Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden

4. 04. 2022 | Televizní tipy
Vydejte se po stopách Prima ZOOM. Cestování, příroda, historie, věda, vesmír a záhady – takto velký výběr nabízí jedině Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden:


4. 4. 20.00 – Prima ČESKO

Podobně jako Prima SVĚT, který přináší zajímavé reportáže z celého světa, bude se tento pravidelný pořad, jak název napovídá, zaměřovat na naši domovinu. Každý týden představí to nej ze všech koutů České republiky. Vydejte se do českých, moravských a slezských luhů a hájů a poznejte krásy a zajímavosti naší krajiny. Zbrusu nový reportážní seriál, který moderuje Alex Hrdinová, můžete sledovat každý týden na CNN Prima NEWS a Prima ZOOM.

4. 4. 20.30 – Prima SVĚT

Prima SVĚT přináší světové unikáty, neuvěřitelné záběry, rarity a informace, také zprávy o úspěšných, ale třeba i úplně neznámých Češích v nejrůznějších, i v těch nejzapadlejších koutech planety. Nabízí nečekané souvislosti, exkluzivní reportáže a místa, která tvoří svět.

Pravidelně ho uvádí ostřílení moderátoři Anna Kadavá a Josef Kluge. Tento nejstarší pořad televize Prima, vyjma zpravodajství, a jeden z nejstarších v českých televizích vůbec je s vámi už od roku 1995. A právě teď ho budete moci nově sledovat také na Prima ZOOM.

5. 4. 20.00 – Krvavé dědictví (Válka pokračuje)

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týdenOsud poražených mocností na konci první světové války se stal klíčem k pochopení historie celého 20. století. Střety ve východní Evropě, války na Blízkém východě, nehumánní koloniální politika: ty všechny mají kořeny ve špatně vypracované a nedomyšlené Versailleské smlouvě.

Zatímco tuto historickou dohodu oslavovali jako začátek lepší budoucnosti, politici té doby nedokázali nebo nechtěli vidět, jak hrozivé budou její následky. Mrazivě napínavý dvoudílný historický film Krvavé dědictví přibližuje kroky k uzavření známých politických dohod.

A odhaluje nečekaná spojení s válečnými konflikty, které od té doby otřásají světem. Nenechte si ujít historický detektivní příběh, který odhaluje a vysvětluje složité dějiny 20. století v dosud nevídané podobě.

5. 4. 21.00 – Váleční špioni (Špioni dne D)

Montagu, Garbo, Fuchs, Penkovsky… Jejich jména vám možná nic neříkají, přesto jde o lidi, kteří
změnili běh světových dějin. Byli to nejlepší špioni 20. století. Historický seriál Váleční špioni odhaluje špionážní dění v pozadí největších historických událostí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týdenPodívejte se, jak si jediný muž vytvořil 24 různých identit, aby přesvědčil nepřítele o existenci celé sítě tajných agentů. Staňte se svědky toho, jak jistí vědci ukradli přísně tajné plány na výrobu atomové bomby a vynesli je do Sovětského svazu.

Seznamte se se zakódovanými zprávami, neviditelným inkoustem, mikrofilmy a všemi možnými dalšími neuvěřitelnými způsoby přenosu přísně tajných informací.

Seriál Váleční špioni analyzuje odtajněné dokumenty i dostupné archivní materiály. Díky historickým rekonstrukcím nebo rozhovorům s bývalými špiony i současnými odborníky v oboru přináší dosud nevídaný pohled na to, jak přemýšlejí, jak postupují a jaké metody využívají agenti v utajení.

6. 4. 20.00 – Záhada obrů doby ledové

Na konci doby ledové vymřelo po celém světě mnoho různých druhů velkých zvířat, včetně mamutů, jeskynních medvědů nebo obřích lenochodů. Způsobili toto hromadné vymíraní pravěcí lidé? Nebo se nebozí obři stali obětí tehdejších změn klimatu a nárůstu teplot?

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týdenPřírodovědný film Záhada obrů doby ledové zachycuje paleontologa Dicka Mola během pátrání po odpovědích. Podaří se mu objasnit záhadné vymření obrů doby ledové? Dick Mol a jeho kolegové zjišťují, že velcí savci doby ledové museli už dříve čelit vzrůstající teplotě.

Kombinace klimatických změn a příchodu pravěkých lidí pro ně mohla být doslova smrtící. Pravěcí obři se možná nedokázali včas přizpůsobit proměnlivým podmínkám.

Vědci nalézají významné stopy činnosti pravěkých lovců – od hromad zvířecích kostí až po stopy v permafrostu – a krok za krokem se přibližují k odhalení 12 tisíc let staré záhady.

6. 4. 21.00 – Oslava proudů: Geologický unikát (Kaňon: Krajina stará 500 milionů let)

Osud planety Země je spojen s vodou. Náš filmový děj začíná v prvohorách. Zemské kry, na kterých stojíme, byly tou dobou v oblasti dnešního jižního pólu. Milimetrovým tempem plují tektonické desky po žhavém magmatu. Neustálým pohybem už víc než 500 mil. let do sebe naráží, překrývají se a lámou.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týdenDíky tomu skály a kameny, které nás obklopují, mají své sourozence např. v Jižní Americe. Viditelná lidská stopa vede zpět v čase až do neolitu a skrytě pokračuje dál. Rostliny, houby, živočichové dotváří celek toho, co člověk nazval přírodou.

Na krásném malém kaňonu řeky uvidíme řez do minulosti vzdálené 500 milionů let. Dokument Oslava proudů vypovídá o něčem nadlidském, ale i lidském. Je slovní hříčkou oslavy říčních proudů.

Proudu času, magmatu v hloubi Země, života a energií v krajině i proudů životní síly a myšlenek v každém z nás. Tento filmový projekt uvolnil i proud inspirací mladých umělců spjatých s řekou Oslavou. Se zápalem spolupracovali na zvukové stopě filmu. Právě oni jednou převezmou krajinu od nás do svého opatrovnictví.

6. 4. 23.00 – Králové šrotu III (1. díl)

Vzrušující seriál Králové šrotu je jako jízda na horské dráze, která vede demoliční zónou industriální minulosti. Zkušené, zběhlé a ostřílené demoliční čety se neustále modernizují a jejich cílem je zachránit, znovu využít a recyklovat až 99 % materiálu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týdenZároveň mají ideální příležitost otestovat hranice vlastních demoličních schopností. Stavby, které se řítí k zemi na jinou stranu, než bylo zamýšleno. Jedovatý azbest všude kolem. Chráněná archeologická naleziště. Nebezpečné výbušniny…

V kombinaci s vražednými termíny a neuvěřitelně nabitými pracovními rozvrhy. Demolice je těžká práce, kterou můžou vykonávat jedině ti, kteří ji skutečně milují.

Ale pro Krále šrotu je to také práce snů, protože na agregátech, kovech a dřevu, které se jim podaří recyklovat, vydělají miliony. Ať už jde o staré továrny nebo k zániku odsouzené mosty, odstavené lodě nebo rozmlácená auta, bitva proti šrotu zuří na všech frontách. Člověk a stroj versus objekt, jenž jim stojí v cestě.

8. 4. 21.00 – Mega akvárium (1. díl)

Nahlédněte do zákulisí života uvnitř mega akvária v americkém městě Atlanta. A zjistíte, že nádrž plná fascinujících mořských živočichů sehrála životně důležitou roli v ochraně přírody po celém světě.

Přírodovědný seriál Mega akvárium vrhá světlo na život pod hladinou. Takřka čtyřicet milionů litrů vody poskytuje domov fascinujícím druhům ryb, mořských savců i ptáků. Každá epizoda seriálu zachycuje jedinečný vztah mezi zvířaty a jejich nadšenými a oddanými ošetřovateli.

Tým akvaristů, biologů a veterinářů pracuje s desítkami tisíců známých i vzácných zvířat – od dravých piraní a papuchálků až po mořské želvy nebo exotické řasovníky.

9. 4. 22.00 – Tajemství pařížských kanálů

Pařížské kanály jsou korunními klenoty historického a kulturního dědictví celé Francie. Staly se
symbolem hlavního města Paříže stejně jako Eiffelova věž nebo muzeum Louvre. Jsou slavným
dějištěm mnoha filmů, jako je Mission: Impossible, a zároveň dokonalým místem, kam vyrazit na
romantickou procházku.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týdenTato výjimečná architektonická památka nabízí pohled na vzácné a často přehlížené historické i technologické poklady. Tři hlavní kanály – Canal Saint-Martin, Canal Saint- Denis a Canal de l’Ourcq – procházejí Paříží a místy se tajně proplétají jejím tajuplným podzemím. Jsou to složitá vodní díla dlouhá více než 130 kilometrů.

Jejich součástí je bezpočet stavebních a inženýrských prací i inovací – včetně různých zámků, mezi nimiž nechybí ani jeden, který si vysloužil rekord. Nechybí ani hydraulické a kovové mosty, přečerpávací stanice nebo největší vodní kolo na světě, postavené podle návrhu Alphonse Sagebiena!

Pařížské kanály vznikly v roce 1802 na příkaz Napoleona Bonaparte, aby zásobovaly město pitnou vodou a zajistily transport lidí i zboží. Od té doby jsou příkladem technického génia stavitelů 19. století. A i dnes překvapivě zůstávají velice užitečné.

Čím je tato síť vodních kanálů pro Francii tolik důležitá? Jaké vynálezy a technické inovace byly využity ke stavbě tohoto uměleckého díla a ke zkrocení nespoutaného vodního živlu? A jaké problémy nebo konstrukční výzvy museli stavitelé kanálů překonávat?

9. 4. 23.00 – Svatá tajemství (Hledání ostatků svatého Petra)

Posvátné texty fascinují nejen historiky, ale také věřící i různé zvědavce. Ti všichni v nich pátrají po důkazu, že se různé historické události odehrály opravdu tak, jak nám jsou popisovány.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týdenInvestigativní dokumentární mini série Svatá tajemství nás zavede do srdce záhad, mystérií a kontroverzí křesťanství. Odhalte, co nám historikové mohou prozradit o skutečném Ježíši a jeho apoštolu Petrovi.

Díky dramatickým rekonstrukcím na vlastní oči uvidíte pravou podobu těchto osobností, jež jsou stejně známé jako tajemné.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00

hodin na Prima Zoom!




Zdroj, foto: Prima ZOOM


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !