Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.06. 2024
Dnes má svátek Milan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Patrioti a zrádci na Prima ZOOM

14. 05. 2024 | Televizní tipy
Co přiměje člověka, aby zradil vlastní stranu? Aby přestal být loajální? Jsou to peníze? Ego? Idealismus? Minisérie Patrioti a zrádci odhaluje komplikované příběhy lidí, kteří se dopustili špionáže proti vlastní zemi nebo firmě, jež měli chránit. Každá epizoda seriálu Patrioti a zrádci přináší jiný příběh o zradě a analyzuje pečlivě utajované metody, které zrádci zneužívají, aby dosáhli svého. 

A také prozrazuje, jakým způsobem je zpravodajské agentury dokážou přechytračit, chytit při činu a předvést před spravedlnost. Tvůrci tohoto výjimečného dokumentárního cyklu vypátrali a dopadli některé z nejrafinovanějších špionů v historii Spojených států amerických.

patrioti-a-zradci-prima-zoom-5.jpgExperti kontrarozvědky se zkušenostmi z FBI, CIA, amerického kongresu i zahraničních agentur zasvětí diváky do pravidel hry na kočku a myš, rozluští profily jednotlivých zrádců, prozradí, jakým způsobem byli dopadeni, ale i kolik skutečně napáchali škod. Vydejte se po stopách zrádců na Prima ZOOM.

Kdo byl pravý vlastenec, odhalí Prima ZOOM:


Patrioti a zrádci (5 dílů, premiéry úterý ve 20.00, reprízy pátek v 9.25)

14. 5. Sovětský generál ve službách USA


Pravděpodobně největší špion Západu během studené války Dmitri Polyakov byl ruský generál vojenské rozvědky sovětské GRU, který se obrátil proti Rusku. Řídila ho CIA a FBI a zradili ho Ames i Hanssen. Poljakov tvrdil, že je ruský vlastenec, motivovaný stát se dvojitým agentem kvůli svému znechucení z korupce elity komunistické strany.

21. 5. Francouzský muž v Moskvě

Vladimir Vetrov byl důstojník KGB, který pracoval pro francouzskou zpravodajskou službu. „Dokument na rozloučenou“, sdílený s prezidentem Reaganem, zahrnoval sovětské zpravodajské informace získané Vetrovem.

28. 5. Špion gentleman: George Blake

Zatímco byl George Blake zajatcem v Severní Koreji, byl Sověty naverbován, aby špehoval Brity. Byl chycen a odsouzen do vězení, ale utekl do Sovětského svazu.

4. 6. Čína krade budoucnost

Xiaolong Zhang a Cao Guangzhi jsou dva čínští státní příslušníci, kteří byli přistiženi při pokusu ukrást chráněné informace o společnosti Apple Inc. a o vozidlu s autonomním řízením Tesla pro čínského konkurenta.

11. 6. Projekt Romeo

Gabrielle Kleimová byla jednou z mnoha žen pracujících v západním Německu, na které se zaměřili tzv. „Romeo špioni“. Byly podvedeny a svedeny, aby sdílely informace, z důvody lásky k danému špionovi. To vše na příkaz „muže bez tváře“ – východoněmeckého šéfa zpravodajské služby Marcuse Wolfa.

Kdo byl pravý vlastenec, odhalí Prima ZOOM od 14. 5. 20.00


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !