Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tlouštíci - Michal 30.4. 2020

30. 04. 2020 | Televizní tipy
Každý z osmi účastníků pořadu Tlouštíci si nese do začátku natáčení jako vklad nejen velkou nadváhu, ale také silný životní příběh, se kterým se více či méně úspěšně pere. A také proto nehubne. Tým televize Prima, složený z renomovaných odborníků, nabízí trvalé vyřešení problémů. Jak si se svou situací poradí šestý statečný – Michal, sledujte premiérově již 30. dubna ve 21.35 na televizi Prima.

Sedmatřicetiletý Michal vystudoval vysokou školu. Po rodičích převzal rodinný stánek v kempu u novomlýnské nádrže a pracuje v něm během letní sezony. Po zbytek roku má volno a tráví ho v Podivicích v domě, kde žije společně s bratrem, mámou a jejím partnerem. Na Michalově postavě se odrazilo především soužití s maminkou. Ta mu dělala veškerý „servis“. Vařila mu, podstrojovala a lásku mu dokazovala hlavně jídlem. A to nemohlo vést k dobrým koncům.

Tlouštíci - Michal 30.4. 2020V kombinaci s Michalovou pohodlností vznikla nadváha. Deset měsíců v roce, kdy Michal nepracoval, dokázal jen sedět na gauči, hrát hry a jíst. Neměl koníčky a nerad chodil mezi lidi. Měl vysoký tlak, bolela ho záda a permanentně mu hučelo v uších. Právě zdravotní problémy ho donutily začít se sebou něco dělat. Začal se totiž bát o svůj život.

Z laboratorních testů byl Michalovi zjištěn vyšší cholesterol. Lékař mu naměřil také vyšší tlak a diagnostikoval projevy vážné metabolické dekompenzace. Navíc Michala trápí tinitus. 42 % jeho těla tvoří tuk. Odborníci si také posvítili na jeho jídelníček. To, že bude něco špatně, pochopili, když aktér tohoto dílu pronesl větu: „Lidi to dělají, že běžně jedí zeleninu?“ Takže velice snadno bylo zjištěno, že jídelníček Michala ukázkový není. Jedl velké množství rohlíků, párků, sušenek, pizzy a dobrot od maminky.

Zeleninu, jak již všichni pochopili, nejedl vůbec. Michal dostal stejně jako každý z Tlouštíků podrobný výživový plán. Rozhodl se ale, že bude jídelníček dodržovat tak trochu po svém. Neuměl nakupovat, neznal základní potraviny a neuměl si vařit. V doporučeních expertů zaznělo, aby do svého jídelníčku kromě zeleniny zařadil i kvalitní zdroje bílkovin a začal se hýbat. Jenže chtělo se Michalovi, nebo se výzvy zalekl a začal si pravidla přizpůsobovat vlastnímu pohodlí? Pohyb si Michal nakonec docela oblíbil. Začal po malých krůčcích, které ho ale vedly k tomu, že se na pohyb začal dívat jinak, než tomu bylo dosud.

S trenérem Václavem Mandovcem absolvoval i dechová cvičení, meditace a otužoval se. Velký posun udělal Michal především ve své hlavě. Pod vedením koučky Janky Chudlíkové si uvědomil spoustu souvislostí, které ho dovedly do tak rizikového stavu. Během procesu se Michal snažil nejen o to, aby zhubnul, ale také o to, aby se vymanil z maminčiny péče. Kvůli ní, ale také kvůli vlastní pohodlnosti byl často nedůsledný a jídelníček nedodržoval.

Na počátku příběhu nebyl Michalův život šťastný. Podařilo se mu to změnit? A podařilo se mu zhubnout a nestydět se za sebe? Dívejte se na šestou epizodu pořadu Tlouštíci! Už 30. dubna.
Okamžitě po každém dílu pořadu Tlouštíci mohou diváci sledovat navazující pořad Tlouštíci EXTRA, ve kterém se budou moci seznámit s trendy ve zdravém životním stylu, dostanou přesné návody na dlouhodobé snižování váhy, ale také se dozvědí, kterým mýtům by rozhodně pozornost věnovat neměli. V každém dílu pořadu Tlouštíci EXTRA budou řešeny problémy, které zajímaly a trápily účastníka hlavní epizody pořadu.

Další díl pořadu Tlouštíci uvidíte ve čtvrtek 23. dubna na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !