Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 25. týden

15. 06. 2020 | Televizní tipy
Červen plný dokumentů na Prima ZOOM. Kromě dvou celovečerních skvostů vám nabídneme také dva fenomény – Vinnetoua a zázrak na řece Hudson. Budete si muset dát pozor na Tsunami nebo ostrov žraloků. Ukážeme vám svět vážek i jak se změnilo Rusko za sto let. Vezmeme vás na konec světa a odhalíme průlomové objevy. To je široká nabídka na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 25. týden:


16. 6. 20.00 – Fenomén Vinnetou

Fenomén Vinnetou zachycuje příběh spisovatele a humoristy Drewa Haydena Taylora z indiánského kmene Odžibvejů, který se snaží zjistit, z čeho koření posedlost Němců domorodými Američany. Tisíce Němců se nechaly inspirovat dobrodružnou sérií románů o statečném indiánském náčelníkovi Vinnetouovi, kterou napsal Karel May už v 19. století. Oblékají se a snaží se žít stejně jako lidé Prvních národů Severní Ameriky. Díky těmto „indiánským nadšencům“ se zrodil celý průmysl živých představení, filmů, „autentických“ sběratelských předmětů a indiánských táborů. Ale jejich obliba všeho indiánského nutně vyvolává otázku, jaký je rozdíl mezi oblibou a přivlastňováním.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 25. týden17. 6. 22.00 – Ptáci vs. Letadlo: Zázrak na řece Hudson

U příležitosti desátého výročí zázračného přistání letu amerických aerolinek číslo 1549 na řece Hudson vznikl snímek Ptáci vs. letadlo. Vraťme se společně k této pozoruhodné události a odhalme, jak velký vliv měli ptáci i na další letecké nehody a neštěstí. Sledujte výpovědi očitých svědků, odborníků na bezpečnost leteckého provozu i předních vědců z oblastí ornitologie a divokého zvířectva. Dokument vyzdvihuje jejich průlomovou práci a snahu zabránit tomu, aby se podobné události v budoucnu opakovaly.

19. 6. 20.00 – Tsunami: Globální hrozba

Je to jeden z nejnebezpečnějších přírodních jevů na naší planetě. Tsunami je tak náhlou a mocnou hrozbou, že během pouhých několika hodin dokáže všechno srovnat se zemí, a zase úplně zmizet. Dnes, zítra, za měsíc nebo za rok dojde někde na světě k tomu, že obrovské vlny pohltí pobřeží a srovnají všechno, co jim bude stát v cestě. Jak bychom se mohli připravit na takovou katastrofu? Jak bychom se s ní mohli vypořádat a lépe se před ní bránit? Dnešní vědci tomuto fenoménu rozumí lépe než dříve. Vědí, že tam, kde už tsunami jednou udeřila, udeří znovu. Je to jenom otázka času. Tvůrcům tohoto filmu se podařilo získat exkluzivní možnost dostat se do indonéského města Palu, které bylo v roce 2018 poničeno tsunami. Díky tomu se zúčastnili mezinárodního výzkumu, který došel k jasným závěrům toho, jak velké nebezpečí tsunami hrozí v nejbližší budoucnosti.

20. 6. 21.00 – Letní příběhy

Poznejte krásy přírody a zažijte ty nejlepší letní příběhy v říši rostlin i zvířat. Dlouhé dny, spousta jídla, nicnedělání a La Dolce Vita – to si všichni představíme, když se řekne léto. Ale příroda si nemůže dovolit udělat si prázdniny nebo vyrazit na dovolenou. Právě naopak! Dlouhé hodiny slunečního svitu vyžadují plné nasazení. Zvířata i rostliny musí využít teplé dny k rozmnožování a růstu. Tento hřejivý přírodovědný film odhaluje, jak probíhá léto ve zvířecím a rostlinném světě. Nejsou to zdaleka jenom bezstarostné chvíle. S létem přichází také nebezpečná extrémní vedra a silné bouřky.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !