8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Skrývačky – hlouběji o filmu

24. 05. 2009 | Televizní tipy

Ve starém venkovském domě, do něhož po dlouhé době přijíždějí po smrti své matky dvě sestry, Vilma a Hela, se odehraje komorní příběh o lásce a hledání cesty od jednoho k druhému.

Film přinese na televizní obrazovku v několika zachycených osudech kromě jiného téma o tom, jak může člověka, v dobrém i ve zlém, formovat jeho rodinné prostředí, jak citlivě se na nás podepisují nevyřčená a zatajená slova a jak bolestná je někdy zkušenost z váznoucí komunikace. Dvě mladé ženy, mezi nimiž je odstup šestnácti let, vnímají každá po svém krajinu, v níž stranou rodiny prožívala svůj život jejich matka. Kdoví, možná jim tento dům odkázala právě proto, aby měly důvod znovu se potkat a aby zpětně porozuměly některým souvislostem. Mimo jiné nacházejí obrazy, které jejich matka malovala. Jakoby jim tak posílala své vzkazy a upomínky na důležitá místa, lidi i události…

O tvůrcích

Skrývačky – hlouběji o filmuRežie: Martin Repka

Režisér Martin Repka poprvé spolupracuje s ostravským televizním studiem. Filmovým fandům není neznámá jeho loňská režie německo-slovenského filmu Návrat bocianov (Návrat čápů, právě uváděného do české distribuce) nebo podíl na česko-slovenském povídkovém filmu Šest statečných z r. 1999.

Scénář: Jana Janíková

Má na svém kontě zatím režii k filmu Začátek dlouhého podzimu. Název snímku odkazuje k dramatickým událostem z listopadu 1989. Tvůrci se v epizodickém příběhu snaží ukázat atmosféru na moravské vesnici těsně před zásadními politickými změnami. Scenáristicky spolupracovala rovněž s STV v Bratislavě. Jana Janíková je také autorkou scénáře k filmu Trofej.

O hercích

Zuzana Mauréry

Narodila se 23. 9. 1968 v Bratislavě. Vystudovala Vysokou školu muzických umění, obor herectví. Po získání diplomu v roce 1990 zahájila svoji hereckou kariéru v souboru Radošinského naivního divadla, které bylo její domovskou scénou až do roku 2000. Od téhož roku se jako umělkyně na volné noze věnuje muzikálu nejen na Slovensku, ale i v Čechách. V Bratislavě na Nové scéně vynikla v Lasicově muzikálu Někdo to rád horké a také v Gombárově muzikálu Vlasy. Zahrála si i ve filmech: Horím vo vetre, Quartetto, Luisa San Felice Návrat Bocianov.

Ivana Stejskalová

Ivanu Stejskalovou znají příznivci ostravského Divadla Petra Bezruče a Divadla Minor v Praze. Objevila se v inscenacích: Story, Trainspotting, Malá čarodějnice, Popcorn, Nebezpečné vztahy, Embryo čili silicon baby, Zapomnětlivý, Idiot…  Z filmografie připomeňme např.  seriál Proč bychom se netopili nebo pohádku O Ječmínkovi.

Skrývačky – hlouběji o filmuFilip Čapka

Pochází z velké herecké rodiny a herectví vystudoval na JAMU v Brně. Dnes vystupuje v Divadle Bez zábradlí v představeních Cikáni jdou do nebe, Když tančila, Cesta dlouhým dnem do noci, Tango a Marathon. Je nositelem ceny Thálie 2004 pro mladého činoherce do 33 let. Hrál v televizním seriálu Poslední sezona a ztvárnil roli Michelangela a ve filmu Restart.

Vladimír Kratina

Divadlo hrál již od čtrnácti let. Působil v kapele, psal texty i povídky. Hrál v divadle v Hradci Králové, v pražské Ypsilonce a hostoval také v Národním divadle. V roce 2005 se na televizní obrazovky vrátil v seriálech Místo v životě a Náves, ale až primácký seriál Letiště, kde hraje kapitána letadla Blatného, ho vynesl na výsluní. Herecká filmografie: Nevlastní bratr, Maharal – tajemství talismanu, Trofej, seriál Soukromé pasti. Jako kriminalista se objevil i v několika dílech seriálu Strážce duší.

Otmar Brancuzský

Otmar Brancuzský se narodil 13. 2. 1956 v Jihlavě. Na brněnské uměleckoprůmyslové škole studoval grafiku a fotografii. Po studiích působil jako herec v několika amatérských souborech a založil divadelní spolek Bez Chiby. V současné době je členem divadla ABC. Před kamerou se objevil například ve snímcích Kolja, Lotrando a Zubejda, Báječná léta pod psa, Královský slib nebo Jak básníci neztrácejí naději.

Nenechte si ujít dramatický příběh Skrývačky v neděli 24. května 2009 na ČT1 ve 20:00 hodin.

 

Čtěte také: Skrývačky - dvě sestry, dva osudy?

 

Zdroj: Česká televize

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !