Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Televize Prima uvede nový seriál Sestřičky Modrý kód

29. 08. 2020 | Televizní tipy
Skupina Prima zahájila natáčení nového seriálu Sestřičky Modrý kód. Sestřičky spojují to, co měli diváci Modrého kódu nejraději, s tím, co na seriálech milují: romantiku, napětí a vztahová dramata, která známe z vlastních životů. První díl stanice nabídne v předpremiéře v sobotu 29. srpna, další díly dostanou tradiční čas v pondělí a ve středu ve 20.15.

„Rozhodli jsme se oživit jeden z našich nejúspěšnějších seriálů a z žánru medical drama jej posunout do vztahové roviny. Zachováváme prostředí nemocnice a oddělení urgentního příjmu, které je samo o sobě prostorem pro nevšední události, ale nabídneme divákům poznat lépe postavy, které si oblíbili, a nové tváře, jež věříme, že si oblíbí záhy. Pro tento projekt se nám totiž podařilo získat skvělé herce zvučných jmen i nové mladé talenty,“ sdělila ředitelka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová, která spolu s kreativním producentem Ivanem Vodochodským a výkonnou producentkou Lucií Kršákovou natáčení seriálu Sestřičky Modrý kód slavnostně zahájila 9. července.

Televize Prima uvede nový seriál Sestřičky Modrý kódMíša, Katka, Lukáš a Mery. Čtyři sestřičky z Nemocnice Rubava, čtyři silné příběhy a nespočet osudů, které mohou ovlivnit. Milují svoji práci, ale mají také své rodiny, přátele, svá trápení i touhy.
Do seriálu přecházejí nejoblíbenější postavy z Modrého kódu v čele se Sabinou Laurinovou v roli vrchní sestry Mery. „Prozradím, že jí do života vrátíme její osudovou lásku Davida v podání Marka Němce, kterého si diváci i Sabina vyprosili. A nově přichází skvělá Adéla Gondíková jako její kamarádka Míša s celou svou rodinou. Tým sestřiček doplní i mladá a půvabná Natálie Halouzková jako sestra Katka a mladý talent Honza Nedbal v roli zdravotního bratra Lukáše. A jsem rád, že se nám podařilo pro roli Honzovy babičky získat úžasnou herečku Danielu Kolářovou. Věřím, že takovou sestavu diváci ocení,“ prozradil kreativní producent Ivan Vodochodský.

Skvělé obsazení násobí atraktivní příběh. V nových rolích se kromě zmíněných objeví také Martin Preiss, Dana Syslová, Petr Vaněk, Daniela Šinkorová, Klára Cibulková, Michaela Tomešová, Amélie Pokorná nebo Petr Ryšavý. Z původní sestavy Modrého kódu pak zůstávají Sabina Laurinová, Saša Rašilov, Jiří Štěpnička, Igor Chmela, Roman Zach, Kristýna Frejová, Sandra Nováková, David Gránský, Ondřej Rychlý, Patricie Pagáčová, Michaela Dittrichová a další.

„Jsem ráda, že moje role není unylá sestřička, která jen tak proplouvá díly, a tu je s jedním, pak s druhým. Míša je ukotvená optimistická bytost, která nezkazí legraci. Jde hodně ze mne. Má hezkého manžela, hezké dvě děti a kamarádky, které hrají Sabina Laurinová a Kristýna Frejová. S holkami se známe už od školy, a tak jsem ráda, že scenáristé napsali Míše přátelství v seriálu s nimi, protože je pravdivé,“ neskrývá potěšení z role zdravotní sestry Míši Adéla Gondíková.

Na její kamarádku a kolegyni Sabinu Laurinovou čeká scénář plný překvapení. „Bude to vztahová horská dráha, ale ty v našich životech prožíváme všichni. Přiznávám, že nosná linka a návrat mého kolegy Marka Němce mě přesvědčily o setrvání v seriálu. S Markem Němcem jsme si coby herečtí partneři velmi rozuměli, s jeho odchodem ze seriálu mi odešel kamarád. Tenkrát jsem mu z legrace řekla, že tu na něj počkám. A dodržela jsem to. A je to o to lepší, že v dějové lince pokračuje i Saša Rašilov, se kterým nás pojí kamarádství už od dětství. Sounáležitost nás tří přinese řadu dobrodružství,“ slibuje Laurinová.

Dějové linky seriálu Sestřičky Modrý kód:


Míša (Adéla Gondíková)

„Míša je optimistická bytost, která nezkazí žádnou legraci. Jsem ráda, že je ukotvená, a není unylou sestřičkou, která jen tak proplouvá díly a tu je s tamtím, a tu s jiným. Jde hodně ze mne. Má hezkého manžela, hezké dvě děti a kamarádky, které hrají Sabina Laurinová a Kristýna Frejová, se kterými se znám už od školy...“

Kamarádka Mery, Míša Kratochvílová, se po letech života v Německu stěhuje zpátky na Rubavu. Manžel Martin (Petr Vaněk) přišel o práci trenéra biatlonu, půlroční syn Olík přišel neplánovaně a šestnáctiletá dcera Andy (Amélie Pokorná) přišla s tím, že by se kromě biatlonu, otci a úspěchům navzdory, ráda věnovala i jiným oblastem, třeba klukům. A Míša vlivem okolností přichází na to, že nejlíp udělá, když se do práce vrátí ona. Zvládne skloubit náročnou práci na urgentu s rodinou ve složení manžel na mateřské, dcera v pubertě a syn v plenkách?

Katka (Natálie Halouzková)

„Katka je čerstvě vystudovaná zdravotní sestřička. Cílevědomá, ale hodná holka s dobrým srdcem. Naštěstí má vedle sebe ztřeštěnou kamarádku Barču, která ji tu a tam z té správňácké nudy vytrhne. Já sice také umím sklopit uši a zbytečně nevyčnívat, ale určitě nejsem tak jednoznačně správňácká jako Katka…“

Do rubavské nemocnice nastupuje zdravotní sestřička Katka hned po škole. Je nezkušená, ale natěšená a motivovaná dělat svoji práci, jak nejlépe dovede. Její mladická naivita brzy narazí na tvrdou realitu. Tedy na Matyho (David Gránský), kterého zná už od dětství. Vždycky k němu vzhlížela, ale už nejsou děti, i když Maty se k ní tak stále chová. Mezi jejich rodinami to navíc vře. To, že má Katka pracovat s Matym, nese těžce její matka Ivana (Daniela Šinkorová), přičemž otec Radek (Martin Preiss) se snaží být oporou oběma svým ženám. Katku nakonec čeká odhalení velkého rodinného tajemství, které změní všechno.

Lukáš (Jan Nedbal)

„Lukáš je student medicíny, který se po tragické události v rodině rozhodne přerušit školu a začít pracovat, a tak nastoupí do Nemocnice Rubava jako zdravotní bratr. Je mi blízký, sám jsem studoval střední zdravotnickou školu, i když jsem pak utekl na DAMU. Osudu totiž neutečeš…“
Práce zdravotní sestry nebo, chcete-li, zdravotního bratra v Nemocnici Rubava je pro Lukáše Hartmana trochu z nouze ctnost.

Studoval medicínu, ale po tragickém úmrtí obou rodičů musel vyřešit existenční otázku a rychle se postavit na vlastní nohy. To ale není tak těžké jako vyrovnat se s pocitem viny. Auto, které řídil unavený otec, měl původně řídit on sám. Oporu i protihráče má ve své babičce Nadě (Daniela Kolářová). Bývalá elitní kriminalistka už sice není nejmladší, ale odmítá se smířit s životem ve výslužbě, stejně jako s tím, že smrt jejího syna byla nešťastná náhoda…

Mery (Sabina Laurinová)

„Bude to vztahová horská dráha, ale ty v našich životech prožíváme všichni. Ve chvíli, kdy se uklidníte, usadíte a máte pocit, že jste v životě našli rovnováhu, objeví se rozbuška, která z rovné cesty udělá zase křižovatku...“

Ve chvíli, kdy si vrchní sestra Mery Černá myslí, že našla ve svém životě klid, se ukáže, jak moc se mýlila. Čeká ji období velkých životních rozhodnutí, která těžko vzít zpět. Promění se zásnuby s Michalem Tomáškem (Saša Rašilov) v pohádkovou svatbu? A co se stane, až se v životě Mery zase objeví David (Marek Němec), její bývalá láska?

Sledujte Sestřičky Modrý kód na TV Prima v sobotu 29. srpna. Dále pak každé pondělí a středu ve 20.15.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj