jim dobře píše. Za slupkou šprýmaře od přírody se skrývá drsný chlápek. Je bystrý, rozhodný, lehce cynický a občas i jemně pohrdavý, což vždy zakryje typickým humorem. Má dobrou intuici, ale je tak trochu flink. Přesto se mu daří. Považuje se za praktika a rutinéra, v tom se neplete, rád se dívá na fotbal, zná všechny karetní hry a umí hrát kulečník. Spolupracovníci mu někdy říkají Olí, což ho dost štve.

Jana Chládková (32) – Psycholožka oddělení rozplétá psychologické linky případů a řeší i občasnou nevraživost uvnitř týmu. V práci profesionálka, v osobním životě plachá. Velmi chytrá, schopná, moderní, mladá hezká žena. Silná osobnost. Snad právě proto muži kolem ní zapomínají, že je žena. Nelze se jim občas divit. Zatímco se zločinci i oběťmi jedná Jana emfaticky a dokáže vnímat jejich pohnutky i skrytá místa jejich duše, mezi kolegy je často prostořeká, rozhořčí ji lecjaká drobnost a emancipaci si mnohdy vykládá jako nutnost vymezovat se vůči každému muži, kterého potká.

Ruda Uhlíř (25) – Rešeršista od počítače a telefonu, který ven z kanceláře prakticky nevychází a je to na něm vidět. Dokáže vyhledat na webu cokoli a logicky propojí i věci zdánlivě nesouvisející. Počítač je jeho druhé já. Je pohodlný, zabydlený ve virtuálním prostředí, protože reálný svět je pro něj zbytečně složitý.

Karel Benkovský (65)
– Soudní patolog studoval medicínu na přání rodičů, ale už na škole říkal, že půjde jedině k mrtvolám, aby nikomu nemohl ublížit. Patolog je však excelentní. Neznámým lidem připadá, jako by byl na svět kolem sebe permanentně naštvaný a uznával jen svou práci. Ve skutečnosti však dokáže být milým gentlemanským společníkem, který vždy ženě podrží dveře a pomůže jí do kabátu. Žije sám, manželka zemřela na rakovinu, zbyl mu dospělý syn. Tomu se někdy snaží neuměle sdělit životní pravdy, o které však Tomáš nestojí.

Jiří Mach (30)
– Na soudním je relativně krátce, v rámci studia soudního lékařství a po něm působil jako sportovní lékař. Adrenalinové sporty ho baví, jejich rizika bagatelizuje tvrzením, že dobře ví, kolik toho lidské tělo vydrží. Chodí oblečený způsobem, že si nejste nikdy jistí, jestli právě odjíždí na hory, nebo jen nenašel ráno ve skříni nic lepšího. To Ivana, který si potrpí na lehkou eleganci, poněkud dráždí, ale musí uznat, že Mach je odborník. Jak funguje lidské tělo, ví dobře. Považuje se ovšem výhradně za lékaře, do kriminalistických teorií se neplete, zato občas poněkud nadbytečně otravuje kriminalisty informacemi, co udělá slezina po pádu z pátého patra.

Nové díly seriálu Kriminálka Anděl již od
6. února na TV Nova!


Zdroj:NOVA
Zdroj, foto:NOVA

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !