Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tajemství, která skýtá seriál ZOO

3. 03. 2023 | Televizní tipy
Jsou chvíle, kdy herci v seriálu ZOO zažívají velmi příjemné natáčení. Obvykle se ta slast odehrává v restauraci, když dostávají dárky, a dámy si obzvláště pochvalují scény, kdy jim scénář předepisuje květinová překvapení. Z placu tak odcházejí s úsměvem na retech a pugétem.

Kytka jako usmiřovačka, poděkování nebo překvapení. Slavnostní večeře v podobě kachny se zelím nebo dárky z cest. To všechno si herci ze seriálu ZOO užívají na place. Tajemstvím ale je, kde se tyto věci berou a co se s nimi po natočení dané scény děje. Pokud scénáristé vymyslí, co se bude jíst na slavnostní večeři, protože se vrátil Adam z cest a Alice v podání Sabiny Laurinové se rozhodne upéct kachnu se zelím, přichází na řadu rekvizitáři, nikoliv herečka samotná. Téměř všechno jídlo, které se objeví v seriálu, pochází z cateringu, který je v ateliérech a připravuje se dle požadavků.

Tajemství, která skýtá seriál ZOOKuchaři dostanou s týdenním předstihem seznam jídel, která se v určitý den budou podávat, a musí je uvařit. Výjimkou je třeba pizza, která se kupuje. „Jídlo je skutečné a my ho opravdu jíme. Řeknete repliku, zakrojíte do řízku a ten vám hned na další opakující se záběr vymění za novou porci. Z talíře tak neubývá, divák nic nepozná a já jsem na konci toho dne nacpaná,“ popisuje Michaela Pecháčková, jak její Sid obědvá v kantýně. Drobnou výjimku mají Michaela Petřeková a Tomáš Klus, kteří jsou vegetariáni. „Je od štábu moc milé, že na mě myslí. Nejím maso, a tak pokud jím, mám na talíři většinou saláty,“ děkuje za vstřícnost Petřeková alias Markéta.

Radost mívají dámy v okamžiku, kdy mají být jejich postavy překvapeny květinou. Objednávají se ze spřízněného květinářství a hned ve dvou totožných vyhotoveních. Musí se dbát i na to, zda kytice bude pokračovat v dalších záběrech. Tedy zda jde o takzvanou návaznost. To musí jít kytka do lednice, kde počká na další den, kdy se opět stane součástí natáčení. Jakmile se dotočí, většinou putuje s obdarovanou domů, ať je to Veronika Freimanová nebo Michaela Pecháčková. „Naposledy jsem dostala kytku, když se Adam omlouval Sid. Byla obrovská, nádherná a po natáčení jsem ji adoptovala.“

Ovšem největší zkoušku dovednosti si rekvizitáři zažili, když museli vyrobit inkubátor na želví vejce a vejce samotné. To se totiž nikde nedá sehnat. „Fanoušci se hodně zajímají, kde se dají sehnat i uniformy s logem Safari, ve kterých herci chodí v seriálu. Je to reálné pracovní oblečení, které je přímo ze Safari parku ve Dvoře Králové. Všichni zaměstnanci v něm chodí a my ho máme přímo od nich,“ osvětluje mluvčí seriálu Josef Ducký, kde se berou kostýmy.

Zajímavé jsou i okamžiky, kdy seriálová postava dostane dárek nebo se na ni chystá překvapení. „Tady bude divák asi lehce zklamán, ale dárky a zdobné krabice jsou vždy prázdné. Žádný dárek k narozeninám, výročí a podobě se v nich neukrývá. Pokud se ovšem dárek rozbaluje před kamerou a je součást děje, tak se nechává v kostymérně. Herci si ho neodnášejí, protože jistě bude míst svou chvilku i v dalším pokračování seriálu,“ dodává Ducký.

Nezapomíná se ani na detaily v podobě snubních prstýnků či brýlí. Vše to jsou rekvizity. Brýle Jany Švandové alias Sidonie jsou sice dioptrické, ale dioptrie v nich nenajdete. Snubní prsten Alice v podání Sabiny Laurinové má své místo v kostymérně a má jednu vychytávku – dá se u něj měnit velikost. Jakmile dámy opouštějí své role, tohle zůstává v ateliéru. Naopak Štěpán Benoni coby Marek a Eva Burešová alias Viky svoje vlastní dioptrické brýle odkládají a hrají bez nich. 

Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tajemství, která skýtá seriál ZOO:

Tajemství, která skýtá seriál ZOO
Tajemství, která skýtá seriál ZOO
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !