Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mámy sobě: Vendula Pizingerová podporuje plavání s miminky

26. 03. 2023 | Televizní tipy
Průvodkyně pořadem, moderátorka Andrea Antony, přesně ví, co je pro maminky důležité, jaké triky a tipy jim pomohou usnadnit život a zvednou náladu. S Vendulou Pizingerovou dojde i na to, proč je důležité umět plavat, a chybět nebude jedno velké přiznání. Tak se dívejte – už v neděli 26. března v 19.00!

V neděli se můžete těšit na rozhovor s prezidentkou Nadačního fondu Kapka naděje, Vendulou Pizingerovou. Je stále ve střehu kvůli svým dvěma synům. Proč jezdí s mladším Josífkem na plavání? „Začali jsme, když bylo Pepíčkovi šest měsíců. Hlavním cílem těchto kurzů není naučit děti plavat, ale vytvořit miminkům kladný vztah k vodě. Naučit je potápět se a vyplavat na hladinu, správně dýchat a vlastně je připravit na pozdější výuku plavání.“ A proč? Vendula má totiž z vody respekt. Když jí bylo deset let, zachránila kamarádku před utonutím.

Mámy sobě: Vendula Pizingerová podporuje plavání s miminkyStačilo přitom málo a řeka Berounka se jí stala osudnou. „Já jsem bydlela v Černošicích u jezu a nad tím jezem byly víry. Moje spolužačka do nich skočila a začala se topit. Takže já jsem pro ni skočila a rázem jsem se topila taky. Jenom si pamatuju, jak jsem otevřela oči a nad sebou viděla žlutou vodu a bubliny. Pak se mně podařilo z víru dostat a vytáhnout i spolužačku. Od té doby se mnou nepromluvila. Vlastně do dneška přemýšlím nad tím, jestli tam neskočila schválně,“ vzpomínala Pizingerová v pořadu Mámy sobě.

Vendulin syn Pepík vodu miluje, ať už je teplá nebo studená. Ředitelka Nadačního fondu Kapka naděje je proto velmi opatrná, zvlášť když mají bazén na zahradě. Jak ho zabezpečila a co jsou podle ní zásadní chyby majitelů bazénů vůči dětem? To vše, a mnohem víc, řekla moderátorce Andree Antony v pořadu Mámy sobě.

Prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje věří, že jí síly při výchově synů nedojdou. Kubu má s hudebním skladatelem Karlem Svobodou († 68), Pepu se sportovcem a fotografem Josefem Pizingerem. „Kuba, když byl malý, tak měl chůvu, protože když mu byl rok a půl, tak přišel o tátu. To byla taková nestandardní situace, že jsem třeba rok nevěděla, že mám dítě, a bez pomoci kamarádek bych to nezvládla. Naopak Pepa chůvu nemá. Střídáme se s babičkou,“ řekla Pizingerová v pořadu Mámy sobě.

U druhorozeného syna se Vendula snaží nedělat chyby, kterých si je vědoma z dřívějších let. Stále se ale najde jedna vlastnost, která prezidentce nadačního fondu není blízká. „Jestli šel někdo pro důslednost dvakrát, tak já ani jednou. Daleko důslednější je Pepíčkova babička. Naštěstí Pepa je můj takový zenový mistr, takže v čem jsem doposud při výchově svých dětí nebyla tolik důsledná, tak teď to doháním,“ upřesnila Pizingerová moderátorce Andree Antony. Jaké je to mít tři chlapy v domě – a stačí vůbec na ně? To se dozvíte v pořadu Mámy sobě.

Zajímají vás rodičovské starosti slavných? Nebo se zkrátka jen chcete ujistit, že ve všech rodinách je to stejné? Pak se dívejte, inspirujte a bavte. Protože rodičovství, i když je občas pořádná dřina, je jedinečné, zábavné a motivující. Zvlášť v situaci, kdy na něj nejste sami.


Zdroj, foto: Prima

Vendula Flassig Vrablová
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Mámy sobě: Vendula Pizingerová podporuje plavání s miminky:

Mámy sobě: Vendula Pizingerová podporuje plavání s miminky
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !