Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause – O ideálech svobody, které nám nyní trochu chybějí

10. 06. 2011 | Televizní tipy
Osobnost vyvolávající protichůdné názory, bojovník proti komunismu Josef Mašín, herečka Veronika Freimanová a geniální holčička Tereza Salajková budou hosty Jana Krause. Kdy měl Josef Mašín strach? Co vadí Veronice Freimanové na mužích?

Premiéru čtyřicátého prvního dílu Show Jana Krause uvidíte v pátek 10. června ve 22.00 na Primě.

Jan Kraus se sešel s Josefem Mašínem v Německu, protože oba bratři Mašínové zatím odmítají přijet do České republiky. „Česká republika vypadá jinak, než jsme si při odchodu představovali, platí v ní například kontinuita mnoha komunistických zákonů a komunistická strana je stále legální,“ vysvětlil důvody na úvod Josef Mašín. Kraus upozornil na skutečnost, že je nutné vnímat činy bratří Mašínů v kontextu padesátých let. „Komunistická strana v roce 1948 vyhlásila zbytku národa třídní boj a my jsme ten třídní boj vzali,“ popsal tehdejší atmosféru Mašín. „Nejhorší chvíle byly, když nás v Německu obklíčili v malém lesíku jižně od Berlína,“ doplnil Mašín Krausův popis jejich útěku z tehdejšího Československa. „My to ale nebrali jako útěk, chtěli jsme se vrátit jako agenti nebo vojáci v americké armádě,“ dodal ještě Josef Mašín. Jan Kraus také zmínil rodiče a přátele Josefa a Ctirada Mašínových, kteří byli vězněni za války i po komunistickém puči v únoru 1948. „Náš dům dostal dělník z tiskárny, člen komunistické strany. Maminka zemřela v komunistickém vězení, její jedinou vinou bylo, že byla naší matkou,“ zavzpomínal Mašín. „A co si myslíte o zrušení komunistické strany?“ otevřel Kraus další téma. „Pokud vím, tak se u vás našlo v parlamentu sedm lidí, kteří byli proti,“ pokrčil Mašín rameny. „Ale to, že můžu jít k volbám, neznamená, že jsem demokrat,“ dodal.

Jan Kraus přivítal herečku Veroniku Freimanovou, která nedávno získala cenu TýTý. Prozradil, že se s herečkou znají prakticky od dětství. „Tobě se zdá, že jsem nějak hodně sešel?" reagoval moderátor na Veroničiny vtipné poznámky. Probrali spolu Veroničinu hereckou dráhu: „Já jsem za svůj život hrála už všechny role. Od podkolenek po babičky. Například teď hraji v seriálu babičku… Já jsem začínala, když si mě pan režisér Macháček vybral do role hudebního klauna, a to zrovna nebyla role, o které bych snila. A tak od té doby neočekávám nic," vyprávěla herečka. Prozradila, že ani jedna z jejích dcer neinklinuje k herectví a že je tomu ráda: „Dneska mají mladí mnohem více možností, než když za nás bylo herectví pomalu jako to nejzajímavější, co člověk mohl dělat. Jedna dcera se věnuje reklamě a PR, druhá je v Anglii, studuje v angličtině…" Jan Kraus se dále vyptával, zda patří dcery Veroniky Freimanové k typu dívek, které se věnují nejdřív kariéře a pak teprve soukromí, dětem, svatbě… " Proč svatba? Ta přece není potřeba, to je jen nějaké razítko na něco… Závoj a kytky? To je na tom možná jediný hezký, pak už nic," vysvětlila rázně herečka svůj názor na svatby. „Ty budeš asi taková ostřejší, když ta tvoje děvčata s někým přijdou," obával se Kraus. „Ale vůbec ne, já jen vždycky holkám řeknu, co si myslím," upřesnila Veronika. Prozradila také, že když má volno, ráda cestuje. „Teď jsem se například vrátila z Říma," prozradila. „Jsi spíš pobytová, nebo poznávací? Já jsem klasickej pobyťák. Jen ležím a opaluju se bez sluníčka," rozesmál Kraus publikum svým přiznáním. Nakonec se snažil z Veroniky dostat z jejího pohledu "hlavní chlapskej nedostatek". „Teď mě štveš  třeba ty, ale jinak takhle o chlapech neuvažuju. Ale asi mi nejvíc vadí, když je chlap ukecanej," dodala. „A copak vy jste doma mlčeli?" divil se moderátor. "Jo, my jsme doma mlčeli. Skoro 30 let," vysvětlila mu Veronika.

Moderátor představil Terezu Salajkovou, která je držitelkou potvrzení z Mensy, že má 164 bodů IQ. „Jednou jsem si ten test Mensy vyzkoušela na internetu a měla jsem dobrý výsledek, tak jsem to zkusila přímo v Mense," řekla čtrnáctiletá Tereza z Mikulova. Jana Krause zajímalo, jak takové testy, na základě nichž člověku změří IQ, probíhají. „Teda ne, že bych se tam chystal!" upřesnil. Moderátor si pak s Terezou zahrál její oblíbenou japonskou deskovou hru GO. V průběhu hry si nechal od Terezy k pobavení diváků vysvětlovat pravidla. „To je ale jednoduchá hra. To není ani jako dáma,“ zkonstatoval na závěr. Zajímalo ho, jak se u Terezy od dětství projevovalo, že je nadprůměrně inteligentní. „Já jsem třeba odmala skládala puzzle, odmala jsem si počítala pro zábavu," prozradila Tereza. Řekla, že jejími nejoblíbenějšími předměty ve škole jsou matematika a chemie. „Co tě tak baví na té matematice a chemii?" upřímně se divil moderátor. „Momentálně třeba bereme rovnice a nerovnice – a baví mě to," vysvětlila Tereza šokovanému moderátorovi.



Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Show Jana Krause – O ideálech svobody, které nám nyní trochu chybějí:

Show Jana Krause – O ideálech svobody, které nám nyní trochu chybějí
Show Jana Krause – O ideálech svobody, které nám nyní trochu chybějí
Show Jana Krause – O ideálech svobody, které nám nyní trochu chybějí
Show Jana Krause – O ideálech svobody, které nám nyní trochu chybějí
Show Jana Krause – O ideálech svobody, které nám nyní trochu chybějí
Show Jana Krause – O ideálech svobody, které nám nyní trochu chybějí
Show Jana Krause – O ideálech svobody, které nám nyní trochu chybějí
Show Jana Krause – O ideálech svobody, které nám nyní trochu chybějí
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !