Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden

9. 03. 2015 | Televizní tipy
Bude to nej… Podíváme se do ráje, odhalíme nejzajímavější historické události, pozor na vraždící dvojice a dinosauří gangy a užijeme si krásné přírodní záběry. Prima ZOOM – fascinující svět na dosah! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 11. týdnu?


9. 3. 21.00 – Zachraňte Titanic – 1. část


Ztroskotání údajně „nepotopitelné“ královské poštovní lodi Titanic společnosti White Star Line, které kvůli obrovskému počtu obětí (přes 1 500) vyvolalo zděšení na celém světě, mělo také své hrdiny. Většina dokumentů o nechvalně proslulé zkáze Titaniku se soustředí na dramata, která se během katastrofy odehrávala na palubě mezi cestujícími, posádkou a velícími důstojníky. Film Zachraňte Titanic jako úplně první ukazuje, co se dělo tam dole mezi obrovskými pecemi, kde se stateční inženýři snažili udělat pro záchranu poničené lodi doslova všechno, co se udělat dalo. Dokument se zaměřuje na šestici mužů a využívá digitálních efektů, aby věrohodněji přiblížil tísnivou atmosféru na potápějícím se Titaniku. Je to drsný příběh o sebeobětování a zachování důstojnosti tváří v tvář smrti.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden10. 3. 21.00 – Karibská krize: Neznámá fakta

Napínavý dokumentární film od producentů oscarového dramatu Králova řeč odhaluje nervy drásající, dlouho tajená fakta o událostech z roku 1962. Dnešní veřejnost na Karibskou krizi a vyostřený spor mezi americkým prezidentem Kennedym a sovětským vůdcem Chruščovem nezapomněla. Ale mimo reflektory světové politiky se tehdy odehrálo drama na palubě ruské atomové ponorky, jež přivedlo mocnosti blíže na pokraj třetí světové války, než kdokoli vůbec mohl tušit. Dokument Karibská krize: Neznámá fakta vypráví o činech Vasilije Archipova – muže, který pomohl zabránit hrozící jaderné válce. Díky výpovědím účastníků, vůbec prvnímu exkluzivnímu interview se samotným Archipovem a dramatické rekonstrukci událostí se dozvídáme více o jednom z nejnebezpečnějších okamžiků dějin lidstva.

11. 3. 18.00 – Šílení střelci (Anders Breivik)

22. července 2011 zahájil Anders Breivik vražedné běsnění, které šokovalo svět. Proč se Breivik chopil zbraně a celé hodiny střílel do svých spoluobčanů? Co ho přimělo provést jednu z nejstrašnějších masových vražd v historii? Breivik se narodil v rodině diplomata a zdravotní sestry, jeho dětství poznamenal rozvod rodičů, kvůli problémovému chování si už v útlém věku vysloužil pozornost specialistů. Chlapec zůstal v péči labilní matky, jejích chování ke čtyřletému synovi bylo podle psychologů i sexuologů silně nevhodné. Ve čtrnácti letech se Breivik pokoušel stát členem nacionalistického sdružení, jeho podivné chování však lidi odrazovalo, proto byl odmítnut.

Dospívající Breivik vynikal v malbách na zdi, při plánování svých „graffiti misí“ se projevil jako výborný stratég a logistik. V sedmadvaceti letech se Breivik přestěhoval z podnájmu ke své matce, téměř nevycházel ven a stranil se lidí. Většinu času trávil u počítače, zajímal se především o počítačové hry a o webové stránky s extremistickou tématikou. Doma chodil oblečený do vojenské uniformy, ke své matce se choval velmi hrubě. Několik měsíců před útokem se Breivik přestěhoval na odlehlou farmu, kde začal sestavovat své temné plány, začal se zásobovat municí a zahájil výrobu výbušniny. Připomeňte si tento hrůzný čin minutu po minutě.

11. 3. 19.00 – Vraždící páry (Vrahové z bažin)


Velká většina vrahů si užívá svou kořist tajně a o samotě. Jen v naprosté menšině případů to k sobě táhne dva lidi, kteří stvoří vraždící pár. Když k tomu dojde, většinou se jedná o pachatele mnohem sadističtější a brutálnější, než je tomu u „samotářů“. Jenže jak je vůbec možné, že dva lidé sdílejí stejnou chuť znásilňovat a mučit – a proč by riskovali svobodu i holý život tím, že své zvrácené choutky sdílí s někým dalším? Čtyřdílná dokumentární mini série Vraždící páry se noří do zkažených myslí několika zabijáckých dvojic. Seznamte se s těmi, kdo je znali, detektivy, co je pronásledovali, a kriminalisty i psychology, kteří se jim snažili porozumět, aby je co nejrychleji dopadli.

11. 3. 20.00 – Krásy divokého Íránu (1. díl)


Benny Rebel, který je zkušeným fotografem a kameramanem specializovaným na divoká zvířata, se vrací do svého rodného Íránu, aby zdokumentoval neobyčejné krásy místní divoké přírody – od divokých oslů po rychlé gepardy, leopardy, hyeny žíhané, orly skalní a obří ještěry příbuzné drakům z komoda. Všechna tato úžasná stvoření pracně stopuje prostředím starobylých pralesů, mírných planin, skalistých hor i spalujících pouští. Díky svým důvěrným znalostem místních poměrů se mu v tomto seriálu podařilo zachytit a představit divákům zvířata a lidi, o které většinou slýcháme jen v politických souvislostech.

11. 3. 21.00 – Má pekelná kočka (1. díl)

Seznamte se s šílenými kočkami, které rozvrátily vztahy, nebo kočkovitými mrchami, co své majitele poslaly do nemocnice. Odborník na chování koček Jackson Galaxy pomáhá zoufalým rodinám zvládnout jejich chlupaté „miláčky“. V každém dílu seriálu se seznámíte s nešťastnými majiteli a stanete se svědky toho, jak se snaží přežít ve vlastní domácnosti. Nechybí žena s hlubokými výčitkami, že se přestěhovala ke svému příteli, když po návratu domů zjistila: Moje kočka už mě doma nechce! Jackson se také pokusí zachránit snoubence, jenž si uvědomil, že nenávidí chlupatého miláčka své nastávající. Vzhledem k omezenému času je každý případ adrenalinovým závodem ve snaze zachránit majitele, jejich vztahy i samotné kočičí „miláčky“.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden12. 3. 18.00 – Dinosauří gangy (1. díl)


Nový významný objev z odvrácené strany světa už brzy navždy změní náš pohled na dinosaury a jejich chování. Přední odborník dr. Phil Currie přišel s nečekaně odvážnou teorií na to, jak tyranosauři žili a lovili. Věří, že tím pádem byli nebezpečnější, než se dosud myslelo.

13. 3. 20.00 – Podmořský ráj v Celebeském moři

Celebeské moře v „kolébce“ mezi Malajsií, Filipínami a Indonésií se noří do temné, 5 km hluboké podmořské oblasti. Život uvnitř ní je zbavený spojení s okolními oceány a projevuje se velkým množstvím podivných a zvláštních stvoření. Tito bizarní obyvatelé Celebeského moře, kterým se daří hluboko pod hranicí dopadu slunečních paprsků, se vyvinuli v podmínkách nepodobných žádnému dalšímu místu na naší planetě. Pro vědce představují dokonale neznámé a neprozkoumané tajemství. Dokonce se tady mohou dosud ukrývat zatím neobjevené formy života. Zúčastněte se expedice, k níž dojde jenom jednou za život, a podívejte se na jedno z nejzáhadnějších míst na Zemi.

14. 3. 20.00 – Nebezpečná setkání IV (Země jedu)

Brady Barr se tentokrát vydává do Austrálie, kde hodlá vybrat smrtícího favorita z těch nejjedovatějších tvorů. Brady nebude vybírat ze všech jedovatých tvorů, ale připravil si seznam, kam zařadil sedm zvířat, která bude hodnotit na stupnici od jedné do desíti, ve čtyřech kategoriích. Jak dopadne srovnání vodního hada, ptakopyska, pakobry východní, čtyřhranky, odrance, chobotnice skvrnité a sklípkance jedovatého? A kdo bude vyhlášen za nejnebezpečnějšího tvora Austrálie?

14. 3. 21.00 – Nejpodivnější zvířata světa III (Příšery)

V dalším pokračování nejpodivnějších zvířat uvidíte přehlídku bizarností přírody. Překvapí vás „nahý“ papoušek; jehňátko s jednou nohou vyrůstající z hlavy; býk s největším obvodem rohů na světě; zelené štěně; kočka, která má dvě nohy navíc; fialový lední medvěd; agama i želva, které mají dvě hlavy; žirafa s krkem do pravého úhlu; tříoké tele; svítící mlok… To ale zdaleka není všechno. Ve střední Kalifornii žije v moři zvláštní ryba, kterou až dosud neviděl nikdo živou. Tato ryba se jmenuje strašík a má průhlednou hlavu. Představíme šimpanze, který se umí potápět s přístrojem. Racka, který přišel o nohu, a lidé mu udělali plastickou operaci, takže má nyní nohu umělou. Vědci z Bostonu také vypěstovali lidské ucho pomocí myší. Tyto myši nemají imunitní systém a přijmou cizí tkáně a jsou dokonalým hostitelem pro růstové buňky. Čekají vás i lidé, kteří se podobají zvířatům a chovají se také tak. Myslíte, že už by to stačilo? Kdepak! Ještě nekončíme zvláštní výčet. Musíte se koukat!

Unikátní dokumenty, vysílané v 11. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom! 


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !