Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádka Pravý rytíř

22. 12. 2017 | Televizní tipy
Pohádkové dobrodružství Pravý rytíř, v němž mladý rytíř a jeho starostlivý otec překonají řadu nástrah, porazí zlého černokněžníka, vysvobodí princeznu, najdou lásku a především cestu jeden k druhému.

V pohádce Pravý rytíř hrají: L. Vaculík, J. Komínek, J. Hanzlík, L. Černá, T. Pauhofová, J. Ježková, M. Novotný, M. Kraus, J. Korn, M. Němec a další. Scénář P. Hudský. Kamera F. Mazurek. Režie M. Dolenský

V mnoha pohádkách už to bylo: zlý černokněžník unese princeznu a hrdina musí splnit tři úkoly, aby ji zachránil. Napadlo vás někdy, proč to černokněžník dělá? Proč se každého, kdo se objeví před jeho hradem, prostě a jednoduše nezbaví, nebo ho v něco nepromění? Proč přistoupí na hru s úkoly a pak ještě dodrží slovo?

pohádka Pravý rytířPohádka Pravý rytíř s tímto klasickým modelem pracuje, ovšem po svém. Hrdinové splněním úkolu nevědomky dají do černokněžníkových (J. Hanzlík) rukou moc nad říší víl a musí svou chybu napravit.

Postavy jsou typicky pohádkové, a přece mají s dnešními lidmi mnoho společného. Ambiciózní rytíř (L. Vaculík) se vzhlíží ve svém synovi (J. Komínek), kterému naplánoval celý život a neustále má potřebu mu říkat, co má dělat. Dokonce ho doprovází do světa, kde na něj dává pozor.

Syn by mnohem raději četl knihy, nebo maloval, ale to jediné, co jeho otec uznává, jsou zbraně a boj. Okolnosti oba donutí, aby své postoje přehodnotili, rytíř pochopí, že ne všechno se dá vyřešit mečem a jeho syn si zase uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny (L. Černá) a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou.

Pohádku Pravý rytíř lze sledovat 22. 12. 2017 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pohádka Pravý rytíř:

Pohádka Pravý rytíř
Pohádka Pravý rytíř
Pohádka Pravý rytíř
Pohádka Pravý rytíř
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !